Λουσέρο: «Αξέχαστος ο τελικός Κυπέλλου με Ξάνθη»

Δημήτρης Τομαράς
Λουσέρο: «Αξέχαστος ο τελικός Κυπέλλου με Ξάνθη»

bet365

Ο Αντριάν Λουσέρο σε συνέντευξή του μίλησε για τον αξέχαστο τελικό του Κυπέλλου που βίωσε με την ομάδα της Ξάνθης, την πορεία του αλλά και τον σύλλογό του για την φετινή σεζόν.
Ο Αντριάν Λουσέρο μίλησε στο επίσημο site της Ξάνθης για τις πρώτες 11 αγωνιστικές, την βαθμολογική θέση της ομάδας, την συνέχεια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, τα 1000 γκολ που πλησιάζουν και τη νέα του θέση. Στην 2η χρονιά του με την ξανθιώτικη ομάδα ο Αργεντινός μέσος μετράει 43 συμμετοχές και 6 γκολ στη Super League. Αναλυτικά:
- Μετά από 11 αγωνιστικές η Ξάνθη έχει 15 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;
Το ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες. Προσπαθήσαμε σε κάθε παιχνίδι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και βλέποντας την σημερινή βαθμολογική μας θέση, είμαστε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι, αν και πάντα μπορείς να ζητάς το τέλειο. Θεωρώ πως βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και σταδιακά θα γίνουμε ακόμη πιο καλοί σαν ομάδα.
- Η ξανθιώτικη ομάδα έχει 3 νίκες, 6 ισοπαλίες και δύο ήττες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην έδρα της. Αυτό δείχνει κάτι για την συνέχεια του πρωταθλήματος;
Νομίζω πως οι δύο ήττες σε 11 αγωνιστικές δείχνουν ότι έχουμε καλή νοοτροπία. Για κάθε παιχνίδι προετοιμαζόμαστε σαν να είναι «τελικός» ανεξαρτήτως αντιπάλου. Και οι δύο ήττες ήταν από καλές ομάδες. Σε κάποιες ισοπαλίες είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, σε κάποιες άλλες όχι και κάποιες ήταν δίκαιες. Γενικά όμως θέλω να σταθώ στην σωστή ομαδική νοοτροπία, την οποία πρέπει να διατηρήσουμε.
- Στα τελευταία παιχνίδια παρατηρείται βελτίωση στον επιθετικό τομέα. Τρία γκολ στον Παναιτωλικό και από δύο σε Καλλονή και Πανιώνιο…
Στο ξεκίνημα μπορεί να μην σκοράραμε πολύ και να είχαμε δυσκολίες στον δημιουργικό τομέα. Το γκολ όμως έρχεται και από την αυτοπεποίθηση. Εμείς δουλέψαμε και δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις, αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση και επιθετικά και το γκολ ήρθε. Κι όσο σκοράρεις τόσο μεγαλύτερη πίστη στις ικανότητές σου αποκτάς.
- Η Ξάνθη απέχει μόλις ένα γκολ από την πρώτη 1000άδα τερμάτων στην Α' Εθνική και μετέπειτα Super League. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό και ποιος πιστεύεις ότι θα πετύχει το επετειακό γκολ;
Είναι κάτι πολύ όμορφο και το περιμένουμε. Η στατιστική δείχνει και την ιστορία του κάθε Συλλόγου. Τώρα για το ποιος θα το σημειώσει δεν το ξέρω, αν και θα ήθελα πολύ να το πετύχω. Το σημαντικό είναι να σκοράρουμε και κερδίζουμε.
- Φέτος βλέπουμε πως έχεις αλλάξει θέση στο αγωνιστικό χώρο. Από τα αριστερά του κέντρου έχεις χρησιμοποιηθεί και σαν εσωτερικός χαφ. Είναι πιο εύκολος ή πιο δύσκολος ο νέος σου ρόλος;
Μου αρέσει η νέα μου θέση. Όταν άρχισα να παίζω εκεί, στην αρχή μπορεί να μην πίστεψα τόσο στις ικανότητές μου αλλά όσο περνούσε ο καιρός μου άρεσε. Στον άξονα είσαι πιο «μέσα» στο παιχνίδι και συγκριτικά νομίζω πως είναι πιο δύσκολος ρόλος με περισσότερη ευθύνη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι εύκολο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
- Ακολουθούν δύο εκτός έδρας παιχνίδια σε δύο διαφορετικούς θεσμούς. Το πρώτο στην Λιβαδειά για το πρωτάθλημα και το δεύτερο στη Λάρισα για το Κύπελλο. Πώς θα προετοιμαστεί η ομάδα γι' αυτά;
Εμείς επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό. Σκοπός μας είναι να πάρουμε κάτι θετικό, γεγονός που θα μας δώσει καλή ψυχολογία στο αμέσως επόμενο παιχνίδι ώστε να κερδίσουμε τη Λάρισα στην έδρα της για τον θεσμό του κυπέλλου.
- Βρίσκεσαι δύο χρόνια στην Ξάνθη. Ποιες στιγμές ξεχωρίζεις και τι περιμένεις από τη φετινή σεζόν;
Σίγουρα ο τελικός Κυπέλλου θα μου μείνει αξέχαστος. Αυτή ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές στην καριέρα μου και για όλους - ίσως - στην ομάδα αλλά και στην πόλη γενικότερα. Φέτος θα ήθελα να κάνουμε το ίδιο. Ξέρω πως είναι δύσκολο, αλλά είμαστε σε καλή τροχιά. Δεν είναι εύκολο αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.
- Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας;
Όταν μπαίνω στο γήπεδο αυτό που μου αρέσει είναι να βλέπω τους φιλάθλους να απολαμβάνουν το παιχνίδι μας. Την ομάδα, τους παίκτες, να έρχονται και να περνούν καλά. Για μας είναι πολύ καλό να τους βλέπουμε ευχαριστημένους και να τους έχουμε δίπλα μας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα