Οι καλύτεροι της 11ης αγωνιστικής (pics)

Φώτης Καρακούσης
Οι καλύτεροι της 11ης αγωνιστικής (pics)

bet365

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα της 11ης αγωνιστικής, από την οποία δυστυχώς έλειψε το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που ποτέ δεν άρχισε.

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι φίλαθλοι στην χώρα μας περίμεναν αυτή την αγωνιστική. Είτε ήταν φίλοι του Παναθηναϊκού, είτε του Ολυμπιακού, είτε των άλλων ομάδων, περίμεναν να δουν τι θα γίνει στην Λεωφόρο και το ντέρμπι... αιωνίων.

Δυστυχώς όλοι έμειναν-μείναμε με την απορία, καθώς το ντέρμπι δεν ξεκίνησε ποτέ και από την στιγμή που ακόμα δεν έχει κριθεί η τύχη του, η συγκεκριμένη αγωνιστική δεν έχει τυπικά ολοκληρωθεί.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δε θα φτιάξουμε την καλύτερη ενδεκάδα. Στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια είχαμε αρχικά το Σάββατο τη νίκη του Αστέρα επί του Ατρομήτου με 1-0 στην Τρίπολη και τη νίκη του ΠΑΣ επί της Καλλονής με 2-1 στους Ζωσιμάδες.

Η Sportingbet επιστρέφει τα χρήματά σου, σε περίπτωση που ο Ιντέγιε βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου.

Την Κυριακή ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας χωρίς να δεχθεί γκολ στη Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, η Ξάνθη νίκησε στα Πηγάδια τον Πανιώνιο με 2-0, ο Πλατανιάς τον Λεβαδειακό με 2-1, ενώ η ΑΕΚ πέρασε από την Κομοτηνή επικρατώντας του Πανθρακικού με 2-1.

Η αγωνιστική έκλεισε την Δευτέρα με τον χειρότερο από πλευράς θεάματος τρόπο, με τους Βέροια και Ηρακλή να μένουν στο απόλυτο μηδέν σε ένα παιχνίδι που δεν είχε τίποτα. Συνολικά η 11η αγωνιστική θεωρείται από τις πλέον φτωχές, μιας και μπήκαν μόλις 12 γκολ.

Εμείς όπως μετά από κάθε τέλος της αγωνιστικής, έτσι και σήμερα θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την καλύτερη ενδεκάδα με παίκτες που ξεχώρισαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Φυσικά και θα υπάρχουν αντιρρήσεις, καθώς δεν γίνεται να τους χωρέσεις όλους, όμως 11 πρέπει να παίζουν. Όσον αφορά το σύστημα θα είναι 4-2-3-1, ενώ από κάθε ομάδα μπορούν να μπαίνουν το πολύ δύο παίκτες. Το ξαναλέμε. Το πολύ δύο παίκτες.

Τερματοφύλακας

Γλύκος: Μια φορά χρειάστηκε και το έβγαλε

Η αλήθεια είναι πως στον αγώνα με τον Παναιτωλικό δεν είχε και τόσο πολλή δουλειά. Ωστόσο σε μία φάση είχε την αντίδραση της αγωνιστικής, κερδίζοντας την θέση κάτω από τα γκολπόστ. Ο λόγος για τον Γλύκο ο οποίος έχοντας κόντρα τον αέρα, είδε το μακρινό διώξιμο του Μυγά να πηγαίνει προς τα δίχτυα του και κατάφερε με εξαιρετική επέμβαση να γλιτώσει την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. Ήταν η απόκρουση της 11ης αγωνιστικής και αυτός δίκαια γίνεται ο βασικός τερματοφύλακας.

Αριστερό μπακ

Κέβιν: Ακόμα... κλέβει μπάλες

Συνεχίζουμε με την τετράδα της άμυνας και συγκεκριμένα από το αριστερό μπακ. Εκεί δεσπόζει το όνομα του Κέβιν Μαρτίν. Ο Ισπανός αμυντικός δεν έχασε μονομαχία από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ενώ το εντυπωσιακό στο στατιστικό του στοιχείο είναι πως έκανε όχι ένα και δύο, αλλά 9 κλεψίματα σε μια γεμάτη εμφάνιση, βοηθώντας τα μέγιστα στο να μείνει ανέπαφη η ομάδα του.

Δεξί μπακ

Γκάλο: Όταν παίζει όπως μπορεί δεν βγαίνει από την ενδεκάδα

Στα δεξιά θα βάλουμε τον Ροντρίγκο Γκάλο. Ο Βραζιλιάνος δεξιός οπισθοφύλακας της ΑΕΚ ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του Πογιέτ. Ο Γκάλο βοήθησε και ανασταλτικά, αλλά και δημιουργικά, όπως άλλωστε κάνει και στα περισσότερα παιχνίδια όντας ένας από τους πιο επιθετικούς μπακ του πρωταθλήματος.

Κεντρικός αμυντικός

Κούσας: Ανίκητος...

Στο κέντρο της άμυνας θα δούμε τον δεύτερο παίκτη του Παναιτωλικού, τον αρχηγό Γιώργο Κούσα. Ο έμπειρος στόπερ δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στον Μπερμπάτοφ και τους συμπαίκτες του να βρεθούν με αξιώσει απέναντι στον Κυριακίδη έχοντας συνολικά 8 επεμβάσεις αλλά και δύο κλεψίματα. Ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του αλλά και του αγώνα και του αξίζει μια θέση στην βασική ενδεκάδα.

Κεντρικός αμυντικός

Μπαξεβανίδης: Η εγγύηση στην άμυνα της Ξάνθης

Δίπλα στον Κούσα θα βάλουμε τον Δήμο Μπαξεβανίδη. Ο κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του στην εύκολη νίκη επί του Πανιωνίου, παρότι η αλήθεια είναι πως οι «κυανέρυθροι» έχοντας μείνει μακριά από τον καλό τους εαυτό δεν απείλησαν σε κανένα σημείο. Αυτό όμως είναι το θέμα για κάθε αμυντικό, να βρίσκεται στην σωστή θέση και να κόβει την μία στιγμή που θα χρειαστεί και ο παίκτης της ακριτικής ομάδας το έκανε και με το παραπάνω.

Αμυντικό χαφ

Γιόχανσον: Τώρα και σκόρερ...

Από την αρχή της χρονιάς θεωρείται από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ, κυριαρχώντας στην μεσαία γραμμή. Στην Κομοτηνή ο Γιόχανσον είχε έναν άλλο λόγο, να βγαίνει όσο μπορεί και πιο μπροστά και με την κεφαλιά του έδειξε πως το έχει και στο σκοράρισμα κάνοντας το 0-1. Ο Σουηδός συνεχώς κερδίζει τους πάντες με την απόδοσή του και αν συνεχίσει έτσι δεν θα χρειάζεται κανείς να ψάξει για τον πολυτιμότερο της Ένωσης την φετινή χρονιά.

Αμυντικό χαφ

Μουνάφο: Αλάνθαστος

Ναι η αλήθεια είναι πως η στατιστική είναι ένας ωραίος τρόπος για να πει κάποιος ψέματα, αλλά κοιτάζοντας τα στοιχεία του αγώνα του Πλατανιά με τον Λεβαδειακό δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε όσα βλέπαμε για τον Μουνάφο. Ο μέσος της Κρητικής ομάδας είχε 20 πάσες χωρίς το παραμικρό λάθος, ενώ βγήκε νικητής και στις περισσότερες μονομαχίες που έδωσε με τους αντιπάλους του. Ε τι άλλο να έκανε για να μπει στην ενδεκάδα;

Αριστερό εξτρέμ

Ράμος: Μπήκε και άλλαξε τα πάντα

Και πάμε στην τριάδα των παικτών πίσω από τον σέντερ φορ, αρχίζοντας από τον αριστερό εξτρέμ. Εκεί θα βάλουμε τον Λεονάρντο Ράμος. Ο παίκτης του Πλατανιά μπήκε ως αλλαγή λίγο πριν το 60' και άλλαξε τα πάντα στην αναμέτρηση. Πέτυχε το γκολ που άνοιξε το σκορ στο 64', έκανε την ασίστ στον Γιακουμάκη στο 71' και συνολικά αναστάτωσε την άμυνα των Βοιωτών. Κοινώς αν δεν έμπαινε αυτός, τα πράγματα στα Περιβόλια δεν θα ήταν τόσο καλά για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Δεξί εξτρέμ

Τσάβες: Έκανε την διαφορά στο κέντρο

Σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις του ο Κρίστιαν Τσάβες δεν μπορούμε να πούμε πως έκανε και κάτι φοβερό στο ματς με την Καλλονή, αλλά από την άλλη ο Αργεντίνος σε ένα ακόμα ματς ήταν ο παίκτης που έδωσε ποιότητα στο παιχνίδι της ομάδας του Γιάννη Πετράκη. Με τις προσωπικές του ενέργειες άνοιξε διαδρόμους στους συμπαίκτες του ενώ ήταν συνεχής πηγή κινδύνου για την άμυνα της ομάδας της Μυτιλήνης.

Δεκάρι

Έλτον: Ο καλύτερος στα Πηγάδια

Στην θέση του δεκαριού θα βάλουμε τον Έλτον Ντα Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος της Ξάνθης ήταν ο καλύτερος του αγώνα στα Πηγάδια συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να έρθει η σχετικά εύκολη νίκη με τον Πανιώνιο. Ήταν ο παίκτης που έκανε την ασίστ στο πρώτο γκολ, ξεκίνησε την φάση στο δεύτερο και συνολικά όποια καλή ενέργεια έγινε στο ματς ξεκινούσε ή περνούσε από τα πόδια του.

Σέντερ φορ

Μανιάς: Ο μίστερ-γκολ

Στους Ζωσιμάδες ο ΠΑΣ Γιάννινα κερδίζει με δυσκολία την Καλλονή με 2-1. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να δείξει για ακόμα μία φορά ο Μιχάλης Μανιάς το πόσο καλή σχέση έχει με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο νεαρός επιθετικός πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, είχε συνολικά εξαιρετική απόδοση και έδειξε πως αν βρεθεί στην κατάλληλη θέση απλά δεν συγχωρεί. Και κάπως έτσι οι Γιαννιώτες έφτασαν στην 9η θέση και τους 14 βαθμούς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα