Ο (παρά)νομος ισχύει ΜΟΝΟ για τον Παναθηναϊκό!

Ο (παρά)νομος ισχύει ΜΟΝΟ για τον Παναθηναϊκό!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο (παρά)νομος ισχύει ΜΟΝΟ για τον Παναθηναϊκό!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα έγιναν στην Λεωφόρο, τον Παππά και την αστυνομία που... καθάρισαν για τον Ολυμπιακό και τους ανεγκέφαλους με τα στιλό!

Ο εύκολος δρόμος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να γενικεύσεις, να τα ρίξεις όλα στους εκατό-διακόσιους που τα έκαναν γης μαδιάμ στην Λεωφόρο μετά την πρωτοφανή απόφαση ματαίωσης του ντέρμπι και ενώ για μιάμιση ώρα δεν είχε συμβεί το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, να αφορίσεις κάθε οπαδό(ακόμη κι αν αυτός έτρωγε γκλομπιές στο κεφάλι χωρίς λόγο και αιτία πριν ξεκινήσει το... πανηγύρι), να μιλήσεις για το πρόβλημα της βίας, έτσι γενικά και αόριστα ξεχνώντας το πάρτι ανομίας των τελευταίων δεκαετιών που είναι υπεύθυνο για όσα βλέπουμε, και είσαι κομπλέ.

Σε αυτή την γωνιά δεν πρόκειται να το κάνουμε, δεν το κάναμε ποτέ κατά το παρελθόν και δεν θα το κάνουμε κιόλας. Το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής κρίθηκε στα χαρτιά, υπέρ του Ολυμπιακού. Γιατί; Γιατί, λέει, εφαρμόστηκε ο νόμος. Μόνο που ο νόμος εφαρμόζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε βάρος του Παναθηναϊκού, μόνο που κανένας νόμος δεν λέει για ματαίωση παιχνιδιού για φωτοβολίδες πριν την έναρξη του αγώνα αλλά για τιμωρία της ομάδας στο μέλλον.

Εδώ έχουμε ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ παρανομία και όχι νόμο κύριοι. Ο νέος νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν τηρήθηκε στην Βέροια. Φτάνει πια! Κατά την διάρκεια του Βέροια-Ολυμπιακός, οπαδοί των φιλοξενούμενων πέταξαν δύο φωτοβολίδες την ώρα που παιζόταν ποδόσφαιρο. Βάσει νόμου, λοιπόν, το παιχνίδι θα έπρεπε να διακοπεί με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού, να το πάρει στα χαρτιά η Βέροια και να τιμωρηθούν οι «ερυθρόλευκοι». Δεν έγινε! Το γιατί το ξέρετε, το γνωρίζει όλη η Ελλάδα εδώ και είκοσι χρόνια. Δεν κατέβηκε κανείς από το διάστημα, δεν μάθαμε σήμερα ή χθες ότι ένα ολόκληρο σύστημα κάνει κουμάντο.

Στην Λεωφόρο, λανθασμένα, κατακριτέα και εντελώς βλακωδώς από την στιγμή που ξέρεις ότι σε περιμένουν στην γωνία και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πετάξεις στιλό είτε σε προκαλέσουν είτε όχι, πέφτουν τέσσερις φωτοβολίδες-μία βρίσκει τον Φινμπόγκασον- κατά την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού για την καθιερωμένη βόλτα. Ξέρεις ότι έχει αλλάξει ο νόμος, ξέρεις ότι ψάχνουν ευκαιρία, ξέρεις ότι θέλουν να βάλουν λουκέτο στην Λεωφόρο, γιατί το κάνεις αυτό ρε ''φίλε''; Δεν υπάρχει εξήγηση πραγματικά και είναι κρίμα για 3-4 ανεγκέφαλους που «παίζουν» με τα στιλό να ''χρεώνεται'' ένας ολόκληρος σύλλογος, ένα ολόκληρο πέταλο. Άλλο που δεν ήθελαν.

Ο κυρ-Σάββας πήρε την ομάδα, πήγε στα αποδυτήρια και από την στάση του ήταν ξεκάθαρο πως ματς δεν ήθελε να γίνει! Για κανέναν λόγο. Το... ούρλιαζε πως «ματς δεν θα γίνει» και έγινε πράξη. Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός μπήκε μέσα στα αποδυτήρια, πέρασαν 90 λεπτά. Δεν έγινε το παραμικρό. Τίποτα. Όλα ήταν ήρεμα. Το τι θα συνέβαινε μετά προφανώς και δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει. Όταν, όμως, αποφασίζεις βάσει των δεδομένων που βλέπουν τα μάτια σου και όχι με την... μαγική σφαίρα που δείχνει το μέλλον, δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος ο Παππάς να μην δώσει εντολή για έναρξη του παιχνιδιού. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στον ρέφερι ήταν τεράστιες και από την στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να γίνει ματς δεν θα γινόταν.

Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός διοικητικά δεν έχει την παραμικρή δύναμη να διασφαλίσει το συμφέρον του και από την στιγμή που νόμος είναι το δίκιο του κυρ Σάββα, ο Ολυμπιακός πήρε το ματσάκι στα χαρτιά και βγήκε να το... γιορτάσει με τις σέλφι του Σιόβα στην άδεια Θύρα 13. Τι να πει κανείς, μεγάλη μαγκιά πραγματικά, μπορεί μέχρι και 1000 like να πάρει... Δεν ήταν, όμως, μόνο ο Παππάς που λειτούργησε παράτυπα προς την κατεύθυνση της ματαίωσης του αγώνα. Η αστυνομία δεν μπορούσε, λέει, να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του ματς. Όταν στο Καραϊσκάκη... έβρεχε φωτοβολίδες, όταν διδασκόταν ήθος με κλωτσιές και μπουνιές στον Σισέ, τον Καντέ και τον Σιμάο, όταν η πλάτη του Τζόρβα γέμιζε πληγές από αεροβόλο, όταν στην Ριζούπολη «τραμπούκιζαν» μέσα στα αποδυτήρια τους παίκτες του Παναθηναϊκού και τα ΜΑΤ κοιτούσαν πάνω από την φυσούνα, μπορούσε ε; Είχε πόστα τότε, βλέπετε για, Τσιρώνηδες, Μπαλόκες και σία. Η απόφαση ματαίωσης ήταν δεδομένο πως θα φέρει έκρηξη, όπως κι έγινε.

Προφανώς είναι καταδικαστέα τα επεισόδια, προφανώς κι αυτό ήθελαν να γίνει, όσοι αποφάσισαν την ματαίωση, γνωρίζοντας τις συνέπειες. Με 16.000 κόσμο στο γήπεδο, με ανθρώπους που είναι γεμάτοι μίσος και οργή(χωρίς αυτό να δικαιολογεί πράξεις βίας), με ένα κοινό που πέρυσι νίκησε στο γήπεδο αλλά έχασε στα δικαστήρια το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το να χάνει ΠΑΛΙ στα χαρτιά ήταν μια... βόμβα στα θεμέλια της Λεωφόρου. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την νίκη του...

ΥΓ1: Όταν σε μόνιμη βάση είσαι το θύμα, όταν σε κλέβουν διαιτητές, δικαστές και όλο το σύστημα, ναι μια σκέψη είναι να σηκωθείς και να φύγεις, να τους αφήσεις να παίζουν μόνοι τους, να μην τους κάνεις την χάρη. Όταν, όμως, διάολε είσαι ο Παναθηναϊκός ΟΦΕΙΛΕΙΣ στην ιστορία σου, στα εκατομμύρια του κόσμου, να σηκωθείς στα πόδια σου, να πολεμήσεις και να βρεις ΑΜΕΣΑ την λύση του προβλήματος και όχι να το βάλεις στα πόδια...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.