Σλοβενία - Ουκρανία 1-1

Gazzetta team
Σλοβενία - Ουκρανία 1-1

bet365

Η Ουκρανία έφυγε με ισοπαλία 1-1 (3-1 συνολικό σκορ) από την Σλοβενία, πήρε εκδίκηση για την ήττα στα μπαράζ το 1999 και θα δώσει το παρών στα γήπεδα της Γαλλίας.

Το 1999 η Σλοβενία με τον Κάτανετς στον πάγκο είχε πάρει μεγάλη πρόκριση στο Euro επί της Ουκρανίας στα μπαράζ. Μετά από 16 χρόνια οι Ουκρανοί πήραν την εκδίκησή τους και ας έπρεπε να... ματώσει. Το 2-0 του πρώτου αγώνα έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του Φομένκο, όμως οι Σλοβένοι πίεσαν και στο τέλος στάθηκαν άτυχοι. Ο Πιατόβ με τις αποκρούσεις του κράτησε το 1-0 μέχρι το τέλος και ο Γιαρμολένκο σφράγισε το εισιτήριο με γκολ στο 7' των καθυστερήσεων για το τελικό 1-1.

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 11' ο Σέζαρ έκανε το 1-0! Οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους, πίεσαν, όμως είχαν μεγάλο πρόβλημα στην τελική πάσα. Το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο, όμως οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές. Ο Πιάτοβ κατάφερε να κρατήσει το 1-0 μέχρι το ημίχρονο, καθώς οι παίκτες του Κάτανετς κυκλοφορούσαν την μπάλα έξω από την περιοχή των Ουκρανών, όμως απειλούσαν κυρίως με στημένα.

Το ματς ήταν πιο ανοιχτό στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Σλοβένους να είναι και πάλι επιθετικοί. Αυτή τη φορά, όμως, και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρους στην αντεπίθεση, με τον Κονοπλιάνκα να χάνει την πρώτη ευκαιρία και τον Πιατόβ να κάνει εκπληκτική απόκρουση στην κεφαλιά του Σέζαρ στο 72'! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, που θα έστελνε το ματς στην παράταση και στο τελευταίο δεκάλεπτο, όλοι οι παίκτες βρίσκονταν στην περιοχή του Πιατόβ. Οι Ουκρανοί έκαναν καθυστερήσεις με την πρώτη ευκαιρία, με τους παίκτες του Κάτανετς να εκνευρίζονται και τον Μπρέτσκο να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις για σκληρό μαρκάρισμα στον Κονοπλιάνκα.

Τελικά, το δεύτερο γκολ για τους Σλοβένους δεν ήρθε ποτέ, καθώς στην τελευταία φάση του ματς, όταν πίεζαν, ο Καμπλ σκόνταψε στη μεσαία γραμμή, ο Κράβετς έφυγε στην αντεπίθεση και έδωσε μισό γκολ στον Γιαρμολένκο, που έκανε το τελικό 1-1!

Σλοβενία (Σρέτσκο Κάτανετς): Χαντάνοβιτς, Γιόκιτς, Σέζαρ, Ίλιτς, Μπρέτσκο, Κριν, Πέτσνικ (67' Ίλιτσιτς), Καμπλ, Μπίρσα (80' Λαζάρεβιτς), Μπέζιακ (68' Λιουμπιάνκιτς), Νοβάκοβιτς

Ουκρανία (Μιχάηλ Φομένκο): Πιατόβ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σέβτσουκ, Στεπανένκο, Ριμπάλκα, Σιντόρτσουκ (61' Γκαρμάς), Κονοπλιάνκα (90+6' Τιμοσιούκ), Γιαρμολένκο, Σελεζνιόβ (80' Κράβετς)

 

EURO Τελευταία Νέα