Ο Τούντορ στους οργανωμένους του ΠΑΟΚ!

Ο Τούντορ στους οργανωμένους του ΠΑΟΚ!

Απόστολος Παγώνης
Ο Τούντορ στους οργανωμένους του ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Iγκόρ Τούντορ μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή των οπαδών του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στον στόχο της 2ης θέσης, την στήριξη από την διοίκηση και τον Σαββίδη, το... λάθος με τον Λούκας, τους Μπερμπάτοφ και Λούκας και οριοθέτησε τα μεταγραφικά του «θέλω» ενόψει Ιανουαρίου!

Μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ και το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα θα πει ο Τούντορ στην εκπομπή των οργανωμένων οπαδών στον «Libero 107.4».

Για την εντύπωση που έχει σχηματίσει για την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ είπε: «Όλα όσα βρήκα είναι θετικά και είναι μέρος της κουλτούρας μας αυτό. Έτσι έπρεπε να πω... Αλλά θέλω να πω αλήθεια όσα λέω και στους δικούς μου. Είναι όλα ωραία. Η Θεσσαλονίκη, οι άνθρωποι. Όλα. Ήξερα τον ΠΑΟΚ από ένα φίλο μου που μου μιλούσε συνέχεια τον Γκάμπριτς. Όλη η Ευρώπη ξέρει τον ΠΑΟΚ από τους σπουδαίους οπαδούς του. Ήξερα ότι έρχομαι σε μεγάλη ομάδα. Και έτσι κατάλαβα ότι είμαι πράγματι σε ένα μεγάλο κλαμπ».

Για το γεγονός ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ χειροκρότησε μετά από ήττα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό είπε:
«Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη πίεση που έρχεται από τους οπαδούς. Για εμένα δεν είναι εύκολο να νιώσω την άποψη του κόσμου γιατί δεν ξέρω την γλώσσα. Από όσα νιώθω στον δρόμο πάντως καταλαβαίνω ότι σκέφτονται θετικά. Αυτό είναι σημαντικό. Το χρειαζόμαστε τώρα ειδικά που δεν έχουμε καλά αποτελέσματα. Ξέρω ότι μας έχουν αγκαλιάσει».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και το γεγονός ότι είναι απαιτητικός είπε: «Ξέρω τι γίνεται. Ξέρω καλά ότι ο κ. Σαββίδης θέλει να έχει μία ομάδα που θέλει να κερδίζει. Δεν είναι καθόλου εύκολο για τον κόσμο και τους επενδυτές, τα χρήματα που επενδύουν να μην φέρνουν άμεσα αποτελέσματα. Αλλά αυτή η αναγνώριση μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο».

Οι Τζιόλης, Τζαβέλλας και Ροντρίγκεζ με δηλώσεις του εκτίμησαν ότι κάνετε καλή δουλειά και στο τέλος θα είστε δεύτεροι ποια είναι η άποψή σας;
«Έτσι έπρεπε γιατί αλλιώς δεν θα έπαιζαν... (γέλια). Αυτό που δημιουργεί θετική ενέργεια και από τον κόσμο, είναι ότι η ομάδα δίνει ότι έχει. Ίσως όχι για 90 λεπτά. Σε κάποιες στιγμές που ήμασταν έτοιμοι να ξεπεταχτεί δεν κερδίζαμε ματς που εννιά στις δέκα φορές θα τα κερδίζαμε. Μας έλειψαν αυτά τα αποτελέσματα και τώρα θα ήμασταν σε διαφορετική θέση. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που δεν κερδίσαμε αυτά τα ματς».

Για το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχει πολύ πίεση και ότι κάθε λάθος πληρώνεται ακριβά είπε: «Ξέρετε καλύτερα εσείς... (γέλια). Τις τελευταίες μέρες ξοδέψαμε ώρες να αναλύσουμε πώς δεχόμαστε γκολ. .Είναι παράξενο πώς μία ομάδα αμύνεται καλά και με πολλούς παίκτες έχουμε δεχθεί 23 γκολ. Βλέπουμε τα γκολ και όταν τα βλέπεις πρέπει να βρεις που είναι το πρόβλημα. Δεν υπάρχει τίποτα που κάναμε λάθος πολλές φορές. Πάντα κάτι διαφορετικό. Δεν δεχόμαστε αντεπιθέσεις. Ούτε μόνο στημένα. Δεν επαναλαμβάνεται κάτι. Ψάχνουμε να βρούμε αυτό που πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω».

Για την απόφαση του ν' αλλάξει το σχήμα της ομάδας στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό είπε: «Αυτή είναι η αγαπημένη των δημοσιογράφων. Πιστεύουν ότι έτσι μπορούν να εξηγήσουν ότι γίνεται. Απο την αρχή έχω μιλήσει για το στυλ της ομάδας. Αν έρχονταν κάποιος με σπουδαίες γνώσεις τι θα διάλεγα: Την καλύτερη νοοτροπία ή το σύστημα. Θα έλεγα σίγουρα την νοοτροπία».

Αν είναι ικανοποιημένος με την στήριξη που έχει από τον Φράνκ Άρνεσεν είπε: «Έχω όλη την υποστήριξη. Είναι πάντα εκεί και με βοηθάει όπως μπορεί. Ακόμη και αν μιλήσουμε με τις μεταγραφές μαζί τους βλέπαμε όλους. Κάθε προπονητής βέβαια πάντα θέλει κάτι παραπάνω Ακόμη και στην Ρεάλ».

Για τους στόχους της ομάδα κι αν του έχει ζητήσει κάτι ο Ιβάν Σαββίδης είπε: «Δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένους στόχους. Απλά ο κ. Σαββίδης μου λέει συνέχεια ότι πρέπει να κερδίζουμε. Με ρώτησε αν ξέρω ότι ήρθα εδώ για να κερδίζω και του είπα "ναι". Ξέρετε πως ήταν η συζήτηση όταν πριν ένα μήνα ήμασταν στην 10η θέση.

Για τα κοινά που έχει ο ΠΑΟΚ με την Χάιντουκ και τα δύο πρωταθλήματα είπε: «Υπάρχουν ομοιότητες. Σπουδαίοι φίλαθλοι. Μπορώ να δω με την "δύναμη" εκτός γηπέδου. Εδώ είναι ο Ολυμπιακός και εκεί η Ντιναμο Ζάγκρεμπ. Υπάρχει πίεση για αποτελέσματα και τίτλους. Ελπίζω και εδώ να πάρουμε τίτλο όπως και στην Κροατία. Οι παίκτες πρέπει να αναγνωρίζουν ότι είσαι σωστός και ειλικρινής και πάντα παίζουν οι καλύτεροι και μετά ότι είσαι γνώστης της δουλειάς. Μετά είναι η μεταδοτικότητα, πώς να πάρεις το 100%, πώς θα βάλεις τις ιδέες σου, ή τις αλλαγές στους αγώνες. Όλοι αυτά μαζί σε κάνουν ολοκληρωμένο προπονητή και προσωπικότητα».

Για το σύστημα που παίζει κι αν αυτό είναι κατάλληλο για όλα τα παιχνίδια, είπε: «Είναι σημαντικό με ποιον παίζεις. Αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος πρέπει να ξέρεις. Πάντα είναι καλύτερο να αμύνεσαι με πέντε παίκτες. Μετά πάντα προσαρμόζεσαι. Για την άμυνα το καλύτερο είναι το 3-5-2. Η εστία είναι στο κεντρικό σημείο. Όταν κλείνεις τον άξονα με τρεις αμυντικούς και άλλους τρεις μέσους είναι δύσκολο να κυκλοφορήσει η μπάλα εκεί».

Για το αν τα δημοσιεύματα έπαιξαν ρόλο στο ν' αλλάξει το σύστημα στην ομάδα είπε: «Μία φορά κάποιος διευθυντής μου είπε ότι αυτός ο παίκτης δεν αξίζει και έπρεπε να μπει άλλος. Αυτό που λέω σε όλους είναι ότι ο γιος μου να ήταν σε ομάδα και να μην άξιζε, πρώτα θα πέθανα και μετά θα έπαιζε. Ο προπονητής θέλει να παίρνει αποφάσεις. Να παίζει αυτός που αξίζει. Φυσικά θα κάνει λάθη. Είναι σημαντικό να κάνεις αυτοκριτική και να παραδέχεσαι τα λάθη. Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει αυτοκριτική. Στο τέλος όταν είσαι μόνος με τον εαυτό σου δεν λες ψέματα. Μόνο από αυτή την διαδικασία μπορείς να βελτιώνεσαι. Ακόμη και στα 50 θα έχω πράγματα να βελτιώσω ως προπονητής»

Για το μεγαλύτερο λάθος που έκανε μέχρι σήμερα είπε: «Είναι που δεν έβαλα αλυσίδες στον Λούκας κι έφυγε από την ομάδα. Αν ήθελα έναν παίκτη αυτός πρέπει να παίζει στο κέντρο. Ένα δεκάρι που να έχει μεγαλύτερες εμπειρίες από τον Λούκας».

Για την νοοτροπία του νικητή που δεν υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό στον ΠΑΟΚ είπε: «Πρέπει να κερδίζεις και να έχεις τα κατάλληλα πρόσωπα. Μόνο έτσι κερδίζεις την νοοτροπία του νικητή. Αυτός που διαλέγει τα πρόσωπα πρέπει να κάνει τις σωστές επιλογές».

Για το τι θα ψάξει ο ΠΑΟΚ τον Γενάρη είπε: «Αυτό που ζήτησα είναι οι παίκτες που θα έρθουν θα πρέπει να κάνουν την διαφορά, αλλιώς ας μη κάνουμε μεταγραφές αν δεν βρούμε τους καλύτερους».
Για τα αποδυτήρια της ομάδας είπε τα εξής: «Ήταν πολύ ιδιαίτερα τα πράγματα όταν ήρθα. Πρώτη φορά έβλεπα τέτοιες καταστάσεις, όχι επαγγελματικές. Έτσι πήραμε την απόφαση να καθαρίσουμε τα αποδυτήρια. Τώρα είμαστε πολύ καλύτερα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Για τον Μπερμπάτοφ κι αν ταιριάζουν μαζί με τον Αθανασιάδη είπε: «Είναι πολύ σημαντικός για την προσωπικότητα που βάζει μέσα στο γήπεδο. Ειδικά για την ομάδα μας. Για την ποιότητά του δεν χρειάζεται να πω κάτι. Μπορείς να δεις τους άλλους να τον βλέπουν σαν μικρό Θεό. Παίρνουν πράγματα από τις κινήσεις του. Έχουμε καλή σχέση. Όχι όπως με τους άλλους. Δεν γίνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβεται τους κανόνες. Φέρεται πολύ καλά. Θα τον δούμε και την Κυριακή, Μαζί με τον Κλάους. Για τον Αθανασιάδη ξέρω ότι φαίνεται περίεργο. Πρέπει να είσαι ειλικρινής και αν κάποιος πρέπει να μείνει στον πάγκο θα μείνει. Όλοι θα πάρουν πολλές ευκαιρίες. Ο Κλάους είναι σημαντικός, αλλά θα παίξει».

Για τις λίγες τελικές που έχει η ομάδα είπε τα εξής: « Αν με ρωτάτε για τον Αθανασιάδη και Μπερμπάτοφ θα απαντήσω. Ο Αθανασιάδης ήρθε από τραυματισμό, σκόραρε στη Βέροια, αλλά μετά για 3-4 παιχνίδια δεν ήταν καλά. Είχε και λίγους πόνους. Τώρα επανέρχεται. Τον είδαν σε καλή κατάσταση με Πανθρακικό και Κράσνονταρ. Γι αυτό θα ξεκινήσει. Ο Μπερμπάτοφ είναι κάτι ανάμεσα σε 9-10. Πάντα έτσι ήταν. Ψάχνει την ασίστ, δεν είναι αυτός που θα κάνει το ένας με έναν».

Για τον Μακ και τις ευκαιρίες που χάνει είπε: Ο Μακ την περασμένη χρονιά είχε δέκα γκολ, τώρα έχει 11. Αλλάξαμε την θέση του. Ήταν ακραίος και τώρα παίζει σέντερ φορ. Τον βάλαμε 20 μέτρα πιο μέσα. Δεν κάνει τώρα όλη την απόσταση και είναι πιο εύκολα στο γκολ. Θα κάνω κομπλιμέντο γιατί από αρχή της σεζόν μέχρι και τώρα ήταν ο καλύτερος μας. Υπήρχαν και ματς που ήταν καταστροφή. Αλλά αν πρέπει να βάλω συνολική βαθμολογία, ήταν ο καλύτερος μας. Του βάζω μεγάλη πίεση. Είχε μία νοοτροπία ότι με 6-7 γκολ θα ήταν καλά. Του είπα ότι πρέπει να βάλει 20, με τέτοια ποιότητα. Μόνο αν έχεις αυτή τη νοοτροπία θα πας ψηλότερα».

Για τον Σάμπο είπε τα εξής: «Ναι περίμενα παραπάνω από αυτόν. Τώρα που τον ξέρω καλύτερα, είναι απο αυτούς που χρειάζονται παραπάνω χρόνο. Σε μικρά διαστήματα έδειξε ότι είναι σημαντικός. Τώρα πρέπει να παλέψει για να επανέλθει. Όπως και ο Κάτσε. Αυτό γιατί βλέπω έναν πολύ καλό Χαρίση. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι εγωιστές. Από εκείνους εξαρτάται ποιος θα παίζει».

Για την στήριξη στον Όλσεν κι αν αυτό στοίχισε τον ΠΑΟΚ κι αν θα ζητήσει στην απόκτηση ενός τερματοφύλακα είπε: «Μιλάω με τον Πλετίκοσα γιατί είναι ο καλύτερός μου φίλος. Ποτέ όμως για να έρθει στον ΠΑΟΚ. Η θέση είναι δύσκολη και όλα βλέπουν τα λάθη τους. Όλοι ξέρουν ότι ο Ρόμπι στοίχισε κάποιους βαθμούς. Αλλά δεν είναι λογικό να αλλάζεις τερματοφύλακα μετά από 2-3 λάθη. Η στιγμή να τον αλλάξεις είναι όταν αισθάνεσαι ότι η υπόλοιπη ομάδα δεν τον πιστεύει. Τώρα έχουμε τον Γλύκο και είμαι ευχαριστημένος».

Για την διαφορά με τον Ολυμπιακό κι αν η διαφορά των 15 βαθμών δείχνει και την διαφορά των δύο ομάδων είπε τα εξής: «Όχι. Αλλά αυτή την στιγμή, έχουν κάποια πράγματα παραπάνω. Μπορούμε να δουλέψουμε περισσότερο. Στο ποδόσφαιρο, τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα