Λουξεμβούργο - Ελλάδα 1-0 (vids)

Λουξεμβούργο - Ελλάδα 1-0 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Λουξεμβούργο - Ελλάδα 1-0 (vids)

bet365

Από εκεί που την αφήσαμε! Η «πρώτη» του Σκίμπε στον πάγκο της Ελλάδας είχε... φιλική ήττα (1-0 στο Λουξεμβούργο), με τον Γερμανό τεχνικό όπως αναμένονταν να πειραματίζεται σε πρόσωπα και συστήματα!
Είδε αρκετά, προσπάθησε να αλλάξει πράγματα και να πειραματιστεί όμως η ουσία δεν άλλαξε για την Εθνική. Η Ελλάδα ακόμα και σε επίπεδο φιλικών συνέχισε το αρνητικό της σερί χάνοντας με 1-0 στο Λουξεμβούργο με γκολ του Γιοακίμ στις καθυστερήσεις. Επόμενο φιλικό αυτό με την ομάδα της Τουρκίας.
Η πρώτη ενδεκάδα του Σκίμπε
Η ενδεκάδα επέλεξε στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας ο Μίκαελ Σκίμπε είχε ως εξής: Καπίνο, Βύντρα, Σιόβας, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Πέλκας, Χολέμπας, Καρέλης και Μήτρογλου.
Καπίνο στα γκολπόστ, στα δύο άκρα της άμυνας οι Βύντρα (που ήταν αρχηγός) και Τζαβέλλας, στόπερ ο Σιόβας (στην επανεμφάνισή του στην Εθνική) και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, κέντρο με Σάμαρη και Ταχτσίδη, στα... φτερά οι Πέλκας και Χολέμπας και στην επίθεση ο Καρέλης παίζοντας λίγο πιο πίσω από τον Μήτρογλου.
Μεσοεπιθετικά επικίνδυνη, αμυντικά ευάλωτη...
Η Εθνική μας και πίεσε αρκετά και απείλησε για τα καλά στο α' μέρος, με το Λουξεμβούργο όμως να παίζει επίσης ανοιχτά και να βγάζει και αυτό φάσεις.
Στο 3ο λεπτό οι Χολέμπας, Ταχτσίδης και Μήτρογλου συνεργάστηκαν εξαιρετικά. Το σουτ του Μήτρογλου μετά από μπαλιά του Ταχτσίδη και επέμβαση του αντίπαλου κίπερ πήγε στο δοκάρι.
Ο Μήτρογλου απείλησε και στην συνέχεια το Λουξεμβούργο που όμως υποχρέωσε τον Καπίνο σε διπλή μεγάλη επέμβαση στο 8ο λεπτό. Στο 27' ο Χολέμπας δυσκόλεψε πολύ τον αντίπαλο πορτιέρο με φάουλ ενώ στο 28' ο Καρέλης είχε χαμένο τετ α τετ.
Ο Μπενσί από το Λουξεμβούργο είχε δύο φάσεις στην συνέχεια ενώ στο 32' ο Μήτρογλου υποχρέωσε τον Ζουμπέρ σε δύσκολη απόκρουση. Στο 40' μία σουτάρα του Χολέμπας πέρασε λίγο άουτ. Συνολικά σαν α' μέρος αν και η Ελλάδα δεν παρουσίασε ένα οργανωμένο παιχνίδι και ένα τόσο σαφές αγωνιστικό πλάνο μεσοεπιθετικά είχε καλή εικόνα, όμως αμυντικά οι Λουξεμβούργιοι, που έχουν μία ιδιαίτερα αδύναμη ομάδα, της προκάλεσαν αρκετά προβλήματα.
Η πρώτη αλλαγή του Γερμανού και η πίεση
Η πρώτη κίνηση του Σκίμπε από τον πάγκο ήταν να βγάλει έναν εξτρέμ, τον Πέλκα και να βάλει στο ματς έναν κεντρικό χαφ, τον Τζιόλη. Η Εθνική μας επιχείρησε να αυξήσει και άλλο το πρέσινγκ της για να βάλει ένα γκολ.
Στο 59' είχε μία μεγάλη φάση με σουτ του Σάμαρη, που βρήκε και κόντρα. Στο 76' ο Καπίνο έβγαλε και τετ α τετ, κρατώντας το μηδέν για την Ελλάδα. Στην συνέχεια αμφότερες οι ομάδες κυνήγησαν το γκολ, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν και άλλη καλή φάση με σουτ του Τιλ στο 86'.
Λάθη επί λαθών και 1-0!!!
Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Ελλάδα δεχόμενη πρέσινγκ από το Λουξεμβούργο κατάφερε να χάσει με 1-0. Πρώτη μπαλιά από Μπένσι που τον έχασε ο Τζαβέλλας και ο Γιοακίμ εξέθεσε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο με προβολή για το 1-0. Η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Καπίνο, που μέχρι τότε είχε κάνει αρκετές και σημαντικές επεμβάσεις και έτσι ήρθε μία ακόμα ήττα.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Τα όποια συμπεράσματα για την δουλειά του Μίκαελ Σκίμπε φυσικά και δεν θα βγουν τώρα αλλά ούτε και στο φιλικό με την Τουρκία. Και ας ήρθε αυτή η ήττα από το Λουξεμβούργο. Ο Γερμανός στο ντεμπούτο του ήθελε να δοκιμάσει όσο το δυνατόν περισσότερα πρόσωπα και σχήματα απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο, το Λουξεμβούργο. Μεσοεπιθετικά η Εθνική δεν έβαλε γκολ αλλά τουλάχιστον έφτιαξε φάσεις, είχε δοκάρι και έδειξε διάθεση. Αμυντικά το Λουξεμβούργο της δημιούργησε αρκετά προβλήματα, πλην όμως η αμυντική τετράδα που χρησιμοποιήθηκε δεν παίζει διαρκώς μαζί. Το αντίθετο...
Ο Χολέμπας σαν εξτρέμ ήταν ιδιαίτερα καλός. Ίσως και ο πιο καλός παίκτης της Ελλάδας. Ο Μήτρογλου έως ένα σημείο προσπάθησε, όπως και ο Ταχτσίδης ενώ ο Σάμαρης βελτιώθηκε στο β' μέρος. Αρκετά καλός και ο πιτσιρικάς Πέλκας, όσο έπαιξε. Στην φάση του γκολ του Γιοακίμ φταίνε κυρίως τρία άτομα. Ο Τζαβέλλας που χάνει τον Μπένσι που βγάζει την σέντρα, κυρίως ο Κυριάκος που δεν μπορεί να μαρκάρει τον σκόρερ Γιοακίμ αλλά και ο Καπίνο του οποίου η μπάλα περνάει κάτω από τα πόδια. Η ουσία είναι πως μεσοαμυντικά η Ελλάδα θέλει αρκετή δουλειά ενώ από ένα σημείο και έπειτα είναι και θέμα νοοτροπίας...
Ο Γερμανός τεχνικός έχει να αλλάξει πολλά και να βελτιώσει ακόμα περισσότερα, ωστόσο αυτά τα φιλικά θα του επιτρέψουν να βγάλει τα συμπεράσματά του και να αρχίζει να... χτίζει τη νέα Εθνική. Από το Λουξεμβούργο ο κίπερ Ζούμπερ έκανε πολύ καλό ματς ενώ ξεχώρισαν βέβαια και ο σκόρερ του αλλά και ο Μπένσι.

 

Τελευταία Νέα