Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-2 ( vid & pics)

Νίκος Αθανασίου
Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-2 ( vid & pics)

bet365

Με ασίστ (σε Καρέλη) και γκολ ανατροπής, ο Μάρκους Μπεργκ πήρε τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του και το 1-0 του Ατρομήτου, έγινε 1-2! Κοουτσάρισμα νίκης από Ρούτερ!

Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε να χάνει από τον Ατρόμητο και να κινδυνεύει και με δεύτερο γκολ, έβγαλε αντίδραση, γύρισε το παιχνίδι χάρη στην κλάση του Μάρκους Μπεργκ και έφυγε νικητής από το Περιστέρι με 2-1.

Έτσι έπαιξαν

Ο Τραϊανός Δέλλας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ατρομήτου και προτίμησε το... αγαπημένο του από την ΑΕΚ 4-2-3-1. Ο Γκορμπούλοφ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Μπίτολο, δεξί ο Κυβρακίδης και δίδυμο στα στόπερ ο Λαζαρίδης με τον Στόιτσεφ. Γοδόι και Ουσέρο τα αμυντικά χαφ, με τον Πίτου Γκαρσία σε επιτελικό ρόλο. Αριστερό «φτερό» ο Μαρσελίνιο, δεξί ο Μπρίτο και στην κορυφή ο Ναπολεόνι. Ο Στιβ Ρούτερ, από την άλλη, ως υπηρεσιακός αντικαταστάτης του Γιάννη Αναστασίου δεν άλλαξε παρά μόνο πρόσωπα στην ενδεκάδα και αυτά αναγκαστικά. Η διάταξη παρέμεινε ίδια(4-4-2 ρόμβο), με τον Στιλ να υπερασπίζεται την εστία του «τριφυλλιού».

Αριστερά στην άμυνα ο Πράνιτς, δεξιά ο Βέμερ που έκανε... σεφτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο Σάντσεθ με τον Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο των μετόπισθεν. Ο Ζέκα σε ρόλο «κόφτη», με τους Λουντ και Αμπέντ μπροστά του. Ο Νίνης σε επιτελικό ρόλο και ο Μπεργκ με τον Καρέλη στην επίθεση.

Μηδέν και στα τετ-α-τετ!

Δυνατές μονομαχίες, αρκετά αβίαστα λάθη, κακό ποδόσφαιρο και δύο τεράστιες ευκαιρίες-μία για κάθε ομάδα- ήταν όλα όσα θα θυμόμαστε από το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να επιβληθεί, είχε σε πολύ κακό βράδυ τον άξονα της μεσαίας γραμμής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις και να αξιοποιήσει τον Μάρκους Μπεργκ και τον Νίκο Καρέλη που ήταν αποκομμένοι. Ο Ατρόμητος που δεν κλείστηκε στα καρέ του και προσπάθησε να παίξει και να απειλήσει τον Παναθηναϊκό, ήταν καλύτερος με την μπάλα στα πόδια αλλά του έλειψε πολύ η καλή τελική πάσα στα τελευταία μέτρα. Ο Πίτου Γκαρσία ήταν... παντού αλλό δεν έφτανε ένας κούκος για να φέρει την άνοιξη. Πάντως, αμφότερες οι δύο ομάδες είχαν τις μεγάλες τους στιγμές.

Μέσα σε ένα λεπτό(42'-43'), Αμπέντ και Ναπολεόνι βρέθηκαν τετ-α-τετ αλλά Γκορμπούλοφ και Στιλ απόκρουσαν και κράτησαν το μηδέν σε όλα!

Αυτός ήταν Παναθηναϊκός...

Ο Ατρόμητος έχει την... ευλογία να διαθέτει έναν από τους πιο ποιοτικούς επιθετικούς του πρωταθλήματος. Ο Ναπολεόνι το απέδειξε και απόψε στο Περιστέρι με το καλησπέρα της επανάληψης και μετά από «χορευτικό» πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο και εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ στο 52'!

Ο Ιταλός λίγο να έλειψε να «καθαρίσει» το ματς, όταν επτά λεπτά αργότερα έφυγε στην κόντρα, σούταρε δυνατά και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ! Ο Παναθηναϊκός από την στιγμή που γλίτωσε τα χειρότερα, ξύπνησε, έβγαλε αντίδραση και είχε δύο πολύ καλές στιγμές αλλά ο Γκορμπούλοφ απόκρουσε τα σουτ του Καρέλη. Στο 67'΄Ρούτερ και ενώ είχε βάλει στο ματς τον Ατζαγκούν, έριξε τον Πέτριτς στο παιχνίδι και έδωσε εντολή για ένα 4-3-3 με τον Καρέλη αριστερό επιθετικό και τον Κροάτη με τον Μπεργκ στην κορυφή. Ο Άγγλος τα έπαιξε όλα για όλα και δικαιώθηκε.

Στο 72' ο Έλληνας στράικερ τελείωσε με υπέροχο πλασέ από αριστερά, την διαγώνια μπαλιά του Μάρκους Μπεργκ και στο 85' ο Σουηδός επέστρεψε στα γκολ όταν η άμυνα του «αστεριού» κόλλησε στο γέμισμα του Ατζαγκούν, ο Καρέλης έστρωσε στον Μπεργκ κι εκείνος δεν λάθεψε. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από την... κόλαση, γύρισε το ματς και επέστρεψε στις νίκες απέναντι σε έναν Ατρόμητο που θα μπορούσε να κάνει το 2-0. Δεν το έκανε και το πλήρωσε πολύ ακριβά.

MAN OF THE MATCH: Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός είναι και πάλι εδώ! Έχει την εξαιρετική διαγώνια πάσα-ασίστ στον Νίκο Καρέλη για το 1-1 και σκοράρει μετά από έξι αγωνιστικές χαρίζοντας ένα πολύ σπουδαίο «τρίποντο» στον Παναθηναϊκό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Απόψε θα έπρεπε να υπάρχει κατηγορία ''man of the match 2'' για τον Νίκο Καρέλη. Κάνει τρομερό πλασέ για την ισοφάριση ενώ στο 2-1 έχει το καθαρό μυαλό να δώσει στον αμαρκάριστο Μπεργκ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του, είχε τις στιγμές και μετά ήταν σαν να έπαθε... σοκ! Δεν διαχειρίστηκε το υπέρ του αποτέλεσμα, συνέχισε να αφήνει χώρους και να ψάχνει το γρήγορο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός είπε «ευχαριστώ», εκμεταλλευόμενος το μεγάλο λάθος του αντιπάλου.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Γοδόι. Ο Αργεντινός μέσος βρέθηκε τρία μέτρα από το τέρμα, με την μπάλα να του στρώνετε... λουκούμι. Με το σκορ στο 1-0 κατάφερε αντί να πλασάρει τον Στιλ, να λειτουργήσει σαν αμυνόμενος και να... διώξει την μπάλα στα πουλιά!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κύζας στο 79' δεν δείχνει το πεντακάθαρο πέναλτι του Λαζαρίδη πάνω στον Πέτριτς μετά την γονατιά του Έλληνα στόπερ στην μέση του «πράσινου» επιθετικού. Τρία λεπτά αργότερα, επίσης, δεν δίνει την εσχάτη των ποινών όταν ο Βέμερ ανέτρεψε τον Λαζαρίδη. Κατά τα λοιπά, σφύριξε έδρα και εκνεύρισε τους παίκτες του «τριφυλλιού». Από κει και πέρα, ο επόπτης Σίπκας είχε δύο μεγάλα λάθη στο πρώτο μέρος. Αρχικά κόβει με οφ-σάιντ στο 6' τον Καρέλη και στο 29' τον Μπεργκ πριν βγει μόνος του στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Με μια αντρίκεια ανατροπή, ο Παναθηναϊκός φεύγει νικητής από το Περιστέρι. Οι παίκτες του Στιβ Ρούτερ, που έκανε σπουδαίο κοουτσάρισμα, επιβλήθηκαν επί του Ατρομήτου με 2-1 και μείωσαν προσωρινά στο -5 από την κορυφή. Τουλάχιστον, το «τριφύλλι» δεν έχασε και άλλο έδαφος ενόψει του «αιωνίου» ντέρμπι στις 21 του μήνα, στην Λεωφόρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα