Τούντορ:«Έκπληκτος για το επίπεδο οργάνωσης του ΠΑΟΚ»

Τούντορ:«Έκπληκτος για το επίπεδο οργάνωσης του ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
Τούντορ:«Έκπληκτος για το επίπεδο οργάνωσης του ΠΑΟΚ»

bet365

Έκπληκτος για το επίπεδο οργάνωσης του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Ιγκόρ Τούντορ. Ο Κροάτης τεχνικός αναφέρθηκε και στους Μπερμπάτοφ και Αθανασιάδη, αλλά και στο γεγονός οτι σταμάτησε πολύ νωρίς το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα της UEFA ο Κροάτης για:

-την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ: «Αισθάνομαι πραγματικά φανταστικά. Είμαι εδώ μόλις τρεις μήνες και νιώθω υπέροχα. Οι εμπειρίες είναι θετικές. Ζωντανοί, ζεστοί κι ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι που πραγματικά αγαπούν το ποδόσφαιρο, παθιασμένοι με λατρεία για το άθλημα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το καλωσόρισμά τους».

-τι γνώριζε για τον ΠΑΟΚ και τι έμαθε στην πορεία: «Γνωρίζω πολλά για τον ΠΑΟΚ, όπως και κάθε άνθρωπος που παρακολουθεί ποδόσφαιρο. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος με λαμπρή ιστορία. Πριν έρθω γνώριζα κυρίως για τους φιλάθλους, αλλά όταν ήρθα έμεινα έκπληκτος με το επίπεδο οργάνωσης του κλαμπ. Είναι σίγουρα σε υψηλό επίπεδο. Μπορείς να νιώσεις τον επαγγελματισμό, τη σοβαρότητα και το μέλλον σίγουρα θα είναι λαμπρό».

-τους στόχους της ομάδας φέτος: «Η περσινή σεζόν τελείωσε όπως τελείωσε, παρ’ όλα αυτά ο ΠΑΟΚ κάθε χρόνο στοχεύει να φτάσει στην κορυφή, που είναι η πρωταρχική επιδίωξη. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μοναδικό και η κατάκτησή του δύσκολη. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να φτάσει στην κορυφή».

-τους στόχους στο Europa League: «Ο αντικειμενικός μας στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Αν υπάρχει πιθανότητα να προχωρήσουμε, θα την κυνηγήσουμε. Σίγουρα δεν είναι εύκολα τα πράγματα στη διοργάνωση με τόσες πολλές καλές ομάδες. Μπορώ να πω ότι δεν σταθήκαμε τυχεροί στην κλήρωση. Παίζουμε με τη Ντόρτμουντ και την Κράσνονταρ, που βρίσκονται σε μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα από μας και διαθέτουν καλύτερο έμψυχο δυναμικό. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προκριθούμε και στη συνέχεια σε δύο αγώνες όλα είναι πιθανά».

-τον Αθανασιάδη: «Ο Κλάους είναι ο αρχηγός της ομάδας κι ένας παίκτης που εξελίχθηκε εδώ και αγαπά το σύλλογο. Είναι εδώ από παιδί και ξέρει την αξία του συλλόγου. Αποτελεί πρότυπο, είναι πολύ δημοφιλής στα αποδυτήρια και οι οπαδοί τον αγαπούν. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που τον έχω στην ομάδα μου».

-τον Μπερμπάτοφ: «Γνωρίζουμε τι παίκτης είναι και τι ιστορία κουβαλά. Ο μεγαλομέτοχος Σαββίδης επέμενε στο να τον φέρει. Θα χρειαστεί μια περίοδο προσαρμογής, αλλά η ομάδα χρειαζόταν κάποιον με την ποιότητά του και τη διάθεση που έχει για συνεχή πρόοδο. Πιστεύω πως θα έχουμε μια εξαιρετική χρονιά μαζί του».

-την αποχώρησή του από την ενεργό δράση στα 30: «Πολύ δύσκολη απόφαση. Ειδικά τα 2-3 τελευταία χρόνια της καριέρας μου είχα πολύ σοβαρούς τραυματισμούς και ήταν άσχημο για έναν άνθρωπο που το ποδόσφαιρο σημαίνει πολλά. Χρειάστηκα δύναμη για να προχωρήσω παρακάτω στο ποδόσφαιρο. Η καριέρα του ποδοσφαιριστή δεν διαρκεί πολύ, άλλωστε, και υπάρχουν πολλές δυνατότητες σχετικά με το άθλημα. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο από τα 10 εθίζεσαι σε αυτό, μπαίνει στο αίμα σου και όταν σταματάς να παίζεις θέλεις να μείνεις μόνος σου, καθώς σου λείπει η αδρεναλίνη».

-τη στροφή του στην προπονητική: «Όταν σταματάς το ποδόσφαιρο σε μια τέτοια ηλικία και γίνεσαι προπονητής θέλεις να μάθεις περισσότερα. Ίσως είναι η ενέργεια που είχα και σαν παίκτης. Το κίνητρο είναι κάτι που σε κάνει καλύτερο στον τομέα της προπονητικής. Είσαι πιο πεινασμένος για να αποδείξεις πράγματα στον εαυτό σου. Τα τελευταία χρόνια μπορώ να πω ότι έχω πάρει πολλές εμπειρίες ως προπονητής».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα