Σαμπανάτζοβιτς στο gazzetta.gr: «Τι μπάλα παίξαμε... έπρεπε να πάρουμε πέντε πρωταθλήματα»

Σαμπανάτζοβιτς στο gazzetta.gr: «Τι μπάλα παίξαμε... έπρεπε να πάρουμε πέντε πρωταθλήματα»

bet365

Ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς αναπολεί μιλώντας στο gazzetta.gr την εποχή που μεγαλουργούσε στην ΑΕΚ. Τι λέει για το αυριανό ντέρμπι αλλά και τους Μελισσανίδη, Μπάγεβιτς. «Κατακτήσαμε τρία σερί πρωταθλήματα. Μπορούσαμε ακόμα και πέντε!»

Ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς 17 χρόνια μετά την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό όχι μόνο δεν ξεχνά τα ελληνικά του, αλλά παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στην ΑΕΚ αλλά και στους «ερυθρόλευκους».

Ο "Σάμπα", ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης την σεζόν 1990/91 με την Ερυθρό Αστέρα, μεγαλούργησε για μία πενταετία στην ΑΕΚ όπου κατέκτησε τρία σερί πρωταθλήματα για να πάρει στη συνέχεια μεταγραφή στον Ολυμπιακό υπό την καθοδήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Με τους Πειραιώτες στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας άλλες δύο φορές ολοκληρώνοντας την πετυχημένη καριέρα του στους Κάνσας Σίτι Γουίζαρντς (1998/99).

Ο άλλοτε διεθνής με την εθνική Γιουγκοσλαβίας με αφορμή το ντέρμπι της Κυριακής στο "Καραϊσκάκη" ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ μίλησε για το δέσιμο μου τους «κιτρινόμαυρους», θυμήθηκε τα ματς με Ρέιντζερς και Μίλαν, συνέστησε υπομονή στους οπαδούς του συλλόγου, εγκωμίασε τους Μπάγεβιτς, Μελισσανίδη, ενώ στάθηκε στα πρωταθλήματα που κατέκτησε με τον «Δικέφαλο».

- Ρέφικ, ποια είναι η άποψη σου για την τωρινή ΑΕΚ, τι μπορεί να πετύχει στο αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Εδώ και περίπου μία δεκαετία ξέρω πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση. Τον έχω παρακολουθήσει και στο Champions League. Έχει προοδεύσει πολύ σαν κλαμπ. Τον παρακολούθησα και στο ματς με την Άρσεναλ και μου άρεσε πολύ.

Είμαι χαρούμενος που η ΑΕΚ επέστρεψε εκεί που ανήκει. Χρειάζονται χρόνο ο Μελισσανίδης και ο Μπάγεβιτς. Θέλω να δω την ΑΕΚ να παίζει όπως την δική μου εποχή και να κατακτά πρωταθλήματα αλλά δεν πρέπει να βιαζόμαστε.

Σε ότι αφορά το ντέρμπι, ο Ολυμπιακός που επαναλαμβάνω διαθέτει καλή ομάδα είναι το φαβορί αλλά πιστεύω πως η ΑΕΚ θα το παλέψει. Διαθέτει την φανέλα για να το κάνει και τίποτα δεν πρέπει να αποκλείουμε».

- Ποιο είναι το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ που θυμάσαι περισσότερο;

«Έπαιξα σε πολλά ντέρμπι και με τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά κυρίως της ΑΕΚ. Θυμάμαι το πρώτο μου ντέρμπι με την ΑΕΚ που χάσαμε 3-1 στο 'Καραϊσκάκη», όπως και το ντέρμπι που νικήσαμε στη συνέχεια στη Νέα Φιλαδέλφεια με 1-0.

Αυτά τα παιχνίδια είναι για μεγάλους παίκτες και εκεί φαίνεται η αξία του ποδοσφαιριστή. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη πίεση. Είμαι με την ΑΕΚ και ελπίζω να τα καταφέρουμε, αλλά ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση».

-Έπαιξες και στις δύο ομάδες, αλλά πάντα είχες ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την ΑΕΚ. Πως το εξηγείς αυτό;

«Είμαστε σαν οικογένεια στην ΑΕΚ. Έπαιζα στον Ερυθρό Αστέρα με παικταράδες όπως οι Στόικοβιτς, Σαβίσεβιτς και Προσινέτκσι, όπου κατακτήσαμε το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Είχα πολλές προτάσεις από μεγάλες ομάδες, αλλά με έπεισε ο Μπάγεβιτς να έρθω στην ΑΕΚ. Έπρεπε να δω που θα ερχόμουν και αυτό έκανα.

Δεν το μετάνιωσα ποτέ. Κατακτήσαμε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα παίζοντας εκπληκτική μπάλα. Πιστεύω θα μπορούσαμε και τα πέντε όσο έπαιξα στην ομάδα, αλλά είχαμε και τις παράλληλες υποχρεώσεις στο Champions League.

Έδινα τα πάντα για την ομάδα και ο κόσμος δεν ξεχνάει αυτό. Είμαι ΑΕΚτζής. Μακάρι η ΑΕΚ να πάρει και φέτος το πρωτάθλημα».

- Ποια είναι τα παιχνίδια που ξεχωρίζεις από την καριέρα σου στην ΑΕΚ;

«Θυμάμαι τα ματς όταν αποκλείσαμε την Ρέιντζερς. Είχε ομαδάρα τότε. Τον Γάλλο μπακ Μπολί, τον Λάουντρουπ αλλά και όλη την εθνική Σκωτίας. Γκαφ, Μο Τζόνστον κτλ. Κερδίσαμε και στα δύο παιχνίδια με τον Σαραβάκο να έχει εκπληκτική απόδοση και να σκοράρει.

Πως μπορώ να ξεχάσω τα παιχνίδια με την Μίλαν, όπου τότε είχε στο ρόστερ της του Σαβίσεβιτς και Μπόμπαν. Είχαμε μεγάλη ομάδα και πιστεύω πως μπορούμε επίσης να κάνουμε ξανά την ΑΕΚ μεγάλη. Παίξαμε τρομερή μπάλα».

- Πως βλέπεις την προσπάθεια που γίνεται στην ΑΕΚ;

«Είναι πολύ σημαντικό που έχει επιστρέψει στην ομάδα ο Μελισσανίδης και πλέον δεν παρατηρούνται τα προβλήματα του παρελθόντος. Διαθέτει χρήματα, αγαπάει την ομάδα, ενώ τον πλαισιώνουν άξιοι συνεργάτες. Επίσης είναι ευχάριστο που βρίσκεται στην ΑΕΚ, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε την ομάδα και στη συνέχεια να μιλήσουμε για πρωταθλήματα. Μακάρι ο κόσμος να ξαναδεί τέτοια μπάλα.

Η παρουσία του Μελισσανίδη εγγυάται την σταθερότητα του συλλόγου. Είναι σημαντικό ο ποδοσφαιριστής να ξέρει πως θα πληρωθεί στο τέλος κάθε μήνα.

Εμείς παίζαμε πέρα από τα λεφτά και από την καρδιά μας εκείνη την εποχή. Σίγουρα όμως χρειάζεται χρόνος για να έρθουν και οι επιτυχίες

Με την ευκαιρία της συνέντευξης θα ήθελα να στείλω τους χαιρετισμούς μου στους ανθρώπους και τον κόσμο της ΑΕΚ. Υπόσχομαι πως θα έρθω σύντομα για να δω την ομάδα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα