Σοκ στην Ολλανδία

Σοκ στην Ολλανδία

Gazzetta team
Σοκ στην Ολλανδία

bet365

Η Ολλανδία δεν θα είναι παρούσα στο Euro 2016 και παρότι η απογοήτευση στη χώρα είναι έκδηλη, ο Μπλιντ δεν παραιτείται, αλλά και η ομοσπονδία τον διατηρεί στη θέση του, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας.

Μετά από 32 ολόκληρα χρόνια θα διεξαχθεί ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χωρίς την παρουσία της Ολλανδίας, η οποία γνώρισε την ήττα εντός έδρας από την Τσεχία και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα εισιτήριο μέσω των playoffs. Συμπτωματικά, η τελευταία φορά που οι Οράνιε έχασαν το τρένο της πρόκρισης το '84, το τουρνουά διεξήχθη επίσης στη Γαλλία και παρότι θα περίμενε κανείς τις εξελίξεις να τρέχουν, συμβαίνει μάλλον το αντίθετο.

«Ο Μπλιντ θα συνεχίσει. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε, με εγγύηση για το μέλλον. Το αποψινό ματς είναι η ιστορία όλης της προκριματικής φάσης συνοψισμένη. Όλα όσα μπορούσαν να πάνε λάθος, πήγαν. Αλλά ξέρουμε τι κάνουμε» διαβεβαίωσε ο Μπερτ φαν Όοστφεεν, αθλητικός διευθυντής της ομοσπονδίας, ο οποίος ωστόσο δέχεται τα πυρά του Τύπου, ο οποίος τον κατηγορεί για λάθος επιλογές, όπως το πολυετές συμβόλαιο στον φαν Μάρβικ το 2011 και την πρόσληψη του Γκους Χίντινγκ.

Ούτε πάντως ο Ντάνι Μπλιντ δείχνει διάθεση παραίτησης: «Θα είναι λογικό να απολυθώ και καταλαβαίνω την κριτική. Όμως δεν παραιτούμαι. Θα συνεχίσω. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, αλλά αντιλαμβάνομαι και ότι ανέλαβα σε μία όχι και τόσο καλή στιγμή. Υπάρχει απογοήτευση, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Το να κοιτάμε πίσω δεν έχει νόημα. Πρέπει να αναλύσουμε ό,τι συνέβη ξεκάθαρα. Σήμερα έλειπε αυτοπεποίθηση. Όλη η προκριματική φάση ήταν απογοήτευση».

Λιγότερο απογοητευμένος δεν εμφανίστηκε ούτε ο Γουέσλι Σνάιντερ, ο οποίος όμως αρνήθηκε να εγκαταλείψει την εθνική ομάδα, λέγοντας: «Έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά δεν μπορούμε να κερδίσουμε όταν κάνουμε τέτοια λάθη. Η Τσεχία είναι καλή ομάδα, όμως παρά τις αλλαγές που κάναμε, έπρεπε να μην είμαστε τόσο ευάλωτοι. Όταν δέχεσαι τόσο εύκολα το γκολ, πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα για να το γυρίσεις. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά κάναμε τόσα πολλά λάθη και τιμωρηθήκαμε. Προσωπικά νιώθω καλά, είμαι 31 ετών και δεν βρίσκω λόγο για να σταματήσω. Δεν θέλω καν να το σκέφτομαι αυτήν τη στιγμή. Πιστεύω ότι ο Μπλιντ πρέπει να συνεχίσει σαν προπονητής. Αυτός ο αποκλεισμός δεν είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη. Ήταν συλλογική αποτυχία».

 

EURO Τελευταία Νέα