Κύπρος - Βοσνία 2-3

Gazzetta team
Κύπρος - Βοσνία 2-3

bet365

Η Κύπρος πάλεψε για το θαύμα, έκανε τη μεγάλη ανατροπή, αλλά η χρυσή αλλαγή της Βοσνίας, ο Ντζούριτς πέτυχε το νικητήριο γκολ (3-2) κι έστειλε την ομάδα του στα μπαράζ!

Οι Κύπριοι είχαν δικαίωμα στο όνειρο, το ΓΣΠ ήταν κατάμεστο, αλλά η Βοσνία και ο Ντζούριτς είχαν διαφορετική άποψη! Οι Βόσνιοι εκμεταλλεύθηκαν τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων και με κορυφαίο τον επιθετικό της Τσεζένα που είχε μπει ως αλλαγή θα διεκδικήσουν την ελπίδα για το EURO μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ. Μπορεί η ομάδα του Χριστοδούλου να μην κατάφερε να ζήσει το όνειρο, ωστόσο άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον! Η Βοσνία μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε, ανάγκασε τους Κύπριους στο εύκολο λάθος και στο 13' κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Από τη διαγώνια του Πιάνιτς και την πάσα του Ζουκάνοβιτς, ο Μεντούνγιανιν με γκολάρα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γεωργαλλίδη. Το γκολ έφερε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους γηπεδούχους οι οποίοι δέχθηκαν ακόμα μια μεγάλη φάση, αφού στο 25' τ πλασέ του Ιμπίσεβιτς βρήκε το δοκάρι. Η πρώτη αντίδραση ήρθε στο 26', με τον Μπέγκοβιτς να χάνει τη μπάλα, αλλά τον Μυτίδη να μη μπορεί να σκοράρει. Ωστόσο, στο 32' ήρθε η ισοφάριση!


Ο Βόσνιος γκολκίπερ δεν συγκράτησε τη μπάλα στο σουτ του Εφραίμ και ο Χαραλαμπίδης από κοντά πέτυχε το 1-1. Οι Κύπριοι ήταν εξαιρετικοί και στο 41' ήρθε το δεύτερο γκολ! Παράλληλη του Μακρίδη και ο Μυτίδης με προβολή πέτυχε το 2-1! Ωστόσο, η ομάδα του Χριστουδούλου δεν είχε ψυχραιμία και υπομονή να κρατήσει στο ημίχρονο το υπέρ της σκορ και στο 44' ήρθε το σοκ! Μπαλιά του Λούλιτς, μόνος ο Μεντούνγιανιν και με κοντινό πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ! Στην επανάληψη, η Βοσνία έδειχνε πιο επιθετική, πιο ουσιαστική και πήρε αυτό που ήθελε με τη χρυσή αλλαγή του Μπαζντάρεβιτς! Ο Ντζούριτς μπήκε στο 60' και επτά λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ που έστειλε τους Βόσνιους στα μπαράζ!

Στο... χαλαρό οι πρωτοπόροι!

Το Βέλγιο έπαιξε με βασικούς, είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, όμως ήθελε να πάει στη Γαλλία ως πρώτο στον όμιλο. Εδειξε χαρακτήρα, έστω και για τα πρώτα 45 λεπτά τα βρήκε... δύσκολα κόντρα στους Ισραηλινούς που ήθελαν μόνο νίκη για να ελπίζουν σε μπαράζ. Νίκη 3-1 για την ομάδα του Βίλμοτς και Νο1 στο επόμενο FIFA Ranking! Ο Μέρτενς άνοιξε το σκορ στο 64' και στο 78' ο Ντε Μπρόινε πέτυχε το 2-0. Ο Αζάρ ήταν αυτός που στο 84' σημείωσε το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Χεμέντ στο 88'. Με τον ιδανικότερο τρόπο η Ουαλία έκλεισε μια ονειρεμένη πορεία στα προκριματικά. Είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα τελικά της διοργάνωσης, ωστόσο φρόντισε στο φινάλε να δείξει την ίδια σοβαρότητα. Νίκη 2-0 κόντρα στην Ανδόρα με σκόρερ τον Ράμσεϊ στο 50' και τον Μπέιλ στο 86'

Βαθμολογία

1. Βέλγιο 23 24-5
2. Ουαλία 21 11-4
3. Βοσνία 17 12-5
4. Ισραήλ 13 16-14
5. Κύπρος 12 16-17
6. Ανδόρα 0 4-36

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα