Τοροσίδης: «Ντροπή να έχουμε χάσει 2 φορές από τα Φερόε»!

Δημήτρης Τομαράς
Τοροσίδης: «Ντροπή να έχουμε χάσει 2 φορές από τα Φερόε»!

bet365

Με κατεβασμένο το κεφάλι σε κάποιες στιγμές και σε καθεστώς πίεσης και στεναχώριας και ο Βασίλης Τοροσίδης έγινε σκληρός και αποκαλυπτικός, παίρνοντας την... σκυτάλη από τον Βαγγέλη Μόρα.
Ο Τοροσίδης τόνισε στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του Ελλάδα - Ουγγαρία για:
Την εικόνα της Ελλάδας: Δεν τρέφω αυταπάτες. Στα τελευταία εννέα παιχνίδια, επίσημα και τρία φιλικά αν δεν κάνω λάθος, έχουμε αυτή την εικόνα. Εγώ δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει κατά πολύ το τελευταίο 24ωρο. Το μόνο που μπορούμε να δώσουμε παραπάνω εμείς οι ποδοσφαιριστές είναι το πάθος, η δύναμη, όσο μας έχει απομείνει από την ψυχολογία που μας λείπει αυτόν τον τελευταίο 1,5 χρόνο τον καταστροφικό. Πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, πρέπει να κερδίσουμε, γιατί δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί στον όμιλο που δεν θα αλλάξει κάτι για μας, αλλά είναι οι βαθμοί στο FIFA Ranking που έστω κάποιες θέσεις θα κερδίσουμε από εκεί.
Το κατά πόσον η Εθνική είναι ακόμα... οικογένεια και τις σχέσεις των παικτών: Αγωνίζομαι 12-13 χρόνια επαγγελματικά και σε καμια ομάδα που ήμουν, δεν ήμασταν όλοι φίλοι. Αυτό το οποίο ακούγεται προς τα έξω ότι ήμασταν όλοι φίλοι στο Μουντιάλ και σήμερα δεν είμαστε, είναι ένα μεγάλο ψέμα. Αν πω ότι τώρα είμαστε φίλοι και παλιά δεν ήμασταν, κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Έχω ζήσει καταστάσεις στην Εθνική ομάδα πολύ χειρότερες, πιστέψτε με. Έχω ζήσει την εποχή πριν το EURO του 2008, που επειδή νικούσαμε, κάποια πράγματα δεν έβγαιναν έξω. Γιατί μας βόλευαν. Και εμάς και την Ομοσπονδία και εσάς και όλους μαζί.
Το κλίμα που υπάρχει στην Εθνική ομάδα αυτή την στιγμή, είναι ένα κλίμα που υπήρχε από το 2007 που ήρθα εγώ για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο. Είναι ένα κλίμα που το συνάντησα και στην Ξάνθη και στον Ολυμπιακό και στη Ρόμα. Σε καμιά ομάδα στον κόσμο δεν είναι 25 ποδοσφαιριστές φίλοι. Αυτό βγάλτε το από το μυαλό σας. Σε καμιά ομάδα στον κόσμο δεν κάνουν παρέα όλοι μεταξύ τους.
Πριν το Μουντιάλ του 2014, υπήρχαν πολλά προβλήματα μετά το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, να μην κρυβόμαστε, αλλά τα παραμερίσαμε, είδαμε το συμφέρον της Εθνικής και της χώρας και εννοείται ότι ήταν το λογικό. Αυτή την στιγμή, μετά το ματς με τη Ρουμανία εδώ, η Εθνική άρχισε τις ήττες. Μετά από κάθε ήττα έβγαινε ότι δεν υπάρχουν καλές σχέσεις και διάφορα άλλα. Άλλα αληθεύουν και άλλα όχι. Εγώ αυτό που θα πω είναι ότι και ο επόμενος προπονητής που θα έρθει και στα επόμενα προκριματικά που θα ξεκινήσουν, πάνω - κάτω οι ίδιοι παίκτες θα είμαστε. Πάνω - κάτω το ίδιο κλίμα θα υπάρχει και το μόνο που πρέπει να αλλάξει από εμάς, είναι να βάλουμε την Εθνική πάνω απ' όλους μας. Οι παίκτες να καταλάβουμε ότι η Εθνική είναι πάνω από ονόματα και πάνω από παίκτες και πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο και να νικάμε.
Το κλίμα είναι μια χαρά. Σε μεγάλες επιτυχίες υπήρχε ακόμα χειρότερο κλίμα. Απλώς τώρα που χάνουμε, βγαίνουν κάποια πράγματα όπως π.χ. του Χολέμπας που είναι ψέματα. Ο Χολέμπας δεν πέταξε ποτέ την φανέλα. Αν είχαμε νικήσει και είχαμε περάσει, πείτε μου ποιος θα έγραφε τέτοιο πράγμα; Κανένας, αυτή είναι η αλήθεια. Η ομάδα πάντα ειλικρινά μιλούσε. Ποτέ κανείς δεν είπε ότι ήμασταν 25 παίκτες φίλοι. Το κλίμα πάντα ήταν καλό. Εγώ είπα ότι ποτέ δεν ήμασταν 25 ποδοσφαιριστές φίλοι. Είναι ψέμα, είναι αδύνατο. Δεν μπορώ να πάω για καφέ με 25 άτομα, αυτό λέω. Κάποιοι δεν θέλουν εμένα και κάποιοι δεν θέλουν έναν άλλον.
Την Ουγγαρία: Σίγουρα η Ουγγαρία έχει ένα στόχο, την πρόκριση. Εμείς έχουμε έναν άλλο στόχο, την πρώτη μας νίκη. Αυτή η καινούργια αρχή πρέπει να ξεκινήσει από αύριο. Μια νίκη θα δώσει ψυχολογία στην ομάδα. Εμείς θέλουμε τη νίκη για πολλούς λόγους και ο μεγαλύτερος είναι το ψυχολογικό κομμάτι και να κάνουμε έστω τόσο αργά μια νέα αρχή ενόψει και των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Τον Χολέμπας και την ομάδα: Για την φανέλα δεν ισχύει. Το να είχε κάποια νεύρα από την ήττα, το θεωρώ φυσιολογικό. Και εγώ είχα κάποια νεύρα και για να πω την αλήθεια, έκατσα κάτω όταν τελείωσε το ματς. Δεν πήγα κατευθείαν στον κόσμο. Μετά είδα τα παιδιά που πήγαν, πήγα και εγώ από πίσω, αλλά δεν το θεωρώ και μεμπτό. Δεν έχει κάτι προσωπικό με τον κόσμο ο Χοσέ, αλίμονο. Απλώς αντιδράει έτσι ο Χοσέ, είναι ο χαρακτήρας του. Δεν θέλω να τον δικαιολογήσω, δεν έχω σκοπό να το κάνω. Αν έκανε κάποιο λάθος, πιστεύω ότι θα ήταν ο πρώτος που θα το παραδεχόταν. Έφυγε χωρίς να χαιρετήσει, στο παρελθόν πιθανότατα να έχει ξαναγίνει από άλλους ποδοσφαιριστές λόγω νεύρων και διαφόρων καταστάσεων.
Γίνεται θέμα χωρίς να πρέπει. Είναι το τελευταίο που θα μπορούσε να χαλάσει τα πράγματα στην Εθνική ομάδα, διότι ξέρουμε ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου. Δε μου αρέσει να μιλάω αόριστα. Ως αρχηγός, την ευθύνη πάνω απ' όλα την παίρνω εγώ και οι αρχηγοί. Δεν βγάζω την ουρά μου απέξω. Καλύτερα κατηγορείστε εμάς και αφήστε τα νέα τα παιδιά. Μπορεί να είναι και θέμα νοοτροπίας, αλλά αυτό αφορά όλους μας. Πάνω απ' όλα, φταίμε εμείς οι μεγαλύτεροι που έχουμε τις περισσότερες συμμετοχές. Καθρέφτης είναι το γήπεδο. Όσο και να μιλάω εγώ εδώ πέρα και εσάς να σας αρέσει και δυο ώρες να κάθομαι να σας λέω και να κάνω το άσπρο-μαύρο, δεν θα το κάνω. Δεν μπορείς να χάνεις δυο φορές από τα Νησιά Φερόε. Δεν σου φταίει ούτε η νοοτροπία και κανένας. Για μένα είναι ντροπή, χωρίς να θέλω να τα υποβαθμίσω. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι αυτοί που θα έρθουν με το νέο προπονητή, να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν λόγια, αλλά πράξεις και αυτές θα φανούν στο γήπεδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα