Ρουμανία – Φινλανδία 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Ρουμανία – Φινλανδία 1-1

bet365

Ο Χόμπαν στις καθυστερήσεις έσωσε το βαθμό για τους Ρουμάνους (1-1 με Φινλανδία) και τους έδωσε το μίνιμουμ προβάδισμα επί της Ουγγαρίας που νίκησε με ανατροπή (2-1) τα Νησιά Φερόε.

Ενα γκολ είχε φάει όλο κι όλο μέχρι τώρα η Ρουμανία και βρήκε ματς να δεχτεί το δεύτερο. Υποδεχόμενη τη Φινλανδία θα μπορούσε με νίκη να καθαρίσει την πρόκριση ουσιαστικά από τώρα. Ωστόσο, αφού έχασαν πραγματικά απίθανες ευκαιρίες για να σκοράρουν, οι Βαλκάνιοι είδαν τον Πογιάνπαλο να σκοράρει εις βάρος τους (67') και να του βάζει σε τρελούς μπελάδες. Οι γηπεδούχοι όμως βρήκαν τελικά την ισοφάριση στο 91' με τον Χόμπαν και απέκτησαν ξανά πλεονέκτημα.

Αυτομάτως με αυτό το γκολ και το 1-1 βρέθηκαν στο +1 από τους Ούγγρους και έτσι κρατούν την απ' ευθείας πρόκριση στα δικά τους πόδια. Αρκεί πλέον να περάσουν νικηφόρα από τα Νησιά Φερόε. Σε περίπτωση που δεν το κάνουν, εκεί αρχίζουν τα διάφορα σενάρια. Βέβαια θα πρέπει και οι Ούγγροι να σκοτώσουν το «πτώμα» της Ελλάδας.

Ρουμανία (Ανχελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Παπ, Ραττς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Χόμπαν, Τσίπτσιου (60' Μαξίμ), Τόριε (87' Πόπα), Σανμαρτεάν, Κεσέρου, Στάνκου (69' Αντόνε)

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέτσκι, Αραγιουούρι (62' Τοΐβιο), Μοϊσάντερ, Αρκίβουο (64' Γιάλαστο), Ούρουνεν, Σούλερ, Χέτεμαϊ, Χάλστι, Ρινγκ, Πούκι, Πογιάνπαλο (77' Χαμαλάινεν).



Οι Ούγγροι πάντως τα χρειάστηκαν στο δικό τους εντός έδρας ματς με τα εκπληκτικά Νησιά Φερόε. Οι «ψαράδες» έκαναν την έκπληξη και προηγήθηκαν από το 11' με πολύ ωραία περιστροφή στον άξονα του και πλασέ από τον Γιάκομπσεν. Εκτοτε οι Μαγυάροι πίεσαν και λυτρώθηκαν με δύο γκολάρες του Ντάνιελ Μπόντε. Στο 63' ισοφάρισε με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και στο 71' με διπλή προσποίηση και βολίδα καθάρισε για την ανατροπή. Ετσι η χώρα του βρέθηκε στο -1 από την απ' ευθείας πρόκριση και στην χειρότερη εξασφάλισε και μαθηματικά την 3η θέση για τα Play Off

6ος ΟΜΙΛΟΣ (9 αγώνες)
1. Βόρεια Ιρλανδία 20 (15-7)
2. Ρουμανία 17 (8-2)
3. Ουγγαρία 16 (8-5)
4. Φινλανδία 11 (8-9)
5. Ν. Φερόε 6 (6-14)
6. Ελλάδα 3 (3-11)

Τελευταία αγωνιστική (11 Οκτωβρίου)
Φινλανδία-Βόρεια Ιρλανδία
Ν. Φερόε - Ρουμανία
Ελλάδα - Ουγγαρία

 

EURO Τελευταία Νέα