H αντιδικία Ολυμπιακού - Τράπεζας Κρήτης

H αντιδικία Ολυμπιακού - Τράπεζας Κρήτης

H αντιδικία Ολυμπιακού - Τράπεζας Κρήτης

bet365

Ένα ακόμα... επεισόδιο στην δικαστική διαμάχη της Τράπεζας Κρήτης με την ΠΑΕ Ολυμπιακός παίχθηκε την Πέμπτη. Τι αναφέρουν πηγές από την ομάδα.

Στο Τριμελές Πολιτικό Εφετείο Πειραιά άρχισε την Πέμπτη την εκδίκαση της αγωγής της Τράπεζας Κρήτης κατά του Ολυμπιακού και της ανταγωγής των «ερυθρόλευκων» προς την Τράπεζα Κρήτης, η οποία αφορά στο ποσό του 1.050.000 ελβετικών φράγκων από τη μεταγραφή του Αγάπιου Καλταβερίδη στον Ολυμπιακό το 1988 (σ.σ. από την Ξαμάξ), επί προεδρίας Γιώργου Κοσκωτά. Στην υπόθεση συνδέονται και χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την απόκτηση του Λάγιος Ντέταρι.

Πρόκειται για το γνωστό σκάνδαλο «Κοσκωτά», που έχει να κάνει με την υπεξαίρεση 32 δισεκατομμυρίων δραχμών από την Τράπεζα Κρήτης.

Το 1988, μετά από έλεγχο που έγινε στην Τράπεζα Κρήτης (ιδιοκτησίας του τότε προέδρου του Ολυμπιακού, Γιώργου Κοσκωτά), ξέσπασε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στην Ελλάδα. Κατηγορήθηκαν για εμπλοκή στο σκάνδαλο στελέχη της τότε κυβέρνησης, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο Κοσκωτάς καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών, ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου οδηγήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο, όπου και αθωώθηκε. Η Τράπεζα Κρήτης πέρασε σε καθεστώς εκκαθάρισης και ένα κομμάτι της εξαγοράστηκε από την Eurobank και ένα άλλο πέρασε στο ελληνικό Δημόσιο. Το ελληνικό Δημόσιο το οποίο συνολικά αξιώνει το ποσό των 40 εκατ. ευρώ από τους Πειραιώτες και που έχει κινήσει όλες αυτές τις διαδικασίες.
Πρόκειται για μία υπόθεση που... τρέχει δικαστικά για περισσότερα από 20 χρόνια με νομικές κινήσεις και από τις δύο πλευρές. Σε πρώτη φάση πάντως οι απαιτήσεις του Δημοσίου για την δίκη που ξεκίνησε είναι στο 1 εκατ. ευρώ. Απόφαση φυσικά δεν έχει βγει ακόμα ενώ αυτήν την στιγμή δεν προκύπτει να υπάρχει κανένα χρέος του Ολυμπιακού προς το Δημόσιο.
Τι προκύπτει από πηγές από τον Ολυμπιακό
«Η αντιδικία είναι ανάμεσα στην υπό εκκαθάριση τράπεζα Κρήτης και τον Ολυμπιακό και δεν υπάρχει κανένα χρέος προς το Δημόσιο», ήταν η πρώτη αντίδραση πηγών από την πειραϊκή ομάδα.
Παράλληλα σχολιάστηκε πως «η τράπεζα Κρήτης ζητάει τα χρήματα που υπεξαίρεσε ο τότε πρόεδρος Γεώργιος Κοσκωτάς που όμως δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία του Ολυμπιακού».
Επίσης ότι «ο Ολυμπιακός κέρδισε την υπόθεση στον Άρειο Πάγο και γι' αυτό έγινε αναίρεση και γύρισε η υπόθεση στο εφετείο».
Έτσι λοιπόν «δεν υπάρχει καμμία απόφαση κατά τον Ολυμπιακού και ως εκ τούτου κανένα χρέος, ειδικά δε προς το ελληνικό Δημόσιο».
Ακόμα, όπως γίνεται γνωστό «οι γνωστοί συκοφάντες που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις θα (ξανά)μηνυθούν».
Τέλος ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, έγραψε στο Facebook για το θέμα: «Ξεχάσατε τα 500 εκατομμύρια που χρωστάμε στους εξωγήινους και τα άλλα 350 εκατομμύρια που χρωστάμε στους νεφελίμ! Πόσο γελοίοι μπορείτε να γίνετε ακόμα;».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα