Ο'Νιλ: «Έτσι γράφεις ιστορία» (vids)

Ο'Νιλ: «Έτσι γράφεις ιστορία» (vids)

Ο'Νιλ: «Έτσι γράφεις ιστορία» (vids)

bet365

Ο Μάικλ Ο'Νιλ τόνισε ότι η Βόρειος Ιρλανδία έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία με την πρόκρισή της στην τελική φάση του Euro 2016, σημειώνοντας πως η πίστη και η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι τα συστατικά της επιτυχίας αυτής της ομάδας.

«Σαν διεθνής ποδοσφαιριστής γράφεις την ιστορία σου με τις συμμετοχές σου, τις αξιομνημόνευτες εμφανίσεις που κάνεις και αν έχεις την ευκαιρία, παίζοντας σε ένα μεγάλο τουρνουά. Αυτοί οι παίκτες μπορούν να αφήσουν τη δική τους κληρονομιά πηγαίνοντας σε ένα μεγάλο τουρνουά» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Πράσινου και Λευκού Στρατού, προσθέτοντας: «Η ανταμοιβή είναι σπουδαία και είναι κάτι στο οποίο οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να είναι παρόντες. Αυτές οι ευκαιρίες δεν εμφανίζονται στους Βορειοϊρλανδούς ποδοσφαιριστές πολύ συχνά».

Στη συνέχεια, επισήμανε: «Δεν νομίζω ότι το κίνητρο είναι θέμα γι' αυτήν την ομάδα, για να είμαι ειλικρινής. Ακόμη και όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονταν όπως ελπίζαμε, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την προσπάθεια των παικτών. Η πίστη σε αυτήν την ομάδα είναι φανταστική».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Όλη την εβδομάδα, η προετοιμασία έχει γίνει γύρω από τις δυνάμεις μας, γύρω από όσα μας έκαναν επιτυχημένους σε αυτήν την πορεία. Είμαστε η καλύτερη επίθεση του γκρουπ και είμαστε αήττητοι στην έδρα μας επίσης. Είναι θέμα πίστης. Θέμα εμπιστοσύνης του ενός με τον άλλο. Αυτή η πίστη μεγαλώνει παιχνίδι με το παιχνίδι».

Ντέιβις: «Η πρόκριση θα ενώσει τους πάντες»

Από την πλευρά του, ο αρχηγός Στίβεν Ντέιβις σημείωσε: «Έχω παίξει για τη Βόρειο Ιρλανδία αρκετό καιρό τώρα και έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές. Είναι δύσκολο να πω με λέξεις τι θα σημαίνει για την ομάδα, αλλά για τη χώρα θα είναι μια μεγάλη ανάταση. Όχι μόνο για τους φίλους του ποδοσφαίρου, αλλά γιατί θα ενώσει τους πάντες».

 

EURO Τελευταία Νέα