Ο Νίκος Βέργος στο Gazzetta.gr (vid)

Ο Νίκος Βέργος στο Gazzetta.gr (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Νίκος Βέργος στο Gazzetta.gr (vid)

bet365

Ο Νίκος Βέργος έκανε... σεφτέ στο σκοράρισμα στην Έλτσε και μιλάει στο Gazzetta.gr για την πορεία του, τον Ολυμπιακό, τον Μίτσελ και τον Μάρκο Σίλβα!

Ο νεαρός Βέργος δεν είναι σίγουρα μία απλή περίπτωση παίκτη. Το ταλέντο του και η αξία του τον ανέδειξαν μέσα από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ τον πίστεψε και ο πειραϊκός σύλλογος τον στήριξε, ωστόσο το καλοκαίρι που μας πέρασε θεωρώντας πως δεν θα έβρισκε τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό δοκίμασε την τύχη του στην Ευρώπη.

Εκτός από την Άντερλεχτ υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες της γηραιάς ηπείρου. Τελικώς εκείνος προτίμησε την Έλτσε. Για να γίνει ακόμα καλύτερος και να μπορέσει φυσικά να αναδειχθεί σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Διαβάστε στο Gazzetta.gr τα όσα ενδιαφέροντα δήλωσε ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού, Νίκος Βέργος, που παίζει φέτος δανεικός στην ομάδα της Έλτσε και που προ ημερών έβαλε και το πρώτο του γκολ. Αναλυτικά:

- Nίκο πως νιώθεις για το πρώτο σου γκολ με την Έλτσε; Τι σημαίνει για σένα;
Είμαι πολύ ευχαριστημένος για το πρώτο μου γκολ και θα ήμουν και πολύ χαρούμενος αν συνδυαζόταν με ένα θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα μου. Σημαίνει ότι αρχίζω να βρίσκω τα πατήματά μου και με βοηθάει για την συνέχεια.
- Πως είναι τα πράγματα για σένα στην Ισπανία; Έχεις προσαρμοστεί; Τι στόχους έχεις από εδώ και πέρα;
Η Ισπανία μοιάζει αρκετά με την Ελλάδα. Ημέρα με την ημέρα νιώθω και καλύτερα εδώ. Στόχος μου ειναι φυσικά να καθιερωθώ και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.
- Το καλοκαίρι είχε ακουστεί και γραφτεί πως είχε αρκετές προτάσεις από το εξωτερικό. Μπορείς να μας πεις κάτι πιο συγκεκριμένο αλλά και γιατί διάλεξες την Ισπανία;
Υπήρξαν όντως ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον, όμως το ισπανικό πρωτάθλημα και ο ανταγωνισμός του, όπως και η διάθεση της Έλτσε να επενδύσει αγωνιστικά σε μένα με... κέρδισαν.
- Ποιές διαφορές εντοπίζεις ανάμεσα στο ελληνικό και το ισπανικό ποδόσφαιρο;
Η βασική διαφορά έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο κόσμος το ποδόσφαιρο σε επίπεδο θεάματος και στο αγωνιστικό κομμάτι. Ότι υπάρχει πιο πολύς καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου, που σου επιτρέπει να δείξεις μεγαλύτερο μέρος απο τις δυνατότητές σου.
- Τι σου έχει κάνει πιο θετική εντύπωση στην Ισπανία;
Είναι εντυπωσιακό το ποσό φιλικοί και ήρεμοι ειναι οι άνθρωποι στην καθημερινότητα τους ενώ το Έλτσε είναι ένα ζεστό και όμορφο μέρος για να μείνει κάποιος και να αφοσιωθεί στην δουλειά του.
- Έφυγες από τον Ολυμπιακό ως δανεικός. Θα ήθελες να επιστρέψεις στην ομάδα και να διεκδικήσεις ξανά μία θέση στο ρόστερ;
Αποτελεί ισχυρό κίνητρο η επιστροφή και η καθιέρωση στην ομάδα που με ανέδειξε ποδοσφαιρικά και η οποία πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο.
- Παρακολουθείς φαντάζομαι τον Ολυμπιακό. Τι εικόνα έχεις σχηματίσει από την φετινή ομάδα που έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα σε Ελλάδα και Ευρώπη;
Η ομάδα δείχνει να έχει αποκτήσει ταυτότητα και μέταλλο στην Ευρώπη ενώ στην Ελλάδα ειναι γνωστή η δυναμική της και η ποιότητα του παιχνιδιού της.
- Ο Μίτσελ ήταν ο προπονητής που σε είχε βάλει ως αλλαγή στο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Τι είχες νιώσει σε εκείνο το ματς, τι σήμαινε και σημαίνει για σένα ο Ισπανός τεχνικός και ποιά είναι η άποψή σου γι' αυτόν;
Είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο και ποσό μάλλον μέσα στο Ολντ Τράφορντ, σε αγώνα που κρίνει πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Για τον κύριο Μίτσελ, τι να πω; Είναι ο άνθρωπος που πρώτος με εμπιστεύτηκε, ειναι εκείνος που είδε στοιχεία σε μένα που θα με έκαναν να αναδείχθω στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Πέρα από αυτά, εντελώς αντικειμενικά, ήταν απο τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους που πέρασαν απο την Ελλάδα και είχε αφήσει το στίγμα του στην ομάδα.
- Τον Μάρκο Σίλβα δεν πρόλαβες να τον βιώσεις για μεγάλο διάστημα ως τεχνικό στον Ολυμπιακό. Τι γνώμη σχημάτισες για εκείνος από το λίγο που τον είχες στον Ολυμπιακό;
Όντως, δεν πρόλαβα να γνωρίσω τον κύριο Σίλβα και δεν μπορώ να μιλήσω για εκείνον, όμως δε χρειάζεται κιόλας, αφού ήδη μιλάνε τα αποτελέσματα της δουλειάς του και των ικανοτήτων του.
- Τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού συνεχίζουν να βγάζουν μεγάλα ταλέντα. Παιδιά με ικανότητες όπως εσύ. Έχεις μήπως έχεις εντοπίσει τον επόμενο... Βέργο για την γραμμή κρούσης; Και εσύ ποιόν έχεις για πρότυπο;
Έγινε καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια στην Ακαδημία του Ολυμπιακού και φαίνεται από τα αποτελέσματα. Υπάρχει ταλέντο, στο οποίο μπορεί να στηριχθεί ο σύλλογος ώστε να οικοδομήσει ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Όσο για μένα, δεν προσπαθώ να μιμηθώ κάποιον ήδη καταξιωμένο επιθετικό αλλα σίγουρα θαυμάζω πράγματα σε πολλούς μεγάλους επιθετικούς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα