Οι καλύτεροι της 6ης αγωνιστικής (pics)

Φώτης Καρακούσης
Οι καλύτεροι της 6ης αγωνιστικής (pics)

bet365

Η 6η αγωνιστική αποτελεί παρελθόν και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους παίκτες που συμπεριλαμβάνονται στην καλύτερη ενδεκάδα.

Πάει και αυτή η... στροφή του πρωταθλήματος. Η 6η για την ακρίβεια, η οποία είχε και το πρώτο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να περνάει από τη Τούμπα επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 2-0. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει στα Πηγάδια την Ξάνθη (0-1), ενώ σημαντικές και μεγάλες σε έκταση, ήταν οι εκτός έδρας νίκες των Λεβαδειακού (3-1 στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό) και του Πανιωνίου (5-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο).

Συνολικά μπήκαν 21 γκολ, με το θέαμα να μην είναι καθόλου άσχημο θα λέγαμε. Όπως μετά από κάθε τέλος της αγωνιστικής, έτσι και σήμερα θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την καλύτερη ενδεκάδα με παίκτες που ξεχώρισαν το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα που μας πέρασαν.

Φυσικά και θα υπάρχουν αντιρρήσεις, καθώς δεν γίνεται να τους χωρέσεις όλους, όμως 11 πρέπει να παίζουν. Όσον αφορά το σύστημα θα είναι 4-2-3-1, ενώ από κάθε ομάδα μπορούν να μπαίνουν το πολύ δύο παίκτες.

Τερματοφύλακας

Ρομπέρτο: Απλά ο καλύτερος...

Μετά το Λονδίνο, ο Ρομπέρτο συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις και στην Θεσσαλονίκη. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν ο κορυφαίος της συνάντησης στη Τούμπα, κατεβάζοντας τα ρολά περισσότερες από μία και δύο φορές. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έγινε και ο πρώτος φιλοξενούμενος παίκτης που ψηφίζεται πολυτιμότερος του αγώνα. Και απόλυτα δίκαια καθώς ο Ισπανός απέδειξε πως απλά είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στο ελληνικό πρωτάθλημα και ένας από τους πολύ καλούς στην Ευρώπη.

Κεντρικός αμυντικός

Τελάντερ: Τα έκανε όλα στα Πηγάδια

Αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό με την λογική της επένδυσης, καθώς προοριζόταν για τρίτος κεντρικός αμυντικός μετά τους Σάντσες και Ταυλαρίδη. Τις τελευταίες αγωνιστικές ο Ράσμους Τελάντερ έχει κερδίσει με το σπαθί του μια θέση στην βασική ενδεκάδα και στα Πηγάδια ήταν ο καλύτερος παίκτης του «τριφυλλιού». Αμυντικά έκοψε μαζί με τον Ταυλαρίδη, κάθε προσπάθεια επίθεσης της Ξάνθης, ενώ ήταν και ο παίκτης που με κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Ε τι παραπάνω να έκανε ο άνθρωπος για να βρεθεί στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής;

Κεντρικός αμυντικός

Τζανετόπουλος: Επιβράβευση με την Εθνική

Μαζί με τον Τελάντερ βάζουμε τον Άνταμ Τζανετόπουλο. Ο νεαρός αμυντικός της ΑΕΚ και κόντρα στον Ατρόμητο τα πήγε πολύ καλά. Η καλή του παρουσία όχι βέβαια μόνο απέναντι στους «κυανόλευκους» επιβραβεύτηκε και από τον Κώστα Τσάνα, με τον 20χρονο να καλείται για τα ματς με την Βόρεια Ιρλανδία και Ουγγαρία. Όσον αφορά το Κυριακάτικο ματς, ο μικρός ήταν όσο σταθερός έπρεπε, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους συμπαίκτες του να βγουν μπροστά και να βάλουν τελικά το γκολ της νίκης.

Δεξιός οπισθοφύλακας

Γκάλο: Μπορεί το ίδιο καλά και αμυντικά

Από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, όλοι τόνιζαν πως η Ένωση πήρε έναν φουλ επιθετικό μπακ που θα βοηθήσει σημαντικά στο επιθετικό κομμάτι. Απέναντι στον Ατρόμητο την Κυριακή ο Ροντρίγκο Γκάλο και έχοντας να αντιμετωπίσει τους γρήγορους επιθετικούς των «κυανόλευκων» ήταν σωστός αμυντικά, συμβάλλοντας σημαντικά στο να υπάρχει το μηδέν στην άμυνα για την ομάδα του Τραΐανού Δέλλα.

Αριστερός οπισθοφύλακας

Μιλιάζες: Εγγύηση...

Στον ΟΦΗ είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του και στον Λεβαδειακό συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις. Ο λόγος για τον Κάρλος Μιλιάζες, τον Πορτογάλο αριστερό μπακ των Βοιωτών που και στην Κομοτηνή ήταν όπως τον ήθελε ο Άκης Μάντζιος. Με πολλά τρεξίματα, ανίκητος στην άμυνα και συνεχόμενες προωθήσεις. Αυτό άλλωστε είναι το παιχνίδι του και στον Λεβαδειακό παίζοντας έτσι, είναι μαζί με τον Μάντζιο οι ηγέτες της ομάδας.

Αμυντικό χαφ

Βεργώνης: Δεν έχασε... μάχη

Συνεχίζουμε με τα αμυντικά χαφ, βάζοντας αρχικά τον Αλέξανδρο Βεργώνη. Ο αρχηγός της Βέροιας ήταν από τους καλύτερους στον αγώνα με την Καλλονή στην Μυτιλήνη, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να έρθει το σημαντικό διπλό. Με λίγα λάθη, τρία κλεψίματα και συνολικά καλή παρουσία, ο αρχηγός της «βασίλισσας» έχασε ελάχιστες μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και δικαίως βρίσκεται στην κορυφαία ενδεκάδα.

Αμυντικό χαφ

Ουσέρο: Αν και ηττημένος, ξεχώρισε

Η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές η ενδεκάδα θα απαρτίζεται από παίκτες των ομάδων που κέρδισαν, κάτι λογικό βέβαια γιατί στο κάτω-κάτω το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και σημασία έχει πάνω από όλα η νίκη. Εξαιρέσεις θα υπάρχουν και μία από αυτές είναι και ο Φερνάντο Ουσέρο. Ο Ισπανός μέσος του Ατρομήτου, ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε από τους «κυανόλευκους» στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Κέρδισε τις περισσότερες... μάχες, αλλά δεν κατάφερε μαζί με τους συμπαίκτες του να πανηγυρίσουν έστω έναν βαθμό.

Δεξιό εξτρέμ

Μπουμάλ: Καλύτερος από ματς σε ματς

Τα τελευταία χρόνια άκουσε πολλά από τους φίλους του Πανιωνίου. Τα περισσότερα άδικα, μιας και ο Ολιβιέ Μπουμάλ σε κάθε αγώνα δίνει το καλύτερο που μπορεί. Το ίδιο έκανε και στο Αγρίνιο ο 26 Καμερουνέζος και μάλιστα και με το παραπάνω. Με δύο γκολ και συνολικά πολλή καλή παρουσία, ήταν από τους καλύτερους μιας μεγάλης σε έκταση νίκης των «κυανέρυθρων». Το ακόμα καλύτερο όμως για τον Μπουμάλ, είναι πως έχει κερδίσει και με το παραπάνω την εξέδρα. Και πως να μην το κάνει άλλωστε με τέτοιες εμφανίσεις...

Αριστερό εξτρέμ

Βιγιάλμπα: Λαβράκι από Αργεντινή

Και στην Πλατεία βρέθηκε ηγέτης και μάλιστα ο καλύτερος δυνατός. Μπορεί στον Πανιώνιο λόγω του ότι δεν πήραν άδεια να μην είχαν την ευχέρεια να κάνουν τις μεταγραφές που θα ήθελαν, ωστόσο το λαβράκι βρέθηκε και είναι και καλό. Ο λόγος για τον Λεονάρντο Βιγιάλμπα, ο οποίος αγώνα με τον αγώνα δείχνει πως είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας παρότι είναι μόλις 21 ετών. Ο μικρός και στο Αγρίνιο ήταν αν όχι ο καλύτερος, από τους καλύτερους παίκτες του αγώνα, αναστατώνοντας πολλές φορές την άμυνα του Παναιτωλικού, ενώ σκόραρε και μία φορά. Και στην Πλατεία λένε πως ακόμα είναι μόνο η αρχή...

Δεκάρι

Φορτούνης: Σεληνιασμένος...

Φέτος είναι η χρονιά του και το δείχνει σε κάθε ματς. Ο λόγος για τον Κώστα Φορτούνη ο οποίος και στη Τούμπα ήταν ο καλύτερος (μαζί με τον Ρομπέρτο) παίκτης του Ολυμπιακού. Ο 22χρονος Τρικαλινός αν και μικρός σε ηλικία έχει καταφέρει να γίνει ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι με την σειρά του σπεύδουν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο με μεγαλύτερες αποδοχές και ρήτρα, βλέποντας πως με τέτοιες εμφανίσεις ο Φορτούνης γίνεται ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο. Απέναντι στον ΠΑΟΚ ο μικρός ήταν και πάλι εξαιρετικός, κάνοντας την διαφορά με το απλό του παιχνίδι. Ένα δεκάρι που έλειπε και από τον Εθνική και λέμε έλειπε γιατί λογικά αν συνεχίσει έτσι, δύσκολα να μένει εκτός των αγώνων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Σέντερ φορ

Μάντζιος: Μόνος του οδηγάει τον Λεβαδειακό

Τι και αν λίγες ημέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα ο Λεβαδειακός ήταν να αγωνιστεί στην Β' Εθνική; Οι Βοιωτοί έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά, έχουν φτάσει τους 9 βαθμούς βγάζοντας δύσκολο πρόγραμμα και κοιτάζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Όλα αυτά γίνονται γιατί στην ομάδα υπάρχει ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο έμπειρος επιθετικός είναι ο ορισμός του ηγέτη, καθώς μια φάση να του δημιουργηθεί σκοράρει και δίνει σημαντικούς βαθμούς στους «πράσινους». Αυτό έκανε και στην Κομοτηνή, πετυχαίνοντας όχι ένα αλλά δύο γκολ, δείχνοντας πως είναι σε δαιμονισμένη φόρμα. Και μιας και αναφερθήκαμε στην Εθνική πριν λόγω του Φορτούνη, ίσως ο Τσάνας θα έπρεπε να κοιτάξει και την περίπτωση του Μάντζιο στην επίθεση, ειδικά από την στιγμή που στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το γκολ δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα