Πανθρακικός - Λεβαδειακός 1-3 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Πανθρακικός - Λεβαδειακός 1-3 (vid)

bet365

Ο Πανθρακικός κρατούσε τη νίκη μέχρι το 83' στην Κομοτηνή, αλλά ο Λεβαδειακός με μια τρομερή αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο νίκησε (3-1) για πρώτη φορά τους «πράσινους» μετά από επτά ανεπιτυχείς προσπάθειες!

Ένα ματς που τα είχε όλα είδαμε στη Κομοτηνή! Ο Πανθρακικός για 82 λεπτά έβλεπε να είναι αγκαλιά με τη πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, όμως ο Λεβαδειακός με 3 γκολ σε 8 λεπτά έφτασε στο τελικό 3-1 με έναν Μάντζιο να κάνει ότι θέλει και παρ' ότι μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε φανεί ιδιαίτερα...

4-2-3-1 και οι δύο...

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, παρέταξε με μόλις μία αλλαγή την ομάδα του, σε σχέση με το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αθανασιάδης, στην άμυνα ο Μελίσσης, με τον Σερφά, έχοντας τους Μπαϊκαρά δεξιά και Ποτουρίδη στα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μάρτινς, Μεχία, με μπροστά τους, τον Χασομέρη αριστερά, τον Χαβίτο δεξιά, τον Βάλτερ σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Ντιγκινί μόνο του στην κορυφή της επίθεσης.

Μια από τα ίδια και από τον Άκη Μάντζιο, που επίσης κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Τσιντώτας, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Μουλόπουλος, Έντουιν, Τριποτσέρης και Μιλιάζες. Στη μεσαία γραμμή αμυντικοί μέσοι ήταν οι Γιάχιτς και Στάθης, ενώ η τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μάντζιο αποτελούταν από τους, Φαβάλι δεξιά, Γιακουμάκη αριστερά και τον Ναβάρο σε ρόλο επιτελικού.

Καλός ρυθμός και οι δύο ευκαιρίες

Ένα όμορφο πρώτο ημίχρονο είδαμε στη Κομοτηνή, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά και να έχουν η κάθε μία τις δικές της ευκαιρίες. Πρώτη καλή στιγμή στο 12' με τον Χασομέρη να βρίσκει τον Ντιγκινί και τον Τσιντώτα να σώζει με τα πόδια. Η μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 21'...

Ο Μάντζιος έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Ντιγκινί άθελά του μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στο αριστερό δοκάρι της εστίας της ομάδας του.

Αυτό που άξιζε ο Πανθρακικός

Βάση της εικόνας του πρώτου μέρους, αν κάποια ομάδα άξιζε να προηγείται, αυτή ήταν ο Πανθακικός. Έτσι, στο 29' πήρε αυτό που άξιζε, μετά από πέναλτι που έδειξε ο Βάτσιος σε αγκωνιά του Μάντζιου στον Μελίσση στον αέρα. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Μάρτινα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Πάντως, ο Λεβαδειακός λίγο έλειψε να ισοφαρίσει πριν την ανάπαυλα! Στο 42', ο Ναβάρο από τα αριστερά πέρασε στον Μάντζιο, αυτός πάτησε στον Φαβάλι ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Αθανασιάδη με τον γκολκίπερ του Πανθρακικού να κάνει μια τεράστια επέμβαση και να κρατάει το προβάδισμα για την ομάδα του.

Ευκαιρία ο Πανθρακικός και... κλείσιμο!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Πανθρακικό να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 2-0 στο 49', όταν ο Ντιγκινί αστόχησε δυο φορές να κερδίσει μία τον Τσιντώτα και μία τον Τριποτσέρη που έσωσε πάνω στη γραμμή. Η επιλογή του Ελευθερόπουλου όμως ήταν να κλείσει την ομάδα του σχετικά νωρίς, με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να πάρει μέτρα στο γήπεδο...

Αυτό μέχρι το 82' φαινόταν να μην το πληρώνει ο Πανθρακικός, όμως από εκεί και πέρα έγινε ένας μικρός χαμός...

Ολική ανατροπή και... 1-3!

Μέσα σε πέντε λεπτά, ο Λεβαδειακός έφτασε στην ανατροπή! Αρχικά στο 82' ο Γιακουμάκης μετά από ασίστ του Μάντζιου έκανε το 1-1 και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Έλληνας φορ. Στο 87', εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του σε χέρι του Ποτουρίδη για το 2-1.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς δεν θα έχει άλλο γκολ, ο Μάντζιος είχε αντίθετη γνώμη! Στο 90' έγινε η βαθιά μπαλιά από την άμυνα, ο έμπειρος επιθετικός από κανονική θέση βρέθηκε απέναντι στον Αθανασιάδη που έκανε άσχημη έξοδο και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

MVP: Ο Βαγγέλης Μάντζιος, ήταν εξαφανισμένος μέχρι και το 82'. Από εκείνο το λεπτό και μετά όμως είναι όλος ο Λεβαδειακός! Αρχικά έχει κάνει την ασίστ στον Γιακουμάκη, ο οποίος ισοφάρισε, ενώ εν συνεχεία ήταν αυτός που ολοκλήρωσε την ανατροπή! Αρχικά ευστόχησε σε πέναλτι που εκτέλεσε, ενώ στο 90 έκανε και το 3-1 για την ομάδα του.

Στο ύψος του: Ο Ντιγκινί έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και αν ο Πανθρακικός είχε καταφέρει να κρατήσει τη νίκη ή τον βαθμό, τότε θα ήταν αμέσως προηγούμενη κατηγορία! Μέσα στις φάσεις, ο άνθρωπος που οργάνωνε το παιχνίδι των γηπεδούχων στην επίθεση και μαζί με τον Μάρτινς ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα της Κομοτηνής.

Αδύναμος Κρίκος: Ο άνθρωπος που έκανε και την γκάφα. Ο Ποτουρίδης ήταν εκείνος που ανάγκασε την ομάδα του να χάσει ένα παιχνίδι που φαινόταν πως θα πάρει τουλάχιστον τον βαθμό! Ο Έλληνας αμυντικός έχει κάνει το χέρι που στοίχισε στην ομάδα του το πέναλτι που έφερε και την ανατροπή.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ποτουρίδης, που είχε υψωμένο το χέρι του στη σέντρα του Ναβάρο, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει την άσπρη βούλα.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αριστείδης Βάτσιος, είχε μια καλή διαιτησία. Σωστά έδωσε και τα δύο πέναλτι, ενώ δεν είχε κάποια άλλη δύσκολη φάση να αντιμετωπίσει.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πανθρακικός μάλλον δεν μπορεί... Δεν κατάφερε ούτε και σήμερα να φτάσει στη πρώτη του νίκη. Αν και μέχρι το 82' φάνταζε το μεγάλο φαβορί, τελικά δεν άντεξε την πίεση και ηττήθηκε. Έχει καλύτερο πρόσωπο με τον Ελευθερόπουλο στον πάγκο, αλλά παραμένει χωρίς νίκη και τα πράγματα φαίνεται πως θα είναι δύσκολα για εκείνον. Από την άλλη, ο Λεβαδειακός είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει! Σε ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο, όχι απλά κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή αλλά να το πάρει και με 2 γκολ διαφορά! Μετά τη μεγάλη νίκη με τον Αστέρα, αλλά και το σημερινό παλικαρίσιο διπλό φαίνεται πως έχει βρει για τα καλά τα πατήματά του και θα συνεχίσει με ανοδική πορεία.

Οι συνθέσεις:

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά (85’ Μαρκόπουλος), Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σέρφα, Μεχία, Μάρτινς, Βάλτερ (73’ Λαδάκης), Χαβίτο, Χασομέρης (62’ Παπαγεωργίου), Ντιγκινί.

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Στάθης, Μιλιάζες, Εντουίν, Μουλόπουλος (76’ Θέος), Γιακουμάκης, Γιάχιτς (66’ Νικολάου), Μάντζιος, Φαβάλι (66’ Μπελγκαζουανί), Ναβάρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα