Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 (vids & pics)

Αντώνης Σαούλης
Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 (vids & pics)

bet365

Με τρεις γκολάρες-κανονιές (Πάρντο, Φορτούνης, Φινμπόγκασον) ο μεγάλος Ολυμπιακός... πυρπόλησε το Emirates, κέρδισε 3-2 την Άρσεναλ κι έγινε μεγάλο φαβορί για την 2η θέση των ομίλων! Επική εμφάνιση από τους «ερυθρόλευκους». Ματ Σίλβα σε Βενγκέρ!
Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από άλλον... πλανήτη πέρασε νικηφόρα από το Emirates, κάνοντας ένα τεράστιο και ιστορικό διπλό! Οι ερυθρόλευκοι έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που κερδίζουν στην Αγγλία στο Τσάμπιονς Λιγκ σε μία μεγάλη και μαγική βραδιά επικράτησαν με σκορ 3-2 της Άρσεναλ και έμειναν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Ο Μάρκο Σίλβα έστησε εξαιρετικά την ομάδα του και νίκησε στην... σκακιέρα των πάγκων τον Αρσέν Βενγκέρ. Έχοντας ως μπροστάρηδες τον σούπερ Φορτούνη και τον Ρομπέρτο που παρά το λάθος του στο τέρμα του Γουόλκοτ έκανε ουκ ολίγες μεγάλες επεμβάσεις στο ματς υπέταξε την Άρσεναλ, που εμφανιζόταν ως το φαβορί του ματς. Σκόρερ οι Πάρντο, Φορτούνης και Φινμπόγκασον με τους Άγγλους να βρίσκουν δίχτυα με Γουόλκοτ και Αλέξις. Πρόκειται για ένα τεράστιο εκτός έδρας αποτέλεσμα και πιθανώς το πιο μεγάλο για τον Ολυμπιακό στην ενδεχομένως κορυφαία εκτός έδρας εμφάνισή του στην Ευρώπη.
Πως άρχισαν οι δύο ομάδες και η έκπληξη του Σίλβα
Η Άρσεναλ ξεκίνησε το ματς ως εξής: Οσπίνα κάτω από τα δοκάρια, τα δύο στόπερ οι Γκάμπριελ και Κοσιελνί, δεξί μπακ ο Μπεγιερίν, αριστερά ο Γκιμπς, άξονας με Κοκλέν, Καθόρλα και δεκάρι Οζίλ, στα δύο "φτερά" Τσάρμπελεϊν και Αλέξις και φορ τον Γουόλκοτ. Στον Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίλβα προτίμησε για αριστερό μπακ τον Σαλίνο και όχι τον Μαζουάκου. Κίπερ ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερά ο Σαλίνο, στόπερ οι Σιόβας και Μποτία, κέντρο με Καμπιάσο, Κασάμι και λίγο πιο μπροστά τον Φορτούνη, αριστερά ο Σεμπά, δεξιά ο Πάρντο και φορ ο Ιντέγιε.
Πρώτη απειλή με Τσάμπερλεϊν
Η Άρσεναλ όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Η πρώτη της μεγάλη απειλή ήταν στο 11' με μία πλαγιοκόπηση και σουτ του Τσάμπερλεϊν που πέρασε λίγο άουτ. Ο Ολυμπιακός απείλησε δίχως επιτυχία από εκτέλεση φάουλ ένα λεπτό μετά ενώ στο 12' ο Γουόλκοτ είχε χαμένο τετ α τετ με τον Ρομπέρτο να του λέει "όχι". Το πρώτο 20λεπτο ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τον πειραϊκό σύλλογο που και κατοχή της μπάλας δεν είχε και που και μεγάλη πίεση δέχθηκε.
Παρόλα αυτά κατάφεραν να αντέξουν για τα καλά σε όλο αυτό το καθεστώς πίεσης. Στο 23' ο Φορτούνης βρήκε χώρο και έκανε ένα σουτ άουτ. Στο 32' ο Ιντέγιε λειτούργησε εντελώς λάθος παίρνοντας την μπάλα στην μικρή περιοχή και μην μπορώντας να σουτάρει. Στην συνέχεια ο Φορτούνης σούταρε με την μπάλα να βρίσκει κόντρα και να φεύγει κόρνερ.
Ο Πάρντο "πάγωσε" το Emirates!
Στο 33' ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 από στημένη φάση. Μετά το κόρνερ του Φορτούνη ο Πάρντο δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει πάνω στον Τσάμπερλεϊν και από εκεί στα δίχτυα του Οσπίνα αφού άλλαξε πορεία! Ο Κολομβιανός έβαλε... φωτιά στο παιχνίδι και όλα έδειχναν πιθανά!
Η γρήγορη απάντηση της Άρσεναλ και το λάθος Ρομπέρτο
Στο 35' η Άρσεναλ είχε την... απάντησή της για το 1-1. Ο Αλέξις ελίχθηκε από τα πλάγια, πέρασε από τους Ομάρ και Πάρντο, έβγαλε την μπάλα στον Γουόλκοτ που από κοντά πλάσαρε για το γκολ με την μπάλα να βρίσκει στα χέρια του Ρομπέρτο και από εκεί να καταλήγει στα δίχτυα του, καθώς ο Ισπανός δεν μπόρεσε να την συγκρατήσει. Και βέβαια από την πλευρά που έφυγε ο σκόρερ ευθύνη έχουν και οι δύο στόπερ. Ουσιαστικά δηλαδή ο Ολυμπιακός άντεξε μόνο για 2 λεπτά με το 0-1 στο γήπεδο της Άρσεναλ.
Γκολ ξανά από κόρνερ και 1-2!
Στο 40ο λεπτό ο Ολυμπιακός σκόραρε και πάλι από στημένο. Από απευθείας κόρνερ του Φορτούνη ο Οσπίνα μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του καθώς την μπλόκαρε ενώ είχε περάσει την γραμμή. Τραγικό λάθος από τον Κολομβιανό με τους ερυθρόλευκους να μπαίνουν ξανά μπροστά στο σκορ! Σε μία βραδιά που έδειχνε να είναι... μαγική για τον Ολυμπιακό στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ.
Φινμπόγκασον αντί Ιντέγιε με το... καλημέρα και ηρωικός Ρομπέρτο
Ο Σίλβα αποφάσισε με το ξεκίνημα του β' μέρους να αντικαστήσει τον Ιντέγιε με τον Φινμπόγκασον. Στο 49' ο Ισλανδός έκανε ένα σουτ αρκετά άστοχο ενώ η Άρσεναλ φυσικά δεν είχε σταματήσει την προσπάθεια για ισοφάριση. Στο 60' η Άρσεναλ έχασε μία τεράστια τριπλή ευκαιρία. Πρώτη σέντρα και διώξιμο από την άμυνα του Ολυμπιακού για να έρθει μετά το σουτ του Μερτεσάκερ που απέκρουσε εξαιρετικά ο Ρομπέρτο και εκείνο του Καθόρλα που έδιωξε ο Ομάρ με το κεφάλι προτού η μπάλα περάσει την γραμμή. Στο 64' μία σέντρα του Τσάμπερλεϊν έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Ρομπέρτο, που μετά απέκρουσε και την προσπάθεια του Καθόρλα, που ήταν πολύ επικίνδυνη.
Ο Αλέξις το 2-2 με αμυντική ολιγωρία και η ερυθρόλευκη απάντηση με Φινμπόγκασον!
Στο 65' ο Γουόλκοτ έκανε την σέντρα με τον Αλέξις να σκοράρει με το κεφάλι σχεδόν ανενόχλητος. Η Άρσεναλ έδειχνε πως αν και αμυντικά ήταν κάκιστη, επιθετικά είχε τις απαντήσεις. Στο 67' ο Ολυμπιακός έδειξε πως είχε και πάλι σφυγμό και το πόσο ήθελε αυτό το γκολ. Ο Καμπιάσο "έσκαψε" τρομερά την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Πάρντο έκανε γύρισμα και ο Φινμπόγκασον από κοντά έκανε το 3-2!!!
- Ο Ολυμπιακός έγινε η 2η ελληνική ομάδα που βάζει 3 γκολ σε έδρα αγγλικής ομάδας στην Ευρώπη. Το είχε κάνει η ΑΕΚ με τη Ντέρμπι Κάουντι το 1976 με το 3-2. Επίσης έχει βάλει 9 τέρματα στα τελευταία 4 ματς με Άρσεναλ.
Στο 69' ο Φορτούνης δοκίμασε από πλάγια θέση το πόδι του με τον Οσπίνα να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 77' ο Ρομπέρτο έπεσε σωστά στην γωνία του και απέκρουσε το φάουλ του Οζίλ. Η Άρσεναλ συνέχισε το πρέσινγκ της με σουτ του Τσάμπερλεϊν στο 82' και άλλες φάσεις. Πίεση δίχως αντίκρισμα με τον Ολυμπιακό να κρατάει γερά στα μετόπισθεν. Στο 85' ο Αλέξις πήρε την κεφαλιά που πέρασε λίγο έξω. Ο Σίλβα έβαλε και άλλον στόπερ στο παιχνίδι. Τον Βούρο για να ενισχύσει το κέντρο αμυντικά.
Στο 88' ο Ρομπέρτο έκανε μία ακόμα μεγάλη επέμβαση σε φάουλ του Καθόρλα. Τα τέσσερα λεπτά που απέμειναν οι γηπεδούχοι έψαξαν και πάλι το 3ο γκολ. Ο αποφασισμένος για όλα Ολυμπιακός όμως πήρε αυτό που ήθελε. Και στο τέλος οι πανηγυρισμοί για αυτήν την ομολογουμένως πολύ μεγάλη νίκη ήταν πιο μεγάλοι και έντονοι από ποτέ!
MAN OF THE MATCH: Ο Φορτούνης και ο Ρομπέρτο. Ελλείψει Τσόρι ο διεθνής άσος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Από το δικό του σουτ γίνεται από το κόρνερ από το οποίο προέρχεται το 0-1. Από τα δικά του πόδια μπαίνει το τέρμα του Πάρντο ενώ ο ίδιος χρίζεται και σκόρερ μετά από κόρνερ. Γενικότερα μεστό και πολύ καλό ματς δημιουργικά και επιθετικά. Επίσης έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ευρώπη που σκοράρει το 2001 με κόρνερ! Από κοντά του και ο Ισπανός κίπερ που παρά το λάθος του στο γκολ του Γουόλκοτ έχει κάνει στο ματς τουλάχιστον πέντε μεγάλες επεμβάσεις!
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Σαλίνο και Πάρντο ξεχώρισαν για τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος κυρίως αμυντικά και ο δεύτερος για το γκολ που έβαλε και την συμμετοχή του και στο τέρμα του Φινμπόγκασον με το γύρισμα που κάνει. Εδώ μπαίνει και ο Καμπιάσο με σημαντική συνεισφορά στο αμυντικό και το δημιουργικό κομμάτι κυρίως στο β' μέρος. Και φυσικά ο Φινμπόγκασον που στην πρώτη του συμμετοχή με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ βρήκε δίχτυα! Αλλά και ο εξίσου πολύ καλός Κασάμι, που βγήκε πρώτος σε χιλιόμετρα στο ματς! Από την Άρσεναλ προσπάθησαν περισσότερο οι Αλέξις (που έβαλε γκολ), Μπεγιερίν και ο σκόρερ Γουόλκοτ. Καλύτερος όλων από τους Άγγλους ο Αλέξις.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Ολυμπιακού μπορεί να είχε προβλήματα αλλά η αμυντική γραμμή της Άρσεναλ στα στημένα ήταν μία... τραγωδία. Κάκιστος και ο Οσπίνα με το τραγικό του λάθος στο κόρνερ του Φορτούνη, όπου γίνεται το 1-2.
Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ρομπέρτο κάνει λάθος στην φάση του Γουόλκοτ όμως αυτό που κάνει ο Οσπίνα στο τέρμα στο κόρνερ του Φορτούνη είναι απίστευτη... γκέλα. Μπαίνει με μεγάλη ευκολία σε αυτήν την κατηγορία.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Νάιχαους θα έπρεπε να είχε αποβάλλει τον Γκάμπριελ από το πρώτο μέρος για το σκληρό του μαρκάρισμα πάνω στον Πάρντο. Δεν το έκανε. Γενικά άλλα πολύ σοβαρά λάθη η διαιτησία δεν είχε να επιδείξει. Τα περισσότερά της προβλήματα ήταν σε επίπεδο φάουλ και πειθαρχικού ελέγχου.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μαγική ερυθρόλευκη βραδιά στο Λονδίνο. Με μία νίκη από αυτές που περνούν στην ιστορία, καθώς ο Ολυμπιακός πρώτη φορά χαμογέλασε έτσι στο Νησί! Με παίκτες ψυχωμένους και αποφασισμένους για όλα, προσεκτική διάταξη από τον Μάρκο Σίλβα και με έναν εξαιρετικό Φορτούνη που τα έκανε σχεδόν... όλα στην επίθεση αλλά και τις μεγάλες επεμβάσεις του Ρομπέρτο οι πρωταθλητές Ελλάδας πέτυχαν μία τεράστιας σημασίας επικράτηση, μένοντας γερά στο κόλπο της πρόκρισης.
Ο Ολυμπιακός έδειξε ψυχή, πυγμή, χαρακτήρα και πάθος. Προηγήθηκε και αν και δέχθηκε δύο τέρματα είχε το σθένος και την ικανότητα να αντιδράσει και να γυρίσει ξανά το ματς. Το έκανε δύο φορές για να φτάσουμε στο τελικό 3-2. Ένα αποτέλεσμα που τον κρατάει για καλά μέσα στην πρόκριση για την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά βέβαια και σε τέτοια ματς θέλεις και την τύχη με το μέρος του. Και ο Ολυμπιακός το είχε και αυτό στα υπέρ του.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Γκιμπς, Γκάμπριελ, Κοσιελνί (55’ Μερτεζάκερ), Οζίλ, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεν, Σάντσες, Καθόρλα, Μπεγερίν (85' Κάμπελ) και Κοκλέν (60’ Ράμσεϊ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (86' Βούρος), Πάρντο, Σεμπά (73’ Ερνάνι) και Ιντέγιε (46’ Φινμπόγκασον).
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα