Κορυφή η Γερμανία (vids)

Gazzetta team
Κορυφή η Γερμανία (vids)

bet365

Στο... οικογενειακό της Μπάγερν Μ. η Γερμανία νίκησε (3-1) την Πολωνία και έπιασε κορυφή. Πάει Euro 2016 η Ρουμανία (0-0 στην Ουγγαρία), ελπίζει βάσιμα η Αλβανία (0-0 στη Δανία).

Με Γκέτσε-Μίλερ στο Euro
Στο Γερμανία-Πολωνία θα κρινόταν ουσιαστικά η 1η θέση του 4ου προκριματικού ομίλου, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν στη μάχη ως πρωτοπόροι. Από αυτή, πάντως, βγαίνουν ως δεύτεροι αφού οι Γερμανοί επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και έφτασαν στη νίκη (3-1) και το +2, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Γκέτσε και Μίλερ. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια πήρε από νωρίς τον έλεγχο και στο 12' πήρε και το προβάδισμα, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Εκτορ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πάσαρε στον Μίλερ, ο οποίος στην κενή εστία έκανε το 1-0. Λίγα λεπτά μετά, στο 19', τα Πάντσερ έβαλαν βάσεις νίκης καθώς ο Γκέτσε με ωραίο σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Φαμπιάνσκι και έγραψε το 2-0. Ολα πήγαιναν καλά για την ομάδα του Γιοακίμ Λεβ αλλά η Πολωνία κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς, όταν στο 37' ακόμη ένας παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, ο Λεβαντόφσκι, μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά μετά την σέντρα που έγινε από αριστερά.

Οι Πολωνοί είχαν τον χρόνο για να ψάξουν το δεύτερο γκολ που θα τους διατηρούσε στην πρώτη θέση και θα τους έφερνε ακόμη πιο κοντά στο Euro 2016 αλλά η Γερμανία δεν είχε διάθεση για γκέλα και κλείδωσε το τρίποντο στο 82', σε μια φάση στην οποία έκαναν και πάλι την διαφορά οι Γκέτσε και Μίλερ. Ο δεύτερος σούταρε, ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε και στην επαναφορά ο πρώτος πέτυχε το δεύτερο του γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ολα ανοιΧτά...
Στην Κοπεγχάγη οι Δανία και Αλβανία έδωσαν ένα ντέρμπι καθώς ήταν ισόβαθμες πριν την έναρξη, με τους γηπεδούχους να έχουν και ένα ματς περισσότερο. Η ισοβαθμία συνεχίζεται τελικά αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, το οποίο ευνοεί τους Αλβανούς. Το ματς είχε καλές φάσεις αλλά δεν είχε γκολ, με τους Δανούς να προσπαθούν περισσότερο αλλά να μην καταφέρνουν να σκοράρουν. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει στις καθυστερήσεις η Αλβανία αλλά και το 0-0 ικανοποιητικό είναι καθώς παρέμεινε ισόβαθμη της Δανίας, έχοντας και ματς λιγότερο, ενώ είναι στο -1 από την πρωτοπόρο Πορτογαλία.

Δεν «Χ»άλασε τη Ρουμανία!
Το ντεμπούτο του Μπερντ Στορκ δεν ήταν νικηφόρο, αφού η Ουγγαρία δεν κατάφερε να λυγίσει τη Ρουμανία με τις δυο ομάδες να μένουν στο μηδέν. Οι Μαγυάροι έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν τις δυο προνομιούχες θέσεις, ενώ οι Ρουμανία στο +5 από την 3η θέση ουσιαστικά εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Το ματς ήταν επεισοδιακό, αφού υπήρχαν ταραχές πριν την έναρξη, στη διάρκειά της (ανάμεσα σε οπαδούς της Ρουμανίας). Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Μαγυάροι είχαν το πάνω χέρι, όχι όμως και τον τρόπο να απειλήσουν τους φιλοξενούμενους. Οι προσπάθειες τόσο του Σζαλάι όσο και του Νίκολιτς δεν βρήκαν στόχο. Ο παίκτης της Χοφενχάιμ ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ουγγαρίας, δεν είχε όμως συμπαραστάτες για κάτι περισσότερο. Πολλα σκληρά μαρκαρίσματα, πάθος, αλλά και ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες δεν άλλαξαν κάτι στο ματς. Οι Ρουμανάνοι μπορεί να έπεσαν από την κορυφή, ωστόσο δεν χάνουν τον δρόμο για τη Γαλλία!

Κορυφή και... Γαλλία!
Ο δρόμος για την κορυφή ήταν δύσκολος και η Βόρειος Ιρλανδία χρειάστηκε... κόπο για να περάσει από τα Φερόε. Νίκη 3-1, αλλά το τρίποντο ήρθε μόλις οι αντίπαλοι έμειναν με παίκτη λιγότερο. Ο ΜακΌλεϊ στο 12' άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο στο 36' ο Εντμουντσον κατάφερε να ισοφαρίσει. ΗΒ. Ιρλανδία πίεσε, αλλά δεν είχε τρόπο να σκοράρει. Τα πράγματα έγιναν ευκολότερα όταν αποβλήθηκε ο Εντμουντσον και τότε η πίεση έγινε ασφυκτική. Ο ΜακΌλεϊ πέτυχε το 2-1 στο 71' και ο Λάφερτι διαμόρφωσε το 3-1, στέλνοντας έτσι την ομάδα του στα γήπεδα της Γαλλίας.

Στο... + η Σερβία!
Η Σερβία μετά και την τιμωρία από την UEFA δεν είχε καμία πιθανότητα πρόκρισης, υποδέχθηκε την Αρμενία σε άδειο γήπεδο, ωστόσο ήθελε νίκη νίκη να φύγει από το... -2! Ενα αυτογκόλ και ένα τέρμα του Λιάγιτς έδωσαν τη νίκη στους Σέρβους, οι οποίοι πάντως θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα τέρματα. Στο 21' ο Χαϊραπετιάν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ στο 53' ο μεσοεπιθετικός της Ιντερ διαμόρφωσε το 2-0. Ο Μιλιβόγιεβιτς του Ολυμπιακού ήταν στον πάγκο, αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής!

4ος Ομιλος
Γερμανία - Πολωνία 3-1
Γεωργία - Σκωτία 1-0
Γιβραλτάρ - Ιρλανδία 0-4


Βαθμολογία

1. Γερμανία 7 19-5 16
2. Πολωνία 7 21-6 14
3. Ιρλανδία 7 16-5
4. Σκωτία 7 12-7 11
5. Γεωργία 5-13 6
6. Γιβραλτάρ 7 1-38 0


Επόμενη αγωνιστική 07/09
Πολωνία - Γιβραλτάρ
Ιρλανδία - Γεωργία
Σκωτία - Γερμανία

6ος Ομιλος
Ελλάδα - Φινλανδία 0-1
Ουγγαρία - Ρουμανία 0-0
Ν. Φερόε - Β. Ιρλανδία 1-3

Βαθμολογία
1. Β. Ιρλανδία 7 11-5 16
2. Ρουμανία 7 7-1 15
3. Ουγγαρία 7 5-3 12
4. Φινλανδία 7 6-8 7
5. Ν. Φερόε 7 5-11 6
6. Ελλάδα 7 2-8 2


9ος Ομιλος
Δανία - Αλβανία 0-0
Σερβία - Αρμενία 2-0

Βαθμολογία
1. Πορτογαλία 5 7-4 12
2. Δανία 6 8-4 11
3. Αλβανία 7-2 11
4. Σερβία 6 5-11 1
5. Αρμενία 6 5-11 1

Επόμενη αγωνιστική 07/09
Αρμενία - Δανία
Αλβανία - Πορτογαλία

 

EURO Τελευταία Νέα