Ελλάδα - Φινλανδία 0-1 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ελλάδα - Φινλανδία 0-1 (vid)

bet365

Το μαρτύριο των προκριματικών φτάνει στο τέλος του αλλά ο κατήφορος συνεχίζεται... Η Ελλάδα και πάλι κατώτερη των περιστάσεων, έχασε κι από την Φινλανδία με 0-1 και παραμένει χωρίς νίκη μετά από 7 αγώνες. «Κράξιμο» με την λήξη...
H Εθνική που ξέραμε και κέρδιζε κάθε αντίπαλο εντός έδρας, πάει… πέρασε. Αυτό το είχαμε καταλάβει από τους μέχρι στιγμής αγώνες της στα προκριματικά του Euro 2016 και απλά η νέα ήττα στο Καραϊσκάκη, από την Φινλανδία αυτή την φορά, με 1-0 επιβεβαίωσε ότι χρειάζεται ξήλωμα και χτίσιμο από την αρχή, με την συνταγή των Ότο Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος.
Επιθετικά ο Τσάνας
Ο Κώστας Τσάνας στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στο πάγκο της Εθνικής Ανδρών επέλεξε το 4-3-3, έχοντας στην γραμμή κρούσης από δεξιά προς αριστερά τους Καρέλη, Μήτρογλου και Αραβίδη. Από εκεί και πέρα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, με τους Παπασταθόπουλο, Κυριάκο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, πλαισιωμένοι από τους Βύντρα και Χολέμπας, ενώ στο χώρο του κέντρου ήταν οι Σάμαρης, Τζιώλης και Φορτούνης.
Ο Μάρκου Καρνέβα παρέταξε την Φινλανδία με 4-4-1-1, έχοντας τον Χαμαλάινεν στην κορυφή της επίθεσης, μπροστά από τον Πούκι που είχε έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Στο τέρμα ήταν ο Χαρντέκι, με τους Χάλστιμ και Αραγιούρι να είναι τα δύο στόπερ, που είχαν δίπλα τους, τον Αρκιβούο από δεξιά και τον Ουρόνεν. Στο κέντρο από δεξιά προς αριστερά ήταν οι Ρινγκ, Σπαρβ, Τοίβιο και Χετεμάι.
Ευκαιρίες πολλές, γκολ κανένα
Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, η Εθνική ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με τον Καρέλη να συγκλίνει προς την περιοχή και την περισσότερη ώρα να είναι δίπλα από τον Μήτρογλου, αφήνοντας ελεύθερο χώρο από δεξιά για τον Φορτούνη. Ο μέσος του Ολυμπιακός μάλιστα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς είχε τις 3 από τις 9 τελικές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όμως ούτε οι δικές του προσπάθειες, ούτε του Μήτρογλου, ούτε του Παπαδόπουλου, ούτε του Αραβίδη είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι παρά το μονότερμα και το γεγονός ότι οι Φινλανδοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 43’ με τον Σερπ, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.
Αλλαγές και 0-1
Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε , οι φάσεις μπροστά από την εστία του Χραντέτσκι μειώθηκαν και έτσι ο Κώστας Τσάνας αποφάσισε να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική γραμμή, βάζοντας τον Κονέ του Αραβίδη και φέρνοντας τον Φορτούνη στην θέση του επιθετικού της ΑΕΚ. Το αποτέλεσμα όμως ήταν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θα περίμενε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, καθώς οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο μιας και ο μοναδικός που απειλούσε πλέον ήταν ο Χολέμπας με τις ατομικές του ενέργειες…
Έτσι μία αμυντική αδράνεια στο 75' και μία εξαιρετική συνεργασία των Ρινγκ και Σαντίκ, ο 2ος έβγαλε τον Πογιανπάλο σε θέση βολής για να κάνει το 0-1 για την Φινλανδία και η Εθνική να γράψει ακόμη μία μαύρη… σελίδα στην ιστορία των προκριματικών του Euro 2016, προκαλώντας τις έντονες αποδοκιμασίες στο τέλος. Γιούχα, αντικείμενα (σ.σ. μπουκάλια) και μεγάλη οργή είχε το... μενού...
Ελλάδα: Καρνέζης, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης (86’ Ταχτσίδης), Τζιώλης, Φορτούνης, Καρέλης (77’ Φούντας), Αραβίδης (67’ Κονέ), Μήτρογλου.
Φινλανδία: Χραντέτσκι, Αραγιούρι, Τοίβιο, Χετεμάι, Πούκι (67’ Πογιανμπάλο), Αρκιβούο, Σπαρβ, Χάλστι, Ουρόνεν, Ρινγκ, Χαμαλάινεν (46’ Σαντίκ) (80’ Ματίλα).
MVP
Ο Ζοέν Πογιανπάλο φυσικά. Η Φινλανδία απείλησε ελάχιστα, όμως στην δεύτερη ευκαιρία της, κατάφερε να σκοράρει με τον 21χρονο επιθετικό της Φορτούνα Ντίσελντορφ.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ
Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η Εθνική ομάδα, καθώς από τα πόδια του ξεκινούσαν όλες οι επιθετικές προσπάθειες. Ένας… κούκος όμως δεν φέρνει την άνοιξη.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Για ακόμη ένα παιχνίδι με την Εθνική ομάδα, ο Κώστας Μήτρογλου έμεινε στα… ρηχά. Κυρίως στο Β' μέρος διότι στο Α' προσπάθησε αισθητά. Ήταν αργός στις αντιδράσεις του και έχανε αρκετά τις φάσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μεγάλο κενό στην επίθεση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
H ΓΚΑΦΑ
Οι ευκαιρίες που έχασε η Εθνική ομάδα στο πρώτο λεπτά όταν και ο Μήτρογλου και ο Καρέλης και ο Φορτούνης ήταν σε θέση για γκολ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ
Υπάρχουν δύο περιπτώσεις με τους Καρέλη και Μήτρογλου στο πρώτο ημίχρονο που οι διεθνείς ζήτησαν πέναλτι, όμως αυτό που μπορεί να χρεωθεί ο Σερέι Μπόικο είναι ότι άφησε το δυνατό παιχνίδι των Φινλανδών, ειδικά στο πρώτο μέρος.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA...
Η Εθνική ομάδα θέλει ξήλωμα και πάλι από την αρχή… Ένα χρόνο τώρα μας το δείχνει συνεχώς, όμως εκεί στην ΕΠΟ δεν λένε να μπούνε στον σωστό δρόμο και να επιστρέψει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις επιτυχίες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα