Σιόντης: «Η Βέροια έχει αλλάξει επίπεδο»

Σιόντης: «Η Βέροια έχει αλλάξει επίπεδο»

bet365

Έτοιμη για μεγάλα πράγματα η Βέροια, σύμφωνα με τον Στέφανο Σιόντη, που μίλησε στο gazzetta.gr για την επιστροφή του στην «Βασίλισσα του Βορρά», αλλά και την χειρότερη στιγμή της καριέρας του!

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, επέστρεψε στην Βέροια, κατάφερε με το καλημέρα να πάρει φανέλα βασικού και να είναι εκ των κορυφαίων κόντρα στον Πανθρακικό. Ο λόγος για τον Στέφανο Σιόντη, που μίλησε στο gazzetta.gr για την προσπάθεια που γίνεται στην «Βασίλισσα του Βορρά», η οποία πλέον αλλάζει, όπως τονίζει, επίπεδο και πάει για... μεγάλα πράγματα. Οι στόχοι, οι δυσκολίες, το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και η περιπέτεια με την Κέρκυρα, δε θα μπορούσαν να λείπουν από την κουβέντα...

Σαν να μην πέρασε μία μέρα, επέστρεψες μέσα στην εβδομάδα, πήρες φανέλα βασικού και ήσουν από τους κορυφαίους του γηπέδου!

Μετά από ένα πολύ περίεργο καλοκαίρι, η σεζόν ξεκίνησε καλά για εμένα, ευτυχώς. Πέρασα κάποιες δύσκολες στιγμές με όλα αυτά που έγιναν στην Κέρκυρα, όμως μετά τον υποβιβασμό έμεινα ελεύθερος και επέστρεψα εδώ. Χαίρομαι πολύ για αυτό, υπήρχε μία εκτίμηση και αυτό βοήθησε, όπως, δυστυχώς και ο τραυματισμός του Σωτήρη, που ελπίζω να είναι σύντομα κοντά μας.

Βρήκα πολλούς γνωστούς εδώ, η ομάδα έχει πολύ καλό κλίμα, αλλά έχει μεγαλώσει, κιόλας, έχει αλλάξει επίπεδο. Όλα είναι πολύ όμορφα, αυτός είναι ένας από τους λόγους που προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα. Νομίζω ήταν γενικά ένα καλό παιχνίδι, για μένα και την ομάδα, όμως κρατάμε πάνω από όλα την ουσία, τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε.

Τι συνάντησες στην Βέροια κατά την επιστροφή σου, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου;

Όπως είπα και πριν, η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο. Η δουλειά που γίνεται εδώ, πλέον, είναι εκπληκτική. Σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και οργανωτικά. Αυτό φέρνει μία ηρεμία σε όλο το τμήμα, που βοηθάει αφάνταστα. Όταν δεν έχεις να σκέφτεσαι άλλα πράγματα, παρά μόνο την δουλειά σου, τότε μπορείς να την κάνεις και πιο σωστά. Έχουν γίνει καλές κινήσεις, είμαστε ακόμα νέα ομάδα, όμως ήδη φαίνεται. Μέρα με την μέρα, θα μαθαίνουμε το παιχνίδι των συμπαικτών μας και μπορούμε να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Μπορεί η Βέροια να κάνει την μεγάλη έκπληξη;

Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο φέτος, το επίπεδο έχει ανέβει με την επιστροφή της ΑΕΚ και του Ηρακλή. Είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό. Παρόλα αυτά, με τις κινήσεις που έχουμε κάνει, δεν μπορεί να μην υπάρχουν βλέψεις για κάτι καλό, πάνω από την μέση δηλαδή. Αλλά όλα φαίνονται μέσα στο γήπεδο, εκεί πρέπει να... μιλάμε. Ταπεινά, λοιπόν, με πολύ δουλειά, κοιτάμε να αποφύγουμε τις τελευταίες θέσεις, να καθαρίσουμε από νωρίς και να τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς για να κάνουμε την διαφορά.

Όπως είπες, όμως, οι επιστροφές των δύο ιστορικών, αυτών, ομάδων, κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα...

Στην θεωρία, έτσι είναι. Όμως εγώ δεν πιστεύω στα ονόματα, αλλά στην σωστή, σκληρή και οργανωμένη δουλειά. Γι αυτό και είμαι αισιόδοξος, βλέπω την ομάδα, το τι κάνουμε και πιστεύω πως είμαστε στον σωστό δρόμο. Από εκεί και πέρα, είναι πολύ καλό να ανεβαίνει ο πήχης στο πρωτάθλημα της χώρας, κάνει σε όλους καλό και πρέπει να ευχόμαστε να ανέβουν και άλλες ιστορικές ομάδες, που είναι στις πιο μικρές κατηγορίες αυτή τη στιγμή.

Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει το ενδιαφέρον Κινέζων για την εμπλοκή τους στην Βέροια. Σας επηρεάζει αυτό, σας βάζει σε σκέψεις;

Όχι ιδιαίτερα. Δε ξέρουμε τι θα γίνει, αλλά η υπάρχουσα διοίκηση έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας, έχει δείξει πως δουλεύει σωστά και με γνώμονα το καλό του συλλόγου. Έτσι, πιστεύουμε πως ότι και αν αποφασιστεί, θα είναι προς όφελος της Βέροιας, οπότε δε χρειάζεται να προβληματιστούμε ή να σκεφτόμαστε κάτι. Απλά κάνουμε την δουλειά μας, είμαστε σε πολύ καλά χέρια και όλα θα πάνε καλά.

Μεγάλη αντίθεση με την περίπτωση της Κέρκυρας, που εκεί τίποτα δεν πήγε καλά. Πως έζησες όλη αυτή την περιπέτεια;

Ήταν η πιο άσχημη στιγμή της καριέρας μου, στα δέκα χρόνια που παίζω μπάλα, δεν έχω ζήσει κάτι ανάλογο. Ήταν μία... κόλαση, για όλους, διοίκηση, παίκτες, ομάδα, οπαδοί, όλοι περάσαμε δύσκολα. Δεν είμαι ειδικός για να κρίνω αν έπρεπε η ομάδα να πέσει, αυτό είναι κάτι που κρίνουν τα δικαστήρια. Όμως δε μπορώ να δεχτώ ότι δύο ομάδες θα αλλάζουν κατηγορία κάθε τρεις ημέρες όλο το καλοκαίρι και τελικά θα μάθοουν που θα αγωνίζονται πέντε μέρες πριν την σέντρα του πρωταθλήματος.

Και δε λέω μόνο για εμάς, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά του Λεβαδειακού. Απλά εμείς δεν είχαμε πέσει αγωνιστικά, οπότε είναι κάπως χειρότερο στο ψυχολογικό κομμάτι. Υπάρχουν παίκτες που θέλουν να χτίσουν την καριέρα τους, όμως όλο αυτό είναι καταστροφικό. Δεν το εύχομαι, ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Και είναι κρίμα για την Κέρκυρα, είχαμε κάνει πολύ καλή σεζόν, είχαμε κρατήσει έναν κορμό με αρκετούς παίκτες να έχουν συμβόλαιο για πάνω από έναν χρόνο. Γενικά ήταν ευκαιρία να κάνουμε κάτι αξιόλογο, ακόμα πιο καλό κι από ότι πετύχαμε την περασμένη σεζόν, γιατί υπήρχε πλάνο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα