Σε λάθος ματς, γύρισε ο τροχός!

Σε λάθος ματς, γύρισε ο τροχός!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τη δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού, τα προβλήματά του και την ρέντα του!

Ό,τι είχα γράψει πριν το Ολυμπιακός-Πανιώνιος, το ίδιο ακριβώς ισχύει, για εμένα, και τώρα, μετά το Λεβαδειακός-Ολυμπιακός. Τα Αυγουστιάτικα παιχνίδια είναι πάντα πονηρά και κρύβουν παγίδες.

Με τον Πανιώνιο ξεχάσαμε ότι το σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0 μέχρι το 72’; Ανά πάσα στιγμή, θα μπορούσε να έρθει η ισοφάριση στο ματς της πρεμιέρας και σε μία στιγμή στο β΄ημίχρονο δεν ήρθε, μόνο και μόνο χάρη στην ετοιμότητα του Ρομπέρτο.

Μην την ψάχνετε. Ακόμη είναι υπερβολικά νωρίς να κρίνουμε ομάδα και παίκτες. Ότι ο χθεσινός Ολυμπιακός ήταν προβληματικός, είναι ξεκάθαρο. Αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο της σεζόν, που ακόμη προετοιμασία κάνουν οι περισσότερες ομάδες, μην περιμένουμε πολλά πολλά.

Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή τι κάνει; Σα να είναι ακόμη σε προετοιμασία. Προσπαθεί ο προπονητής σιγά σιγά να ενσωματώσει τους νέους παίκτες στην ομάδα και να δουλέψει μαζί με τους παλιούς για να περάσει σταδιακά τη φιλοσοφία του. Οι Ντα Κόστα και Σεμπά δεν έπαιξαν ούτε…μισό φιλικό. Κι ο Καμπιάσο 25 λεπτά στο τελευταίο φιλικό. Μιλάμε για τις τρεις από τις έξι πιο σημαντικές μεταγραφές (Φινμπόγκασον, Πάρντο, Πουλίδο οι άλλες τρεις).

Μπορεί και να μην πιάσουν κάποιες μεταγραφές. Μέσα είναι κι αυτό! Αλλά είναι πολύ νωρίς να το πούμε τώρα. Από τις έξι αυτές μεταγραφές, δύο ολόκληρα 90λεπτα έναν έχουμε δει! Τον Ντα Κόστα. Και μου φαίνεται μια χαρά σέντερ μπακ. Πολύ καλός στον αέρα, με καλά τάκλιν, αλλά και ικανότητα να μεταφέρει σωστά, σε γενικές γραμμές, την μπάλα στην επίθεση. Απλά για τον Πορτογάλο είναι πιο εύκολο να πάει καλά πιο γρήγορα γιατί είναι αμυντικός.

Σαφώς πιο δύσκολο είναι για τους επιθετικογενείς παίκτες να φανούν, ειδικά απέναντι σε κλειστές άμυνες. Εκεί χρειάζονται κι οι συνεργασίες κι οι αυτοματισμοί, που δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή. Βεβαίως χρειάζονται κι άλλα πράγματα, που δεν τα έχουμε δει από Φίνμπο, Πάρντο και Σεμπά, όσο έχουν παίξει στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Εξ ου κι ο προβληματισμός. Αλλά επειδή κι οι τρεις έχουν κάνει πράγματα στην καριέρα τους, τους αξίζει η υπομονή μας.

Παρεμπιπτόντως, να θυμηθούμε ότι πέρσι 2η αγωνιστική, πάλι τέλη Αυγούστου, όπως τώρα, ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του κιόλας απώλεια τότε, το 1-1 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ισοφαριζόμενος στο 81’ από ένα κόρνερ. Τώρα, «γύρισε» και κέρδισε αυτός το παιχνίδι με δύο γκολ στο φινάλε. 100% τυχερά και τα δύο γκολ. Αλλά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το δίκαιο της νίκης. Καλά δεν έπαιξε ο Ολυμπιακός, αλλά με τελικές 4-19 και κατοχή 34-66, που σε κάποιο σημείο ήταν 26-74, ποιός έπρεπε να πάρει το τρίποντο;

Εξάλλου, έτσι είναι η μπάλα. Γυρίζει ο τροχός. Πόσο θα του πηγαίνει κόντρα του Ολυμπιακού; Όπως με τα δύο γκολ της Ντνίπρο στο Κίεβο, από κόντρες στον…πισινό του Σαντάνα και στην…κοιλιά του Σιόβα! Η, με τα δύο γκολ της Γιουβέντους στο Τορίνο, από κόντρες στα πόδια του Μποτία και στην πλάτη του Ρομπέρτο! Απλά σε λάθος ματς του χαμογέλασε η τύχη του Ολυμπιακού, κάποιους μήνες μετά! Γιατί στην Ευρώπη θες τη ρέντα.

Όχι ότι με χάλασε και το τρίποντο χθες. Ήδη, άλλωστε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν απώλειες-και να δούμε και τη σημερινή ημέρα τι θα επιφυλάξει. Απλά στο πρωτάθλημα ένα λάθος μπορείς να το διορθώσεις, ενώ στην Ευρώπη όχι.

Τουλάχιστον να είχε ο Ολυμπιακός την χθεσινή ρέντα σε κανένα ντέρμπι. Να του ρέφαρε π.χ. εκείνο του Μαζουάκου στη Λεωφόρο, το πιο απίστευτο αυτογκόλ που έχει μπει ποτέ σε παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.