Και με τις 5 μεγάλες πρωταθλήτριες μέσα σε 2 χρόνια!

Και με τις 5 μεγάλες πρωταθλήτριες μέσα σε 2 χρόνια!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta γιατί ο Ολυμπιακός παίζει πάντα στο Καραϊσκάκη το πρώτο ματς και κάνει μία παρατήρηση για τις κληρώσεις της διετίας

‘Εγραφα χθες ότι προτιμούσα την Ντινάμο Ζάγκρεμπ από καμία Αστάνα! Γιατί πλέον αυτές οι ομάδες από το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, τη Λευκορωσία κλπ. Είναι πολύ επικίνδυνες. Είδατε και την Γκαμπάλα…

Σημείωνα κι ότι μαθηματικά θα έπεφτε στον Ολυμπιακό κάποια από τις πέντε ομάδες με τις οποίες δεν έχει κληρωθεί ποτέ. Μόνο που δεν ήρθε καμία Ζενίτ η, ΠΣΒ, αλλά ήρθε η Μπάγερν. Μαζί με την Άρσεναλ! Πέρσι ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης κι η Γιουβέντους.

Δεν έχουμε παράπονο: οι κληρώσεις της ΟΥΕΦΑ έχουν στείλει μέσα σε δύο χρόνια τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με τις πρωταθλήτριες Αγγλίας (Γιουνάϊτεντ), Ισπανίας (Ατλέτικο), Ιταλίας (Γιουβέντους), Γαλλίας (Παρί Σεν Ζερμέν), Γερμανίας (Μπάγερν)! Δηλαδή και των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων! Μέσα σε δύο χρόνια, από το καλοκαίρι του 2013 έως και σήμερα.

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός κοντεύει να συμπληρώσει στο Τσάμπιονς Λιγκ μία δεκαετία, στην οποία στέκεται πραγματικά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σαν ίσος προς ίσο και παίρνοντας μίνιμουμ τρεις νίκες στα έξι παιχνίδια του σε κάθε φάση ομίλων!

Κι αυτό είναι ένα σημαντικό όπλο. Ακόμη και κατά του….προγράμματος, που για άλλη μία φορά δεν ευνοεί, υπό την έννοια ότι ο α΄ γύρος για τον Ολυμπιακό έχει εντός την Μπάγερν, εκτός της Άρσεναλ κι εκτός και την Ζάγκρεμπ. Οπότε, μπορεί να πάει στο Ζάγκρεμπ ακόμη και χωρίς βαθμούς και το παιχνίδι να είναι τελικός Γιουρόπα και για την Ντινάμο…

Ας προσέξουμε κι ότι ο Ολυμπιακός εδώ και μία 10ετία ξεκινάει πάντα εντός έδρας στη συμμετοχή του στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ! Εκτός έδρας έχει να ξεκινήσει από το 2004 και το 0-0 με την Ντεπορτίβο στην Κορούνια. Μετά πάντοτε εντός έδρας το πρώτο ματς: με Ρόζενμποργκ, Βαλένθια, Λάτσιο, Άλκμααρ, Μαρσέϊγ, Σάλκε, Παρί, Ατλέτικο και τώρα Μπάγερν! Ειδικά την τελευταία 5ετία ο πρώτος αντίπαλός του κάθε φορά είναι και πιο δύσκολος μέσα στο Καραϊσκάκη!

Είναι σύμπτωση που βγαίνει έτσι το πρόγραμμα των αγώνων; Όχι. Συμβαίνει για τηλεοπτικούς λόγους. Η ΟΥΕΦΑ βγάζει έτσι το πρόγραμμα, ώστε να εξυπηρετεί όλα τα κανάλια και δη των πιο μεγάλων χωρών, αφού από εκεί έρχονται τα δεκάδες εκατομμύρια έσοδα. Κι η επιλογή της είναι ο Ολυμπιακός να ξεκινάει πρώτος. Πέρσι, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας του Σιμεόνε, το είχε σπάσει στο κακό σερί των ηττών. Φέτος θα το επιχειρήσει κόντρα στην πρωταθλήτρια Γερμανίας του Γκουαρντιόλα!

Παρεμπιπτόντως, ας δούμε και λίγο διαφορετικά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού-πλέον οι δύο από τους τρεις (πλην ΠΑΟΚ) σημαντικούς αντιπάλους του Ολυμπιακού στην κούρσα του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟ κι η ΑΕΚ, θα παίζουν μόνο Σαββατοκύριακα. Την στιγμή που ο Ολυμπιακός θα δίνει μεγάλες μάχες με Μπάγερν, Άρσεναλ κι ακόμη με Ντινάμο….

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.