Άλλη είναι η έκπληξη με τον Πάρντο

Άλλη είναι η έκπληξη με τον Πάρντο

Άλλη είναι η έκπληξη με τον Πάρντο

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta τι πρέπει να μας προξενεί εντύπωση στο ξεκίνημα του Πάρντο στον Ολυμπιακό και τι ακόμη μεταγραφή πρέπει να περιμένουμε για την επίθεση του.

Σίγουρα είναι εντυπωσιακό ότι ο Πάρντο μετά τα δύο πρώτα ημίχρονά του στον Ολυμπιακό, έχει σκοράρει σε τρία διαδοχικά φιλικά παιχνίδια.

Όμως, γενικά πρέπει να περιμένουμε αρκετά γκολ από τον 25χρονο Κολομβιάνο! Δεν πρέπει να μας προκαλέσει καμία έκπληξη αν τελειώσει τη σεζόν με πάνω από 10 γκολ σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη. Για τον απλούστατο λόγο ότι στη διετία του στην Πορτογαλία με την Μπράγκα είχε σημειώσει 19 γκολάκια: 14 στο πρωτάθλημα (από 7 τη σεζόν) κι άλλα 5 στα Κύπελλα (2 πρόπερσι, 3 πέρσι).

Όταν βάζεις σε δύο χρόνια 19 γκολ (μόνο ένα με πέναλτι) στην Πορτογαλία με την Μπράγκα, σε ένα πρωτάθλημα καλύτερο από το δικό μας-ίσως όχι πολύ καλύτερο, αλλά τέλος πάντων καλύτερο-τότε λογικά περιμένεις πάνω από 10 γκολ τη σεζόν στην Ελλάδα και δη με τον Ολυμπιακό.

Άλλωστε, και στην Κολομβια ο Πάρντο έβαζε τα γκολάκια του. Και στο ξεκίνημα της καριέρας του, στα 18-19 χρόνια του, είχε βάλει 8 γκολάκια σε μία διετία στην μικρή Χουίλα και μετά που πήγε σε ένα από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, στη Μεντεγίν, την χρονιά που ήταν απολύτως βασικός είχε κάνει 7 γκολ.

Έκπληξη, θα έλεγα, είναι ότι ακόμη ο Πάρντο δεν έχει αρχίσει να δημιουργεί γκολ για τους συμπαίκτες του στα φιλικά του Ολυμπιακού! Διότι στη διετία του στην Πορτογαλία είχε 14 ασίστ: 9 πέρσι (7 για το πρωτάθλημα) και 5 πρόπερσι (όλες για το πρωτάθλημα). Αλλά νομίζω ότι εδώ είναι θέμα χημείας, δηλαδή να μάθει ο Κολομβιάνος τον Φινμπόγκασον, τον Χάρα, τον Πουλίδο και τους άλλους κυνηγούς-κι αυτοί τον Πάρντο.

Κι επειδή μιλάμε για Νοτιοαμερικάνο, φαντάζομαι θυμάστε που έγραφα επί ημέρες για ένα Λάτιν κυνηγό που κυνηγάει ο Ολυμπιακός. Εννοούσα ασφαλώς τον Βραζιλιάνο Ζόνας, εξ ου κι ένα κομμάτι που είχα γράψει εδώ (http://www.gazzetta.gr/football/article/780168/i-metagrafi-apo-tin-ameriki-ki-o-opap), με κεντρική φωτογραφία ένα Βραζιλιάνο, τον Σαλίνο. Κι αυτό το, «είναι Νότια Αμερική, είναι Βόρεια Αμερική, είναι και τα δύο, ας το αφήσουμε», κόλλαγε στο ότι ο παίκτης είναι Βραζιλιάνος (Νότια Αμερική), αλλά ήταν με την Μπενφίκα στη Βόρεια Αμερική, στο μεγάλο τουρνουά, στο οποίο είχε πάει και πέρσι ο Ολυμπιακός.

Τέλος πάντων, στο ίδιο κομμάτι σημείωνα για τα τεράστια εμπόδια της μεταγραφής του Κάρλος Ζαμπράνο, που όπως είδατε έμεινε στη Γερμανία. Και για να είμαι ειλικρινής, πολύ δύσκολο το βλέπω να γίνει και του Ζόνας, τον οποίο παλεύει εδώ και 15 ημέρες ο Ολυμπιακός. Αδύνατο δεν είναι-κι η Μπρόμιτς πάει να μπει στο κόλπο-αλλά πολύ δύσκολο είναι. Για να δούμε...

Πάντως, ούτως η άλλως, ο Ολυμπιακός θα πάει να πάρει κι άλλο (σημαντικό) φορ εκτός των Φινμπόγκασον, Πουλίδο και Χάρα! Θα μου πείτε, «μα τέσσερις και δη πρώτης επιλογής, θεωρητικά τουλάχιστον;». Ποιος ξέρει. Μπορεί να φύγει κάποιος (πέρσι στην Σπόρτινγκ ο Μάρκο Σίλβα είχε τρεις φορ, τους Σλιμάνι, Μοντέρο και Τανάκα), μπορεί να μείνουν κι όλοι!

Όπως λέει και μία ψυχή, πέρσι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τέσσερις φορ (Μήτρογλου, Μπενίτες, Διαμαντάκο και Σαβιόλα, που είχε παίξει 2η αγωνιστική στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, πριν πάει στη Βερόνα αρχές Σεπτέμβρη) και τέλειωσε τη σεζόν με τέσσερις φορ (Μήτρογλου, Μπενίτες, Χάρα, Διαμαντάκο).

Με τον 4ο φορ, τον Διαμαντάκο, να κάνει 17 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, 10 βασικός κι 7 αλλαγή, και 5 γκολ. Και με δύο αλλαγές σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι εξάλλου τον πήρε κι η Καλσρούη, που έχασε για ένα βαθμό το Μάη την άνοδό της στην Μπουντεσλίγκα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.