Αντίπαλοι... τριών ταχυτήτων!

Θοδωρής Βασίλης
Αντίπαλοι... τριών ταχυτήτων!

bet365

Κλήρωση για όλα τα γούστα για τις ελληνικές ομάδες. Εύκολος αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό (Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζαν), στα μέτρα του ΠΑΟΚ η Μπρόντμπι και τέλος βουνό για Ατρόμητο η Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέιρα.

Η κλήρωση χαμογέλασε στον Παναθηναϊκό ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν. Οι Αζέροι την περσινή σεζόν τερμάτισαν τρίτοι στο πρώτάθλημά τους και βρίσκεται εδώ έχοντας ξεπεράσει τα εμπόδια τριών ομάδων. Αρχικά την Ντινάμο Τιφλίδας για να ακολουθήσει η Τσουκαρίτσκι, με τελευταίο θύμα τον Απόλλωνα Λεμεσού. Το «τριφύλλι» αν εμφανιστεί σοβαρός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κάνει μάλιστα και δύο νίκες και να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με μία από τις ομάδες θρύλος της Δανίας, την Μπρόντμπι. Μια Μπρόντμπι που έχει κατακτήσει δέκα φορές το πρωτάθλημα Δανίας, αλλά τα τελευταία χρόνια ψάχνει τον τρόπο να επιστρέψει στην κορυφή. Την περσινή σεζόν τερμάτισε τρίτη ενώ και φέτος έχει κάνει κακό ξεκίνημα αφού μετράει τρεις ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές με τον πρώην άσο της Λίβερπουλ, Ντάνιελ Άγκερ να αποτελεί το μεγάλο αστέρι της ομάδας. Στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει από νωρίς αφού έχει αγωνιστεί και στους τρεις πρώτους γύρους του Europa League έχοντας ξεπεράσει τα εμπόδια των Γιουβένες (Σαν Μαρίνο), Μπερόε (Βουλγαρία), Ομόνοια (Κύπρος). Ο αντίπαλος δεν φοβίζει και αν ο ΠΑΟΚ ο οποίος θα έχει ενισχυθεί εμφανιστεί σοβαρός μπορεί να στείλει σπίτι τους τους Δανούς.

Τέλος, η κληρωτίδα δεν ήταν τόσο καλή με τον Ατρόμητο, αφού θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε. Οι δευτεραθλητές Τουρκίας είχαν βάλει ως στόχο την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και για τον λόγο αυτό έκαναν απίστευτες μεταγραφές όπως των Φαν Πέρσι και Νάνι από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και Κίερ (Λιλ), Φερναντάο (Μπούρσασπορ). Προπονητής ανέλαβε ο γνωστός μας Βίτορ Περέιρα. Η χρονιά όμως δεν ξεκίνησε καλά για τα «καναρίνια», αφού είδαν την Σαχτάρ να τους αποκλείει από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά για την Φενέρ που αντιμετωπίζει ελληνική ομάδα στο Europa League κι ελπίζει να βάλει τέλος στην άσχημη παράδοση έχοντας αποκλειστεί από Παναθηναϊκό (1-1, 4-1) το 2002-03 και ΠΑΟΚ (1-1, 1-0) το 2010-11.

Αναλυτικά τα ζευγάρια

Ατρόμητος-Φενέρμπαχτσε
Τουν-Σπάρτα Πράγας
Ντιναμό Μινσκ-Σάλτσμπουργκ
Λίμπερετς-Χάιντουκ
Κράσνονταρ-Ελσίνκι
Ραμποτνίσκι-Ρούμπιν
Οντ Γκρένλαντ-Ντόρτμουντ
Άστρα-Άλκμααρ
Σαουθάμπτον-Μίντιλαντ
Λεχ Πόζναν-Βιντεότον
Παναθηναϊκός-Καμπάλα
Μπορντό-Καϊράτ
Πλζεν-Βοϊβοντίνα
ΠΑΟΚ-Μπρόντμπι
Ζόρια-Λέγκια Βαρσοβίας
Μόλντε-Σταντάρ Λιέγης
Γιούνγκ Μπόις-Κάραμπακ
Στεάουα-Ρόζενμποργκ
Γιάμπλονετς-Άγιαξ
Ζίλινα-Μπιλμπάο
Μιλσιάμι-Σεντ Ετιέν
Άλταχ-Μπελενένσες

Στις 20 και 27 Αυγούστου οι δύο αγώνες.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα