Τα πάνω ράφια κι οι ανάγκες πίσω…

Τα πάνω ράφια κι οι ανάγκες πίσω…

Τα πάνω ράφια κι οι ανάγκες πίσω…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta τα καυτά μεταγραφικά θέματα του Ολυμπιακού.

Μπήκαμε στον Αύγουστο, σε τρεις εβδομάδες ξεκινάει το ελληνικό πρωτάθλημα κι είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός έχει ακόμη αρκετά «θέματα» στις μεταγραφές.

Κατ' αρχάς είναι σε αναζήτηση ενός δεξιοπόδαρου στόπερ, που προορίζεται για τη θέση του πιο βασικού κεντρικού αμυντικού, ενώ είναι σε διαδικασία απόκτησης κι ενός έξω αριστερά, με τον Ερνάνι της Πόρτο πάντα σε πρώτο πλάνο-αλλά κι άλλη επιλογή στην ατζέντα.

Και πέρα από αυτές τις δύο ανάγκες, με του στόπερ να είναι επιτακτική, καθώς στα άκρα υπάρχουν εκτός του Πάρντο κι οι Ντουρμάζ, Ντοσεβί, αλλά κι οι Γιαννιώτας, Κολοβός κι ο Φουστέρ, οι πληροφορίες λένε ότι ο Μάρκο Σίλβα ζητάει κι ένα ακόμη σέντερ φορ, ενδεχομένως κι ένα ακόμη στόπερ (αριστεροπόδαρο), ενώ είναι ανοικτές οι μεταγραφές κι ενός αριστερού μπακ κι ενός Νο 8, αν φύγουν ο Μαζουάκου κι ο Κασάμι, που ειδικά ο πρώτος έχει μεγάλη πέραση στη Ρώμη και στο Μιλάνο-για να μην πω και στο Τορίνο.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο Ολυμπιακός έχει από αρκετές έως πολλές εκκρεμμότητες για την εποχή. Από την άλλη, θα πρέπει να δεχθούμε ότι αυτά έχουν οι αγορές από τα πάνω ράφια…Γιατί ο Ολυμπιακός παρά τις αντιξοότητες της εποχής προσπαθεί να ψωνίσει από τα δύο-τρία πιο ψηλά ράφια της αγοράς. Και δεν πάει πιο κάτω, απ΄ όπου θα μπορούσε ήδη να είχε κλείσει όλες τις μεταγραφές του.

Εδώ και ημέρες σας λέω ότι ο Ολυμπιακός προσπαθεί να φέρει έναν σπουδαίο κυνηγό από τη Λατινική Αμερική. Θα τα καταφέρει; Κατά την γνώμη μου είναι πολύ δύσκολο να τον αφήσει η ομάδα του. Μακάρι να μη δικαιωθεί η εκτίμησή μου...

Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός είχε καταθέσει επίσημη προσφορά κάποιων εκατομμυρίων ευρώ για τον Καρίγιο της Εστουντιάντες. Ο Αργεντίνος προτίμησε τη Μονακό.

Πρόταση έγινε και στην Έβερτον για τον Μιραλάς: 7-8 εκ. ευρώ. Κι όσο ο Μιραλάς δεν υπογράφει αλλού, εγώ θα τον έχω πάντα στην άκρη του μυαλού μου.

Επίσημη προσφορά είχε κατατεθεί στην Τσέλσι για τον Κακουτά. Ο Γάλλος επέλεξε τη Σεβίλλη.

Για τη θέση του στόπερ, ο Ολυμπιακός πάλευε επί εβδομάδες τον Ζαμπράνο. Ο Περουβιάνος διεθνής διάλεξε να μείνει στην Μπουντεσλίγκα.

Υποβλήθηκε επίσημη πρόταση στη Σάο Πάουλο για τον Βραζιλιάνο Τολόϊ: 4 εκ. Ευρώ. Απορρίφθηκε.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε από την Μπενφίκα το Λισάντρο Λόπεζ. Οι Πορτογάλοι αρνήθηκαν.

Ακούστηκε ο Κολοτσίνι. Μα ο Αργεντίνος θέλει να κλείσει την καριέρα του στη Νιούκαστλ. Και θα υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Η Ίντερ έχει πει στον Ολυμπιακό ότι του παραχωρεί τον Μάρκο Αντρεόλι. Ο Ιταλός στόπερ, όμως, έχει προτεραιότητα να μείνει στην Ιταλία.

Αναφέρω μόνο κάποια από τα πολλά παραδείγματα μεταγραφικών περιπτώσεων που απασχόλησαν η, απασχολούν ακόμη τον Ολυμπιακό, για να καταδείξω ακριβώς ότι κοιτάζει όσο το δυνατό πιο μεγάλα ψάρια. Αλλά τα πιο μεγάλα ψάρια προτιμάνε τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα. Ακόμη και την Πορτογαλία (π.χ. ο Αργεντίνος φορ Οσβάλντο οδεύει στην Πόρτο). Η, επιλέγουν τα λεφτά των Τούρκων και των Ρώσων.

Όλο αυτό το σκηνικό φέρνει την καθυστέρηση. Βέβαια, κι αυτό δεν είναι ευχάριστο για την ομάδα. Αλλά ειδικά για τη θέση του στόπερ νομίζω ότι πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια για ένα αρκετά έμπειρο και ικανό παίκτη, γιατί πολύ απλά πρέπει να γίνει μία πραγματικά πολύ καλή επιλογή, ώστε εκτός των άλλων να αξιοποιηθούν καλύτερα κι οι Σιόβας, Γούτας, Αυλωνίτης, Μποτία, ακόμη κι ο Βούρος-ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς και καλούς στόπερ, αλλά δεν έχει αυτό που λέμε ένα να κάνει τη διαφορά σε πιο υψηλό επίπεδο.

Προσέξτε, εγώ δεν λέω ότι δεν χρειάζονται άλλοι παίκτες. Ό,τι ζητήσει ο προπονητής πρέπει να γίνει. Απλά προσπαθώ να κάνω μία ιεράρχηση. Γιατί…

Στην θέση του σέντερ φορ περιμένουμε τον Φινμπόγκασον και τι θα δείξει ο Πουλίδο, ενώ ο Χάρα βγάζει μία αξιοπιστία στην προετοιμασία.

Για το 8άρι ο Μπουχαλάκης κερδίζει τις εντυπώσεις, ο Μανιάτης έρχεται κι ο Κασάμι αν μείνει μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, αφού δεν θα έχει νόημα και για τον ίδιο να χάσει την ευκαιρία να παίξει σε ένα Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τα άκρα της επίθεσης ανέφερα πιο πάνω.

Αλλά στην καρδιά της άμυνας η ανάγκη είναι ξεκάθαρη, λόγω της περσινής εικόνας, αλλά και της κακής συγκυρίας της σοβαρής θλάσης του Μποτία (εγώ δεν έχω καμία εμπιστοσύνη για τον ακριβή χρόνο επανόδου του…), του νέου μυϊκού τραυματισμού του Σιόβα κατά την διάρκεια προετοιμασίας και της ανετοιμότητας του Γούτα να μπει στις προπονήσεις.

Κι ίσως κι η δεύτερη μεγάλη ανάγκη μετά τον στόπερ να είναι πάλι στην άμυνα: ένας αριστερός μπακ, σε περίπτωση που φύγει ο Μαζουάκου. Γιατί οι Ομάρ και Σαλίνο σκίζουν σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά ασφαλώς δεν αρκούν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.