Αύγουστος. Ο μήνας του Ολυμπιακού...

Αύγουστος. Ο μήνας του Ολυμπιακού...

Αντώνης Σαούλης
Αύγουστος. Ο μήνας του Ολυμπιακού...

bet365

Τι αλλαγές έχουν κάνει οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία χρόνια στο ρόστερ τους μέσα στον μήνα; Από την αλλαγή του προπονητή το 2010 μέχρι το περσινό... ρεκόρ.

Με τον Ολυμπιακό δεν πλήττεις στις μεταγραφές. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Μέχρι και τις πρώτες μέρες του... Σεπτέμβρη μπορεί να «σκάσει» μεταγραφή. Εγινε με τον Ντιακιτέ το 2012. Εδώ είχαν γίνει μεταγραφές τον Οκτώβρη. Με τους Μόνχε και Ζαραδούκα το 2011!

Προφανώς και καμία ομάδα δεν έχει ολοκληρώσει τον μεταγραφικό της σχεδιασμό τέλη Ιουλίου. Ακόμα και αν το έχει κάνει δεν μπορεί να ξέρει τι θα προκύψει στις 31 μέρες του Αυγούστου. Είτε με κάποια πρόταση που δεν θα μπορεί ν' αρνηθεί, είτε με κάποια περίπτωση που δεν θα μπορεί ν' αγνοήσει. Ο Ολυμπιακός όμως πάει να δημιουργήσει... παράδοση για τον Αύγουστο.

Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ...
ΟΚ. Ο Ολυμπιακός πέρναγε ένα μεταβατικό στάδιο. Η αλλαγή στην διοίκηση μόλις είχε γίνει και η ομάδα έπρεπε να ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις από Ιουλίου. Και την πάτησε. Με τον αποκλεισμό από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Και αυτός ο αποκλεισμός ίσως να έκανε καλό και στην ομάδα. Γιατί από τις 6 Αυγούστου που απολύθηκε ο Λίνεν έγινε ουσιαστικά μια νέα ομάδα ο Ολυμπιακός.

Ετσι στις 8 Αυγούστου ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιστρέφει στην Αθήνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος ζητάει και κάποιες εγγυήσεις. Μεταγραφές δηλαδή. Μέσα σε 20 μέρες λοιπόν ο Ολυμπιακός αποκτά Μοϊσές Ουρτάδο, τον Νταβίντ Φουστέρ, τον Κρίστιαν Νέμεθ και τον Μάρκο Πάντελιτς...

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑ... ΕΝΑ
Σεζόν 2011-12. Ο Ολυμπιακός έχοντας αποκτήσει και τον Γενάρη τους Μανιάτη και Τζεμπούρ και με τον Βαλβέρδε να παραμένει στον πάγκο κάνει τις λιγότερες αλλαγές μέσα στον Αύγουστο. Το εκπληκτικό μ' εκείνο το καλοκαίρι είναι πως οι τρεις μεταγραφές έγιναν μέσα σε λίγες ώρες στα τέλη του μήνα.

29 Αυγούστου ανακοινώθηκε ο δανεισμός του Ζαν Μακούν και στις 31 Αυγούστου ο δανεισμός του Ορμπάιθ αλλά και η μεταγραφή του Τζαμέλ Αμπντούν. Αργότερα μέσα στον Οκτώβρη προέκυψαν και οι προσθήκες των Μόνχε και Ζαραδούκα μιας και ο Ολυμπιακός Βόλου υποβιβάστηκε...

Η ΠΡΩΤΗ ΠΩΛΗΣΗ
Η μετά-Βαλβέρδε εποχή δεν ήταν εύκολη. Ο Ζαρντίμ είχε το δύσκολο έργο να διαδεχθεί τον «Τσινγκούρι». Μεταγραφικά ήταν ένα ήρεμο καλοκαίρι αλλά και πάλι ο Αύγουστος ήταν... καυτός. Γιατί ουσιαστικά οι δύο μεταγραφές που ήθελε ο Ολυμπιακός έγιναν τότε. Αυτή του στόπερ κι αυτή του αντί-Μιραλάς.

Ακόμα και ο Βέλγος πουλήθηκε μέσα στον Αύγουστο αν και ήταν γνωστό ότι κάποια στιγμή θα γινόταν λόγω της ρήτρας του. Ο Μασάντο (είχε τον ρόλο του αντί-Μιραλάς) αποκτήθηκε στις 14 Αυγούστου ενώ ο αντί-Μέλμπεργκ αποκτήθηκε στις 18 Αυγούστου και ήταν ο Κοντρέρας μιας και ο στόπερ που έφερε στην Αθήνα ο Ζαρντίμ (Κανού) δεν πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις. Και τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη αποκτήθηκε και ο Ντιακιτέ ως ελεύθερος.

ΧΑΜΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Το καλοκαίρι του 2013 ήταν το πρώτο που υπήρξαν τόσες πολλές αλλαγές μέσα σε τόσες λίγες μέρες τέλη Αυγούστου. Ο Ολυμπιακός και αγόραζε και πουλούσε για να κλείσει το ρόστερ του. Και μέχρι και το... σφύριγμα της λήξης της μεταγραφικής περιόδου ανακοίνωνε μεταγραφές.

Ο Μίγκελ Τόρες αποκτήθηκε σχετικά νωρίς μέσα στον Αύγουστο. Αλλά Ντινγκά (δανεικός από τη Μονακό), Γιαταμπαρέ (σχεδόν 3 εκατ.), Μπονγκ (1 εκατ.) και Σκέποβιτς (άλλα 3 χαρτιά) «έσκασαν» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Οπως τελευταία στιγμή προέκυψαν και οι πωλήσεις των Φετφατζίδη (Τζένοα) και Φέισα (Μπενφίκα) οι οποίοι είχαν ήδη παίζει στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος με την Καλλονή.

ΕΠΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Και ήρθε το περσινό καλοκαίρι για ν' αυξηθούν οι μεταγραφές αλλά και οι πωλήσεις μέσα στον Αύγουστο. Το ρόστερ του Ολυμπιακού άλλαξε σε τέτοιο βαθμό που δεν είχε καμία σχέση ουσιαστικά με την ομάδα που είχαμε δει στο τουρνουά της Αμερικής.

Μποτία (1η Αυγούστου), Αφελάι, Ντουρμάζ, Μιλιβόγεβιτς, Μπενίτες, Μήτρογλου και Γιαννούλης αποκτήθηκαν μέσα στον Αύγουστο. Και μάλιστα τις τελευταίες μέρες του μήνα ο Σουηδός, ο «πιστολέρο» και ο Ελληνας μπακ.

Ταυτόχρονα υπήρχαν και οι πωλήσεις. Κάποιες αναμενόμενες (όπως αυτή του Μανωλά στην Ρόμα) και κάποιες που ήταν έκπληξη (όπως αυτή του Σάμαρη στην Μπενφίκα. Ταυτόχρονα υπήρχε και η πώληση του Χολέμπας αλλά και η αποχώρηση του Αβραάμ.

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...
Και φέτος τον Αύγουστο λοιπόν ο Ολυμπιακός θα πάει γι' αλλαγές στο ρόστερ του. Αν θα είναι αρκετές θα φανεί σε καμιά 25αριά μέρες. Δεδομένα όπως θα πάει για τρεις μεταγραφές. Αριστερό εξτρέμ, κεντρικός αμυντικός κι ένας αριστερός μπακ για τον πάγκο.

Τρεις μεταγραφές εάν δεν υπάρξει καμία πώληση. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει παίκτες στο ρόστερ του που μπορούν ανά πάσα στιγμή να φέρουν πρόταση. Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι.

Και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι αλλαγές από αποφάσεις του κόουτς. Δηλαδή ν' αποκτηθεί ακόμα ένας φορ στην θέση του Χάρα για παράδειγμα... Η να υπάρξει και δεύτερη μεταγραφή στόπερ εάν πωληθεί ο Μποτία... Ο Αύγουστος μόλις μπήκε. Ετοιμαστείτε για μεταγραφές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα