Ο Ρόμπιν Λουντ στο Gazzetta.gr

Ο Ρόμπιν Λουντ στο Gazzetta.gr

Νίκος Αθανασίου
Ο Ρόμπιν Λουντ στο Gazzetta.gr

bet365

Ο Ρόμπιν Λουντ μιλά στο gazzetta.gr για την... κάψα του να αγωνιστεί μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού και περιγράφει τον εαυτό του μέσα και έξω από το γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός επένδυσε πάνω στο ταλέντο του κι εκείνος θέλει να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης του «τριφυλλιού». Ο Ρούμπιν Λουντ κερδίζει τις εντυπώσεις στην προετοιμασία με την ποιότητα του και το «γλυκό» αριστερό του πόδι. Ο Φινλανδός μέσος μίλησε στο gazzetta.gr για όσα βιώνει στους «πράσινους», την επιθυμία του να αγωνιστεί μπροστά στους οπαδούς στην Λεωφόρο, τα παιδικά του χρόνια και τα μεγάλα του ινδάλματα...

Ρόμπιν και ποδόσφαιρο. Πως ξεκίνησε αυτή η σχέση;
«Από την πρώτη στιγμή που περπάτησα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν με μια μπάλα στα πόδια. Δεν μπορούσα να καθίσω σε ένα μέρος. Ήμουν ένα παιδί που είχε το μυαλό του στα σπορ! Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Ήμουν καλός και στο χόκεϊ! Έπαιζα μέχρι τα δεκατρία και τα δύο αθλήματα αλλά επέλεξα το ποδόσφαιρο. Μου άρεσε περισσότερο και να που τώρα βρίσκομαι εδώ, στον Παναθηναϊκό».

Πάντα αγωνιζόμενος ως επιτελικός μέσος; Να υποθέσω πως ο Γιάρι Λιτμάνεν ήταν το πρότυπό σου;
«Όταν ήμουν μικρός ξεκίνησα ως επιθετικός. Όταν μεγάλωσα έπαιζα σχεδόν σε όλες τις θέσεις και τελικά καθιέρωθηκα στο κέντρο. Φυσικά μεγάλο μου ίνδαλμα ήταν ο Γιάρι Λιτμάνεν. Όπως και για κάθε παιδί στην Φινλανδία. Το ντεμπούτο μου στην Ελσίνκι έγινε μαζί με τον Λιτμάνεν. Θυμάμαι μπήκαμε στο γήπεδο μαζί, ως διπλή αλλαγή. Ήταν μια υπέροχη στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου».



Εκτός από τον Λιτμάνεν;
«Από τους ξένους ποδοσφαιριστές θαύμαζα τον Ζινεντίν Ζιντάν. Είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω δει με τα μάτια μου και ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος. Λάτρευα σε εκείνον τον τρόπο που έπαιζε ποδόσφαιρο, το μυαλό του. Ήταν τέλειος».

Προέρχεσαι από μια καταπληκτική σεζόν...
«Βελτιώθηκα πολύ την περασμένη χρονιά, ήταν η καλύτερη στην καριέρα μου. Φυσικά πάντα παίζουν ρόλο οι συμπαίκτες στο ποδόσφαιρο και εγώ είχα πολύ καλούς δίπλα μου. Παίζαμε 4-2-3-1 και ο ρόλος μου ήταν ως επιτελικός. Πίσω από τον επιθετικό. Κυρίως έπαιξα εκεί αλλά και ως κεντρικός μέσος».



Πως προέκυψε ο Παναθηναϊκός;
«Πριν το τέλος της σεζόν ο εκπρόσωπος μου με ενημέρωσε πως μια μεγάλη ομάδα από την Ελλάδα ενδιαφέρεται για την απόκτησή μου. Δεν είχα άγχος μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Πάντα ήταν το όνειρο μου να γίνομαι καλύτερος, να αγωνιστώ σε μια πολύ μεγάλη ομάδα στο εξωτερικό. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος για να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου και νιώθω ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό».

Τι γνώριζες μέχρι τότε για το κλαμπ;
«Γνώριζα πόσο πολύ μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός και τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του παρελθόντος. Μια ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία. Ο Παναθηναϊκός έχει οπαδούς σε όλη την Ευρώπη».

Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή διαθέτει ένα εξαιρετικό ρόστερ...
«Αυτή την στιγμή διαθέτουμε μια πολύ καλή ομάδα, με πολλούς καλούς και διάσημους παίκτες, όπως ο Εσιέν, ο Μπεργκ, ο Πέτριτς, ο Σάντσεθ. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, όπως εξαιρετικός είναι και ο προπονητής, Γιάννης Αναστασίου».

Ποιος είναι ο δικός σου στόχος αλλά κι εκείνος της ομάδας;
«Στόχος δικός μου είναι να προσαρμοστώ άμεσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να βελτιωθώ και να βοηθήσω την νέα μου ομάδα. Μέσα από τον Παναθηναϊκό να γίνω καλύτερος και να γίνω βασικό μέλος στην εθνική ομάδα. Όσον αφορά την ομάδα πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Παιχνίδι με το παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι και να παίρνουμε τις νίκες. Τώρα έχουμε μπροστά μας τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δουλεύουμε σκληρά και θα είμαστε έτοιμοι για αυτή την μεγάλη πρόκληση».



Πως θα περιέγραφεις τον άνθρωπο Ρόμπιν και τον ποδοσφαιριστή Λουντ;
«Θα μπορούσα να πω πως ο Ρόμπιν είναι στην αρχή λίγο ντροπαλός αλλά στην συνέχεια μπορεί να γίνει άλλος άνθρωπος. Είναι πάντα αισιόδοξος, με το χαμόγελο στα χείλη και θέλει να βλέπει την θετική πλευρά των πραγμάτων. Για τον ποδοσφαιριστή Λουντ νομίζω πως έχει καλό αριστερό πόδι και την ικανότητα να πασάρει και να σκοράρει, χρησιμοποιώντας αρκετά το μυαλό κατά την διάρκεια του παιχνιδιού».

Ανυπομονείς να παίξεις στην Λεωφόρο;
«Έχω δει κάποια βίντεο στο ίντερνετ πριν έρθω αλλά και το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ήταν φανταστικά, ο κόσμος τραγουδούσε ασταμάτητα και ονειρεύομαι την στιγμή που θα παίξω στην Λεωφόρο μπροστά σε αυτό τον κόσμο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα