Ξεκίνημα με φιλοδοξίες για Ξάνθη (pics)

Νίκος Τσιώκος
Ξεκίνημα με φιλοδοξίες για Ξάνθη (pics)

bet365

Η Ξάνθη ξεκίνησε την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν έχοντας φιλοδοξίες για μία παρόμοια πορεία από την περσινή. Άπαντες παρόντες, απών ο διεθνής Ορφανίδης. Λουτσέσκου: «Να αποκτήσουμε ισχυρή νοοτροπία».

Την πρώτη της προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν έκανε την Τρίτη (7/7) η Ξάνθη, αφού έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμων. Σε αυτή έδωσαν άπαντες το παρών, πλην του διεθνούς Πέτρου Ορφανίδη, ο οποίος συμμετέχει με την Εθνική Νέων στο Euro U19, το οποίο διεξάγεται στη Βέροια, στην Κατερίνη και στη Λάρισα.

Μάλιστα, ο νεαρός άσος ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επί της Ουκρανίας με 2-0 με 1 γκολ και 1 ασίστ. Τα νέα πρόσωπα στην πρώτη της Σκόντα ήταν οι Λουίτζι Τσέναμο, Τόμισλαβ Τόμιτς, Έλτον ντα Σίλβα, που αποτελούν τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα. Οι τρεις προαναφερθέντες θα έχουν στις φανέλες τους τα νούμερα 35, 25 και 10, αντίστοιχα.

Επίσης, παρόντες ήταν και οι νεαροί Βασίλης Φασίδης, Οκάν Χατζητερζόγλου, Μανώλης Δεμένικος, οι οποίοι προωθήθηκαν από την ομάδα Κ20, ενώ από πλευράς διοίκησης στον αγιασμό παρευρέθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Επιτρόπου, τα μέλη Γιώργος Μπερμπέρογλου, Πέτρος και Νίκος Δαμκαλής, καθώς και ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Παπαδημητρίου.

Λουτσέσκου: «Να αποκτήσουμε ισχυρή νοοτροπία»

Μετά το τέλος του προγράμματος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε δηλώσεις τονίζοντας ότι στόχος να είναι να χτιστεί μια ομάδα που θα έχει ισχυρή νοοτροπία και θα τα δίνει όλα σε κάθε ματς. «Πέρυσι απολαύσαμε τη σαιζόν και την εμπειρία του τελικού κυπέλλου. Έχουμε κίνητρο και για τη φετινή χρονιά. Υπήρξαν καλά παιχνίδια που παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο και θα ήταν καλό να είχαμε όλους τους παίκτες που ήταν πέρυσι στην ομάδα.

Αλλά όπως συμβαίνει παντού, υπάρχουν και οι μετακινήσεις κι ελπίζω όλοι οι νέοι μας παίκτες να ενσωματωθούν γρήγορα. Στόχος μας είναι να εστιάζουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και μέσα από την απόδοσή μας και την αποτελεσματικότητα, να «χτίσουμε» μια ισχυρή νοοτροπία. Σε κάθε παιχνίδι όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, οφείλουμε να πιστεύουμε ότι τα πάντα εξαρτώνται από εμάς.

Αυτές τις ημέρες συζητήσαμε αρκετά για τον τελικό Κυπέλλου, όπου είχαμε μία πολύ καλή παρουσία και δικαιούμασταν ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Η εμπειρία αυτή είναι το κέρδος μας, καθώς υπήρξαν πολλοί παίκτες που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Θέλουμε να αποκτήσουμε μια ισχυρή νοοτροπία και σε κάθε αναμέτρηση να τα δίνουμε όλα», είπε, αρχικά.

Όσο για τις μεταγραφές, πρόσθεσε πως θα γίνουν κι άλλες εντός των επόμενων εβδομάδων. «Είναι τρεις καλοί ποδοσφαιριστές και θέλουμε να μπουν γρήγορα στο στυλ παιχνιδιού μας και τη νοοτροπία της ομάδας. Υπάρχουν κι άλλες 6-7 εβδομάδες στις οποίες έχουμε τον χρόνο να ενισχυθούμε».

Τσέναμο: «Ξανά τελικό και πλέι οφ»

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, μίλησε ο Λουίτζι Τσέναμο, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος για το ότι επιλέχτηκε από τους ακρίτες, ενώ έδωσε το σύνθημα για νέα παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου και είσοδο στην πεντάδα των πλέι οφ. «Είμαι υπερήφανος που με επέλεξε η Σκόντα Ξάνθη.

Εύχομαι καλή ποδοσφαιρική χρονιά στον κόσμο της ομάδας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φεύγει υπερήφανος από το γήπεδο μετά από κάθε μας παιχνίδι. Μία πορεία εφάμιλλη με την περσινή στο Κύπελλο και η είσοδος στα πλέι οφ του πρωταθλήματος θεωρώ πως είναι δύο στόχοι στους οποίους μπορούμε να εστιάσουμε», ήταν τα λόγια του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα