Παναθηναϊκός - Άρνεμ 10-0 (vid & pics)

Παναθηναϊκός - Άρνεμ 10-0 (vid & pics)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Άρνεμ 10-0 (vid & pics)

bet365

Ο Παναθηναϊκός είχε όρεξη απέναντι στην ερασιτεχνική Άρνεμ, την οποία κέρδισε 10-0 στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. «Πρώτη» για Καλτσά, Βέμερ και Λουντ.

4-2-2-2 και Πέτριτς πρωταγωνιστής!

Η χαμηλή δυναμικότητα της Άρνεμ, μιας τοπικής ερασιτεχνικής ομάδας, δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Ούτε ομαδικά, ούτε φυσικά σε ατομικό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός βρήκε μια καλή ευκαιρία να ξεμουδιάσει από τις προπονήσεις και... ξεμπούκωσε απέναντι στους Ολλανδούς στο πρώτο μέρος με το 6-0 να τα λέει όλα. Τι μπορούμε να κρατήσουμε από το πρώτο ημίχρονο. Τρία πράγματα.

Το πρώτο έχει να κάνει με την διάταξη που επέλεξε ο Γιάννης Αναστασίου. Ένα 4-2-2-2, που θα πρέπει να δούμε αν θα αποτελέσειτον... νέο ρόμβο, δηλαδή το επιθετικό σύστημα του Παναθηναϊκού στην πλειοψηφία των αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Αναγνωστόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Μπούρμπος και ο Μαρινάκης με τον Τριανταφυλλόπουλο στα στόπερ. Ζέκα και Αγγελόπουλος τα αμυντικά χαφ. Μπροστά τους σε επιτελικό ρόλο ο Νίνης με τον Πέτριτς και στην κορυφή ο Μπεργκ με τον Καλτσά.

Από κει και πέρα, είναι άξια αναφοράς η παρουσία του Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης έπαιζε λες και ήθελε να αποδείξει πράγματα, έδειξε απόλυτο βαθμό έτοιμοτητας και σε τρομερή κατάσταση. Ο 35χρονος επιθετικός σκόραρε 2 φορές. Την μία με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή και την άλλη με ωραία ατομική ενέργεια ενώ «έφτιαξε» ακόμη τρία για τους συμπαίκτες του.

Ο Μάρκους Μπεργκ σκόραρε τρεις φορές, κάνοντας πλάκα, και η εκτελεστική δεινότητα του Σουηδού προφανώς και δεν αποτελεί είδηση. Αυτό που είναι νέο και μάλιστα ευχάριστο για τον Αναστασίου έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα δείχνει να προσαρμόζεται ο Νίκος Καλτσάς. Ο «Ολλανδός» τον χρησιμοποίησε στο πλευρό του Μπεργκ και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σκόραρε μία φορά και είχε και μια ασίστ προς τον Πέτριτς. Στις προπονήσεις καθημερινά δείχνει λες και είναι... χρόνια στην ομάδα και έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά!

Διακοπή λόγω κεραυνού!

Όλα αυτά, σε ένα πρώτο μέρος που διεκόπη στο 35'! Ένας κεραυνός... έσκασε σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο και ο διαιτητής έδωσε εντολή να κατευθυνθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού τον κοιτούσαν με απορία αλλά αυτή την εντολή έχει ο διαιτητής από την ολλανδική ομοσπονδία. Πριν από χρόνια, ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής είχε σκοτωθεί από κεραυνό και από τότε μόλις οι ρέφερι διαπιστώνουν πρόβλημα, βάζουν... φρένο στο παιχνίδι.

«Πρώτη» για Βέμερ και Λουντ

Στην επανάληψη, ο Αναστασίου έριξε στο χορτάρι την δεύτερη ενδεκάδα. Κοτσόλης στο τέρμα, δεξί μπακ ο Βέμερ, αριστερό ο Χουχούμης, Ταυλαρίδης και Κουτρουμπής το δίδυμο στα στόπερ. Λαγός και Δώνης τα αμυντικά χαφ, μπροστά τους Λοτυντ και Ατζαγκούν ενώ στην επίθεση ο Κλωναρίδης με τον Καρέλη. Η διάταξη παρέμεινε η ίδια, η εικόνα του Παναθηναϊκός όμως «έπεσε», με τους «πρασίνους» να το βλέπουν και λίγο σαν αγγαρεία. Ο Κλωναρίδης μετά από ασίστ του Καρέλη έγραψε το 7-0 στην αρχή του δευτέρου μέρους ενώ στην συνέχεια ο Καρέλης έχασε και
άλλες ευκαιρίες να ανεβάσει την δείκτη του σκορ, όπως και ο «Κλώνα» που είχαν αρκετά πρόχειρα και χωρίς συγκέντρωση τελειώματα.

Τελικά στο 79' μετά από σέντρα του Κλωναρίδη και λάθος προβολή αμυντικού της Άρνεμ ήρθε και το όγδοο τέρμα του «τριφυλλιού» ενώ λίγο αργότερα ο Λουντ έβαλε και αυτός το όνομα του στην λίστα των σκόρερ. Στο φινάλε ο Κλωναρίδης μετά από ασίστ ξανά του Καρέλη πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Όσον αφορά τα νέα πρόσωπα: Ο Γιενς Βέμερ έδειξε να ψάχνει αρκετά την κίνηση προς την αντίπαλη περιοχή και την συμμετοχή του στο δημιουργικό κομμάτι, χωρίς να φοβάται τις δυνάμεις του. Αρκετά σωστός στο τακτικό κομμάτι, είχε την ασίστ για το γκολ του Φινλανδού. Για τον Ρόμπιν Λουντ, όπως έχουμε αναφέρει διαθέτει πολύ καλό αριστερό ποδί, χωρίς βέβαια να φανεί ιδιαίτερα στο αποψινό φιλικό. Παρόλα αυτά πρόλαβε να σκοράρει με ωραίο πλασέ μετά από την ασίστ του Γερμανού, σε ένα ματς που δεν αποτελεί κριτήριο για κανέναν, είτε πήγε... σούπερ, είτε δεν φάνηκε. Ήταν μια καλή ευκαιρία για... ξεμπούκωμα και τίποτα παραπάνω, με το κοντέρ να σταματά τελικά στο 10-0.

Τα συμπεράσματα θα έρθουν στα επόμενα φιλικά. Απέναντι σε Μπριζ την ερχόμενη Τρίτη και τον Άγιαξ την ερχόμενη Παρασκευή...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα