Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού…

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta ότι κάποιοι θα βαρεθούν να περιμένουν να αποκλείσει η ΟΥΕΦΑ τον Ολυμπιακό…

Αναθάρρησαν κάποιοι από τις χθεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ΟΥΕΦΑ και περιμένουν μήπως αλλάξει κάτι σχετικά με την παρουσία του Ολυμπιακού στο προσεχές Τσάμπιονς Λιγκ...

Η προσδοκία ήρθε από τη λέξη «προσωρινά», που χρησιμοποίησε ο Ιφαντίνο λέγοντας ότι οι επιτροπές της ΟΥΕΦΑ αποδέχθηκαν τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Μόνο που προφανώς δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος από αυτόν! Από την στιγμή κατά την οποία διεξάγεται μία δικαστική έρευνα με επίκεντρο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, φυσικά και η αποδοχή του Ολυμπιακού από την ΟΥΕΦΑ θα είναι προσωρινή. Για τον απλούστατο λόγο ότι αύριο-μεθαύριο μπορεί η έρευνα να δείξει ότι ο Μαρινάκης έστησε ένα ματς του Ολυμπιακού. Τι θα κάνει η ΟΥΕΦΑ, θα έχει τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Μόνο που ας έχουμε υπόψιν μας κάτι πολύ σοβαρό. Για να αλλάξουν τα δεδομένα και να χάσει ο Ολυμπιακός τη θέση του από το Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να υπάρξουν δεδομένα, που αυτή την στιγμή δεν τα βλέπει στον ορίζοντα ούτε ο πιο φανατικός αντιολυμπιακός! Θα πρέπει δηλαδή να εμφανιστούν αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Ολυμπιακός έστησε παιχνίδια. Προσέξτε αυτό που σας λέω: ότι έστησε συγκεκριμένα παιχνίδια. Όχι ότι γενικά κι αόριστα «κάνει κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο» κι άλλα τέτοια «περίεργα».

Στην ΟΥΕΦΑ ένα κι ένα κάνει δύο! Αποδεικνύεται η, έστω υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής του Ολυμπιακού για χειραγώγηση αγώνα του; Τότε σε τελειώνει. Αν δεν υπάρχουν έστω σαφείς ενδείξεις, δεν υπάρχει και τιμωρία. Αν κάποιος λοιπόν βλέπει ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ο Ολυμπιακός έστησε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι του, ας πάει στην ΟΥΕΦΑ να το πει! Και να τις δώσει τα στοιχεία. Πολύ απλά, όμως, δεν υπάρχει τίποτα. Κι αυτό κατά βάθος το ξέρουν όλοι.

Γι΄αυτό και, με αφορμή αυτό που είπε ο γ.γ.της ΟΥΕΦΑ, θα ισχύσει τελικά το γνωστό μας, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

Και να ξέρετε και κάτι. Η ΟΥΕΦΑ έχει αλλάξει πλέον τακτική και δεν θέλει επ΄ουδενί να αλλάζει τη σύνθεση των διοργανώσεών της άπαξ κι έχουν αυτές αρχίσει. Δεν της άρεσε της ΟΥΕΦΑ αυτό που είχε γίνει πριν λίγα χρόνια, όταν ξεκίνησε η Μέταλιστ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά λόγω της εις βάρος της απόφασης υποχρεώθηκε να την αποβάλλει από τη διοργάνωση. Ούτε αυτό που είχε γίνει με τον Ολυμπιακό του Βόλου, ούτε αυτό που είχε γίνει με τη Φενέρμπαχτσε.

Θέλει δηλαδή η ΟΥΕΦΑ όταν ξεκινάει η σεζόν να μην αλλάζει ομάδες, να βάζει και να βγάζει, κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αν για παράδειγμα, σκάσει τον Οκτώβριο μία βόμβα-που δεν θα σκάσει, αλλά λέμε τώρα, για χάριν της κουβέντας-και αποδειχθεί ο Ολυμπιακός ένοχος για νόθευση αγώνα του, η ΟΥΕΦΑ δεν θα τον πετάξει εκτός του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Θα συνεχίσει κανονικά να δώσει και τα άλλα τέσσερα παιχνίδια του στη φάση των ομίλων, αν π.χ. μέχρι εκείνη την στιγμή έχει δώσει δύο αγώνες. Και θα τον τιμωρήσει η ΟΥΕΦΑ τον Ολυμπιακό με αποβολή του από το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, το φθινόπωρο του 2016.

Απ΄ όποια πλευρά δηλαδή κι αν το πάρουμε, κάποιοι θα βαρεθούν να περιμένουν να αποκλείσει η ΟΥΕΦΑ τον Ολυμπιακό. Το φθινόπωρο ο πρωταθλητής Ελλάδας θα είναι κανονικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός αν μέσα στο καλοκαίρι προκύψουν πράματα και θάματα.

Αν τα βλέπει κανείς, να μου τα πει κι εμένα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.