Αργεντινή - Παραγουάη: ραντεβού με την ιστορία (vids)

Gazzetta team
Αργεντινή - Παραγουάη: ραντεβού με την ιστορία (vids)

bet365

Για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια οι δυο ομάδες αναμετρώνται με φόντο μια σημαντική διάκριση. Αυτή τη φορά, έπαθλο για τη νίκη είναι μια θέση στον τελικό της Παρασκευής.

Η προϊστορία ανάμεσα τους είναι σαφώς υπέρ της ομάδας του Μέσι, που μετρά 58 νίκες, έναντι 15 της «αλμπιρόχα». Οκτώ παιγνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Ας θυμηθούμε τρια παιγνίδια μεταξύ τους, τα οποία έμειναν στην ιστορία:

Αργεντινή 2 - 2 Παραγουάη, Copa America 2015, Λα Σερένα

Πρώτα απ' όλα... το πιο πρόσφατο! Η Αργεντινή βρισκόταν μπροστά με 2-0 μέχρι το 60', διατηρώντας ένα ασφαλές προβάδισμα για νικηφόρο ξεκίνημα στους ομίλους. Τότε όμως ο Νέλσον Βαλντές έσπειρε το «ζιζάνιο» της ανησυχίας στην «αλμπισελέστε», που έχασε τη γη κάτω απ' τα πόδια της στο 90' με γκολ του Μπάριος.

Ταυτόχρονα, η ισοπαλία έδωσε στους Παραγουανούς την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, καθώς «έσωσαν» ένα χαμένο ματς, απέναντι μάλιστα σε ένα απ' τα φαβορί της διοργάνωσης.

Αργεντινή 3 - 1 Παραγουάη, Προκριματικά Μουντιάλ 2014, Κόρντομπα

Για την 7η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2012. Μέσα σε μόλις 3' η Αργεντινή πήρε «κεφάλι» στο σκορ με γκολ του Ντι Μαρία, όμως ο Φάμπρο ισοφάρισε γρήγορα, σστο 18', για τους Παραγουανούς. Με γκολ του Ιγουαΐν οι «αλμπισελέστε» ξαναπέρασαν μπροστά, ενω με ένα εκπληκτικό φάουλ απ' τα 30 μέτρα ο Μέσι έκανε το 3-1 και «κλείδωσε» τη νίκη για τους Αργεντινούς.

Αργεντινή 0 - 1 Παραγουάη, Προκριματικά Μουντιάλ 2006, Ασουνσιόν

Με μόλις τρία παιγνίδια να απομένουν για το τέλος της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ της Γερμανίας, η Αργεντινή είχε ήδη εξασφαλίσει τη θέση της εκεί, ενώ η Παραγουάη έψαχνε τη νίκη στο ματς για να κάνει ένα τεράστιο άλμα στην ίδια κατεύθυνση.

Ήδη από το πρώτο λεπτό, ο Ρομπέρτο Αμπονταντσιέρι κλήθηκε να αντιμετωπίσει το δυναμικό ξεκίνημα των Παραγουανών. Μέχρι το 14ο λεπτό ο Ρόκε Σάντα Κρουζ είχε ανοίξει το σκορ. Η Αργεντινή προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, εν μέρει τα κατάφερε, όμως η αποβολή του Χάιντσε στο δεύτερο ημίχρονο έκανε πιο απλό για τους φιλοξενούμενους να κρατήσουν το αποτέλεσμα.

 

Τελευταία Νέα