Έκρινε χαμηλή την πρόταση του ΟΠΑΠ η Super League

Δημήτρης Τομαράς
Έκρινε χαμηλή την πρόταση του ΟΠΑΠ η Super League

bet365

Η Super League στην συνεδρίασή της έκρινε πως η πρόταση χορηγίας του ΟΠΑΠ για το νέο πρωτάθλημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ποιά τα ακριβή ποσά.

Ο ΟΠΑΠ προσφέρει απευθείας στις ομάδες 10.100.000 για την χορηγία στις φανέλες και δίνει 3.200.000 ως κεντρική χορηγία στην Super League. Η χορηγία στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος καλύπτει αρκετές παραμέτρους. Την συντήρηση των γηπέδων και των αγωνιστικών χώρων, τα έξοδα για τα πρωταθλήματα υποδομής και αρκετά άλλα πράγματα. Για την αστυνομική φύλαξη των γηπέδων πάντως δίνονται περίπου 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο από ΟΠΑΠ, τηλεοπτικά και άλλες χορηγίες. Η Λίγκα έκρινε χαμηλή αυτήν την χορηγία και έτσι δεν την κάνει αποδεκτή. Τα χρήματα που θέλει να ζητήσει η Super League είναι αρκετά παραπάνω. Κυρίως ως προς την κεντρική χορηγία.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Super League:
1/ Αποφάσισε ομόφωνα ότι η πρόταση της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι εξαιρετικά χαμηλή και δε μπορεί να γίνει αποδεκτή.
2/ Αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα τηλεοπτικά δικαιώματα εξωτερικού, (πλην Ελλάδας, Κύπρου και Αλβανίας) για το σύνολο των ομάδων της Super League για τα επόμενα δύο έτη.
3/ Εγκρίθηκε επί της αρχής το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα αγωνιστικής περιόδου 2015-16, το οποίο θα αποσταλεί στην ΕΠΟ για την έγκρισή του. Η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου 2015, η λήξη του Α' γύρου στις 19 Δεκεμβρίου 2015, η έναρξη του Β' γύρου στις 2 Ιανουαρίου 2016 και το τέλος του Β' γύρου στις 17 Απριλίου 2016. Τα play off θα ξεκινήσουν στις 4 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 22 Μαΐου 2016.
4/ Η κλήρωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2015-16 θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα οριστικοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.
5/ Η Super League συνεχίζει την προσπάθεια συμμόρφωσης και πλήρους εφαρμογής των συστημάτων ηλεκτρονικού εισιτηρίου και εποπτείας, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες κρατικές αρχές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα