Τρίτη χρονιά μαζί Ολυμπιακός και Unicef! (pics & vids)

Τρίτη χρονιά μαζί Ολυμπιακός και Unicef! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Τρίτη χρονιά μαζί Ολυμπιακός και Unicef! (pics & vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει με την Unicef στην φανέλα του παρότι άλλαξε εταιρεία ένδυσης, πηγαίνοντας από την Puma στην Adidas. To story και η τριετής προσφορά των Πειραιωτών.

Το... μέτωπο που δημιουργήθηκε με τον ΟΠΑΠ το 2013 οδήγησε τον Ολυμπιακό στο να ανοίξει μία νέα... σελίδα στην ιστορία του με την συνεργασία με την Unicef. Ένα... deal που οριστικοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2013 και ενώ οι Πειραιώτες με αυτήν την κίνησή τους όχι μόνο έχασαν την δυνατότητα να βάλουν κάποιον χορηγό που θα τους απέφερε χρήματα, αλλά έβαλαν κιόλας λεφτά για την προσπάθεια του Οργανισμού αλλά και για το πρότζεκτ εμβολιασμού 50.000 παιδιών. Θα ήταν ιδιαίτερα εύκολο εκείνη την χρονιά για τους πρωταθλητές να κλείσουν μία εταιρεία που θα τους χρηματοδοτούσε για την εμφάνισή τους. Αντ' αυτού επέλεξαν τον πιο δύσκολο αλλά και πιο ανθρώπινο δρόμο...

Ο Ολυμπιακός από το 2013 είχε αναλάβει την ευθύνη να συγκεντρώσει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ για την Unicef και τα παιδιά του κόσμου -που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και στις φιέστες τίτλου της ομάδας- και παράλληλα να υπάρξει βοήθεια και μέσω του Olympiacos Foundation. Οι Πειραιώτες απέσπασαν σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο άκρως εγκωμιαστικά σχόλια, βάζοντας το όνομά τους δίπλα σε μεγάλους συλλόγους όπως η Μπαρτσελόνα και η Μπόκα Τζούνιορς, που έχουν επίσης βάλει την Unicef στην φανέλα τους, ή την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει συνεργασία 14 ετών μαζί της και έχει στηρίξει εμπράκτως τα παιδιά του κόσμου.

Ο Ολυμπιακός το είχε... ψάξει τότε πολύ το θέμα με την Unicef. Και το έψαξε και μέσω του Κριστιάν Καρεμπέ. Ενός ανθρώπου με πολύ μεγάλο όνομα που αποτελεί εδώ και χρόνια πρεσβευτή της UEFA και ασχολείται πολύ με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Ένα άτομο που ασχολήθηκε ακόμα και με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και έχει δείξει πολλές φορές το πόσο ευαίσθητος είναι σε τέτοια ζητήματα. Μίλησε με τους υπεύθυνους της Unicef στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Βρέθηκαν στην χώρα μας εκπρόσωποι του Οργανισμού από την Ευρώπη για να πάρουν τις απαιτούμενες εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις. Διότι η Unicef δεν κάνει όσο εύκολα νομίζουν κάποιοι συμφωνίες με ομάδες για να την προβάλλουν στην φανέλα της.

Συνεργασίες με την Unicef είχαν κάνει και άλλες ελληνικές ομάδες όπως ο Άρης ή ο Παναιτωλικός, όμως καμία δεν είχε βάλει στην φανέλα της για τόσο διάστημα την Unicef, όπως έκανε ο Ολυμπιακός. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα έχουν τον Οργανισμό αυτόν και τη νέα χρονιά και ενώ αν υπάρχει το ενδεχόμενο να μην συνεχίσουν μαζί την περίοδο 2016 - 2017 υπάρχει ένα πλάνο για να εξακολουθεί να προβάλλεται και να στηρίζεται η Unicef από τους Πειραιώτες. Οι ερυθρόλευκοι από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν υποστηρίξει την Unicef με κάθε τρόπο. Από ειδικά events που διοργάνωσαν για να δοθεί ακόμα πιο μεγάλη έμφαση και να βρεθούν περισσότεροι πόροι μέχρι την συμμετοχή τους σε τηλεμαραθωνίους και ότι άλλη πρωτοβουλία ή προσπάθεια γινόταν από μέρους του Οργανισμού. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει και το φιλικό ματς που έγινε το 2014 με την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ένα ματς που μάζεψε 20.000 και πλέον κόσμο στο Καραϊσκάκη με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στα παιδιά της Ελλάδας αλλά και του κόσμου. Και βέβαια όπως έγινε νωρίτερα γνωστό παρότι η αρχική συμφωνία ήταν για δύο χρόνια οι δύο πλευρές συνεχίζουν και για 3η χρονιά, δείχνοντας την σαφέστατη διάθεση του Ολυμπιακού να εξακολουθεί να προσφέρει στην Unicef και σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη από βοήθεια και στήριξη...

Δύο διαφορετικές φωτογραφίες, δύο διαφορετικές εποχές... Ο Κριστιάν Καρεμπέ ως παίκτης το 2002 ποζάρει με την τότε φανέλα της ομάδας. Το 2013 εικονίζεται με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην παρουσίαση της συμφωνίας με την Unicef.

Ο τεράστιος Ντιέγο Μαραντόνα με φανέλα του 2005.

Φέτος λοιπόν οι πρωταθλητές μπαίνουν στην τρίτη σερί χρονιά της συνεργασίας τους με την Unicef. H Unicef δεν υπήρχε στην παρουσίαση της Τετάρτης λόγω κάποιων τυπικών και διαδικαστικών θεμάτων, ωστόσο θα είναι μαζί με τον πειραϊκό σύλλογο και του χρόνου, όπως ξεκαθαρίστηκε. Αξίζει να τονιστεί πως σχετικά με το παρελθόν ο Ολυμπιακός την δεκαετία του '80 είχε στην φανέλα του κατά χρονολογική σειρά τις Fiat, Travel Plan, Citizen, Toyota και Τράπεζα Κρήτης. Από το 1990 και για τρία χρόνια είχε την Diana, για να ακολουθήσουν οι Εθνοκάρτα Master Card, Ασπίς Πρόνοια, Siemens Mobile, Siemens, Vodafone, Citibank, Πάμε Στοίχημα (για τρία χρόνια) και από το 2013 έως σήμερα η Unicef. Η Diana είναι ο μοναδικός χορηγός που είχε στην φανέλα του ο Ολυμπιακός με τρεις διαφορετικές εταιρείες. Η Unicef συνεχίζει με την δεύτερη διαφορετική εταιρεία ενώ με δύο εταιρείες έχει υπάρξει και η Εθνοκάρτα Master Card.

Η πρώτη εμφάνιση που φόρεσε με το λογότυπο της Unicef ο Ολυμπιακός. Ήταν το 2013 στο Champions League με αντίπαλο την Μπενφίκα.

Οι πρώτες εμφανίσεις του Ολυμπιακού με την Unicef, που παρουσιάστηκαν το 2013.

O Mέσι φορώντας την φανέλα της Μπάρτσα με την Unicef.

H φανέλα της Μπόκα το 2007 με την Unicef.

Ο Γουέϊν Ρούνεϊ στην φωτογραφία της Γιουνάιτεντ για το γκαλά ενίσχυσης της Unicef.

H εμφάνιση της Ρέιντζερς με Unicef το 2010. Ο Οργανισμός έχει φιγουράρει και στις εμφανίσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων των Μπρόντμπι, Χάμαρμπι και Σίδνεϊ.

Μία από τις φανέλες του Ολυμπιακού στην χρονιά που πέρασε.

H φετινή εμφάνιση, στην οποία μένει να μπει το λογότυπο της Unicef.

- Δείτε εδώ το βίντεο με την παρουσίαση της συνεργασίας των δύο πλευρών το 2013 και εδώ το τι είχε ειπωθεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα