Λευκορωσία - Ισπανία 0-1

Gazzetta team
Λευκορωσία - Ισπανία 0-1

bet365

Στο 100ο ματς του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στον πάγκο της, η Ισπανία πέρασε από την Λευκορωσία (0-1) με το γκολ του Σίλβα. Νίκη η Σουηδία (3-1 το Μαυροβούνιο).

Ο αγώνας στη Λευκορωσία ήταν ο Νο100 για τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας (Ολσεν, Ταμπάρες και Λεβ οι άλλοι τρεις εν ενεργεία με τριψήφιο αριθμό) και δεν υπήρχε, φυσικά, άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, όπως αναμενόταν, είχαν από το ξεκίνημα την μπάλα στην κατοχή τους, ήταν συνεχώς μπροστά και έψαχναν τον τρόπο με τον οποίο θα άνοιγαν την άμυνα των γηπεδούχων. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύονταν περισσότερο από όσο θα περίμεναν, είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός ότι είχαν μόνο δύο φάσεις με κεφαλιές του Ράμος από κόρνερ, αλλά πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα... Στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου ο Φάμπρεγας εκτέλεσε το φάουλ, ο τερματοφύλακας έκανε εντελώς λάθος έξοδο και ο Σίλβα κοντρόλαρε και με δυνατό σουτ έκανε το 0-1. Αυτό ήταν το 23ο γκολ του με τους «Φούριας ρόχας» και αυτό που έδωσε στον Ντελ Μπόσκε την 78η νίκη του σε αυτά τα 100 ματς αφού στην επανάληψη η Ισπανία κράτησε το 0-1 παρά τις προσπάθειες της Λευκορωσίας...



Το καθήκον τους Ζλάταν-Σουηδία
Η Σουηδία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της Ρωσίας από την Αυστρία (0-1) και την άφησε πίσω τέσσερις βαθμούς μετά το 3-1 επί του Μαυροβουνίου. Η ομάδα του Ερικ Χάμρεν ύστερα από 6 αγωνιστικές βρίσκεται στο -4 από το Νο1 του Group G και κρατά στα πόδια της την 2η θέση που οδηγεί απευθείας στο μεγάλο ραντεβού της Γαλλίας. Η Σουηδία ήταν από την αρχή καλύτερη και αφού απείλησε με μεγάλη ευκαιρία του Ιμπραΐμοβιτς, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μπεργκ μετά τη σέντρα του Εκνταλ από δεξιά για να βάλει δύο γκολ πριν το ημίχρονο του Ζλάταν και να καθαρίσει το ματς. Στο 40' με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Πόλεκσιτς που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και στο 44' έφυγε στο ξέφωτο από την μπαλιά του Λάρσον και δεν λάθεψε στο τετ α τετ (3-0). Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα και το Μαυροβούνιο μείωσε στο 64' σε 3-1 με πέναλτι του Νταμιάνοβιτς ύστερα από ανατροπή του Μουγκόσα από τον Γιόχανσον.

 

EURO Τελευταία Νέα