Νίνης: «Όσο έχουμε ελπίδες...»
Επιστροφή στην Εθνική ομάδα για τον Σωτήρη Νίνη, μετά απουσία δύο ετών, με τον άσο του Παναθηναϊκού να μιλάει για το ματς με τα Νησιά Φερόε. Η «γαλανόλευκη» έχει ουσιαστικά... χάσει το τρένο για την τελική φάση του Euro 2016, όμως ο 25χρονος μεσοεπιθετικός τόνισε πως οι διεθνείς μας θα κυνηγήσουν την πρόκριση όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες.
«Πρέπει να εξαντλήσουμε όσες ελπίδες έχουμε. Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες θα το κυνηγάμε. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς πέρα από τις νίκες. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω. Οι τραυματισμοί γίνονται, έτυχε να μου συμβεί στην Εθνική. Από την Εθνική έχω πολύ καλές αναμνήσεις, αισθάνομαι πολύ καλά που γύρισα και με το όλο κλίμα εδώ.
Πάντα υπήρχε κίνητρο και φιλοδοξία. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είναι καθαρά ψυχολογικό αυτή τη στιγμή. Μόλις πάρουμε την πρώτη νίκη τα αποτελέσματα θα έρθουν πιο εύκολα. Πρέπει να βρούμε ξανά την ταυτότητά μας σαν ομάδα», ήταν τα λόγια του στο περιθώριο της σημερινής προπόνησης.
Από τη μεριά του, ο Ταξιάρχης Φούντας κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική και τόνισε πως αυτό ήταν η ανταμοιβή για την πολύ καλή απόδοση που είχε στο πρωτάθλημα. «Έκανα ένα καλό πρωτάθλημα και η Εθνική είναι η ανταμοιβή μου. Το να είναι ο προπονητής της Εθνικής στην κερκίδα και να σε παρακολουθεί είναι κάτι πρωτόγνωρο.
Δεν έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα, αλλά πρέπει να δουλεύουμε κάθε μέρα για να πάμε στα Φερόε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Σίγουρα την πρώτη φορά έχεις άγχος. Τα παιδιά με έχουν υποδεχθεί θερμά και είμαι χαρούμενος. Πρέπει να κάνουμε σκληρή προπόνηση και να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά», ανέφερε ο 19χρονος εξτρέμ του Πανιωνίου.
