Αθλέτικ - Μπαρτσελόνα 1-3

Gazzetta team
Αθλέτικ - Μπαρτσελόνα 1-3

bet365

Με... 120 γκολ για τρεμπλ η Μπαρτσελόνα! Ο Μέσι άνοιξε τον χορό με απίθανο τρόπο, ο Νεϊμάρ βοήθησε τον Αργεντίνο και η Μπάρτσα με το 3-1 επί της Αθλέτικ πάει με φορά στο Βερολίνο για τον μεγάλο Τελικό!

Το ταξίδι για το τρεμπλ συνεχίζεται για τη Μπαρτσελόνα, η οποία επικράτησε στον τελικό της Αθλέτικ 3-1 και πάει με φόρα για τον μεγάλο τελικό στο Βερολίνο με τη Γιουβέντους. Μαγική βραδιά για τους Καταλανούς, αφού ο Μέσι... φρόντισε γι αυτό. Δυο γκολ ο Αργεντίνος, ένα ο Νεϊμάρ και η τριπλέτα της Μπαρτσα έφτασε τα 120 γκολ, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ της αντίστοιχης της Ρεάλ! Ο Μέσι έφτασε τα 58 γκολ, ο Νεϊμάρ τα 38 και 24 έχει ο Σουάρες. Από τη βραδιά στο Καμπ Νου δεν θα ξαχάσει κανείς το πρώτο τέρμα του σταρ των Καταλανών, ο οποίος πέρασε όλη την άμυνα των Βάσκων. H Μπαρτσελόνα έφτασε τα 27 κύπελλα, ενώ η Αθλέτικ δεν κατάφερε να κερδίσει στην 21η διαδοχική επίσκεψή της στην έδρα της αντιπάλου.

Από το εφιαλτικό βράδυ του Ανοέτα, στο ονειρικό του Καμπ Νου και τη doblete! Η Μπαρτσελόνα με μια φανταστική πορεία τους τελευταίους τέσσερις μήνες κατέκτησε το νταμπλ και πλέον πάει με την ψυχολογία στα ύψη για το μεγαλύτερο ραντεβού της σεζόν, αυτό με τη Γιουβέντους.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, η Μπαρτσελόνα ανέβασε ρυθμό, ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Νεϊμάρ, ο Σουάρες δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, αλλά στο 20' ήρθε το... στρατοσφαιρικό τέρμα του Μέσι που καθήλωσε τον Πλανήτη! Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε το πάνω χέρι, απειλούσε εύκολα την αντίπαλη άμυνα, η οποία παρουσιάστηκε πιο ανοιχτή απ' ότι θα έπρεπε σε μια τέτοια έδρα! Στο 36' η μπάλα κρύφτηκε, Μέσι με Ράκιτιτς συνεργάστηκαν άψογα, ο Σουάρες έσπασε ιδανικά στον Νεϊμάρ για το 2-0.

Αυτό ήταν, το μυαλό της Μπαρτσελόνα μπορούσε άνετα να ταξιδέψει στο Βερολίνο! Στο 56' το Καμπ Νου αποθέωσε τον Τσάβι, ο οποίος πήρε θέση στο τελευταίο του ματς σε αυτό το γήπεδο! Ο ρυθμός ήταν κακός, η Αθλέτικ δεν μπορούσε να απειλήσει, ωστόσο στο 74' ήρθε ένα τρίτο τέρμα. Ο Ντάνι Αλβες έκανε τη σέντρα, η άμυνα της Μπιλμπάο ήταν... εκτός και ο Μέσι πέτυχε το 3-0. Οι Βάσκοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να σημειώσουν γκολ στο 80' με τον Ινιάκι, αποζημιώνοντας όπως μπορούσαν τους 50.000 οπαδούς που ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα