Μπούμερανγκ θα τους βγει και να...(που δεν)...

Μπούμερανγκ θα τους βγει και να...(που δεν)...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta τη μοναδική διέξοδο που έχουν οι ομάδες μας για να γλιτώσουν την περιθωριοποίηση. Και βάζει κι ένα κουίζ.

ΝΑ ολοκληρώσω σήμερα ένα κομμάτι που έγραφα χθες-προχθές, δεν θυμάμαι πότε ήταν, αναφορικά με τον ορατότατο πια κίνδυνο η Ελλάδα μετά την προνομιούχο πρώτη 12άδα στη γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, να χάσει και την όχι το ίδιο, αλλά αρκετά προνομιούχο πρώτη 15άδα.

Λοιπόν για να καταλάβουμε τι σημαίνει να βγεις έξω κι από την 15άδα, που είναι θέμα χρόνου να γίνει κι αυτό για την Ελλάδα όσο φέρνει βαθμούς μόνο ο Ολυμπιακός, ας δούμε τι πρόγραμμα είχαν φέτος οι ομάδες των χωρών, που είναι ελάχιστα πάνω από την 15άδα.

Οι πρωταθλήτριες Ρουμανίας, Τσεχίας, Ισραήλ έπαιξαν προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους με διπλά παιχνίδια 16 κι 23 Ιουλίου! Στη συνέχεια έπαιξαν πάλι διπλά παιχνίδια τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Και μετά πάλι διπλά παιχνίδια το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου.

Οι Κυπελλούχοι Ρουμανίας, Τσεχίας, Ισραήλ έπαιξαν προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ. Ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους με διπλά παιχνίδια τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Και μετά πάλι διπλά παιχνίδια το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου.

Δύο ομάδες από Ρουμανία, Τσεχία, Ισραήλ που τερμάτισαν πίσω από την πρωταθλήτρια και δεν πήραν Κύπελλο έπαιξαν επίσης προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ. Ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους με διπλά παιχνίδια 16 κι 23 Ιουλίου! Στη συνέχεια έπαιξαν πάλι διπλά παιχνίδια τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Και μετά πάλι διπλά παιχνίδια το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου.

Για σκεφθείτε διαφορές με το σημερινό στάτους της Ελλάδας στην ΟΥΕΦΑ.

Πρώτον: ο πρωταθλητής Ελλάδας παίζει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεύτερον: ο δευτεραθλητής Ελλάδας παίζει δύο κι όχι τρία προκριματικά για να πάει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τρίτον: ο Κυπελλούχος Ελλάδας παίζει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τετάρτον: ο τρίτος στο πρωτάθλημα παίζει δύο γύρους για να πάει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κι ο τέταρτος στο πρωτάθλημα παίζει τρεις γύρους για να πάει στους ομίλους του.

Θέλετε και το άλλο; Από το καλοκαίρι, η τελευταία ομάδα από Ρουμανία κλπ, που θα κερδίζει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ θα ξεκινάει προκριματικά από 1η Ιουλίου! Δηλαδή θα δίνει τέσσερα προκριματικά!!!

Που θέλω να καταλήξω: αντί οι ομάδες μας να καταλάβουν την καταστροφή που έρχεται για τις ίδιες, κοιτάζει η μία να βγάλει τα μάτια της άλλης. Για την ακρίβεια, κοιτάζουν οι υπόλοιπες να αποδομήσουν με κάθε μέσο τον Ολυμπιακό, με στόχο να πάρει κάποια από αυτές τη θέση του.

Χωρίς να καταλαβαίνουν ότι ακόμη κι αν τα καταφέρουν, που θα είναι πάρα πάρα πολύ πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν (και δεν λέω αγωνιστικά), θα έχει τόσο πολύ απαξιωθεί η Ελλάδα στα Κύπελλα Ευρώπης, που τελικά τα κέρδη τους από την αποδόμηση του Ολυμπιακού θα είναι μηδαμινά. Η, μάλλον η ζημιά που θα έχουν κι οι ίδιες υποστεί θα είναι τόσο τεράστια, που δεν θα της αφήσει να χαρούν το…κατόρθωμά τους. Μπούμερανγκ θα τους βγει. Γιατί το να είσαι απλά πάνω από τον άλλο στην Ελλάδα δεν σημαίνει τίποτα, αν δεν έχεις τα έσοδα από την Ευρώπη. Χαμένος από χέρι είσαι.

Εδώ που φτάσαμε, το μόνο πράγμα που συμφέρει τις ομάδες μας, είναι να δυναμώσουν όλες και να πάνε καλά από του χρόνου κιόλας στην Ευρώπη. Άλλη διέξοδο δεν έχουν. Μονόδρομος είναι. Τώρα, αν δεν βλέπεις μονόδρομο...

ΚΙ ΕΝΑ KOYIZ. Ποιόν μου περιέγραψαν ακριβώς έτσι; «Πραγματικός γνώστης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και με γνωριμίες, διασυνδέσεις, επαφές. Το ξέρει το αντικείμενό του. Καλός. Αλλά αν δεν…φάει, δουλειά δεν κάνει. Αν του δώσεις το κλειδί, θα σου πάρει και το σπίτι»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.