Σισέ, για το χατίρι του κόσμου!

Σισέ, για το χατίρι του κόσμου!

Σισέ, για το χατίρι του κόσμου!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την πιθανή επιστροφή του Τζιμπρίλ Σισέ και το ποδόσφαιρο που είναι ΚΑΙ συναίσθημα εκτός από «business».

Μία ματιά να ρίξει κανείς στα social media των τελευταίων ημερών, θα καταλάβει πως ο... πανικός που γίνεται από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στην ενδεχόμενη επιστροφή του Τζιμπρίλ Σισέ, αποτελεί προϊόν λατρείας! Μια λατρεία που συναντάς σπάνια το 2015, μια λατρεία από άλλη εποχή, από τότε που το ποδόσφαιρο δεν ήταν απλά «business» για τους περισσότερους αλλά η φανέλα, ο ιδρώτας, οι σημαίες που δένονταν με το σήμα του συλλόγου και γίνονταν σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές.

Ο Σισέ είναι ο τελευταίος μεγάλος σταρ που φόρεσε την φανέλα με το τριφύλλι. Είναι ο άνθρωπος που οδήγησε στο τελευταίο πρωτάθλημα το 2010, είναι εκείνος που έχει χαράξει τον Παναθηναϊκό στο κορμί του.

Τον οπαδό δεν τον ενδιαφέρει αν πονάει η μέση του, αν φέτος έκανε την χειρότερη σεζόν στην καριέρα του, αν τον Ιανουάριο του 2013 προτίμησε το Κατάρ αντί να γυρίσει πίσω, αν το καλοκαίρι συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αν δεν είναι ποδοσφαιρικά ο Σισέ του 2009. Αν μιλούσαμε για άλλον παίκτη, όλα τα παραπάνω θα ήταν αρκετά για να βάλει τον κόσμο στην διαδικασία άρνησης. Εδώ, όμως, μιλάμε για τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο συμβόλαια, αριθμοί, ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά, φυσική κατάσταση, κτλ. Το ποδόσφαιρο είναι και συναίσθημα. Σε αυτή την περίπτωση το συναίσθημα είναι τόσο δυνατό που από την στιγμή που ο Γάλλος άνοιξε το θέμα του και ο κόσμος... τρελάθηκε, δεδομένα η επιστροφή του θα εξεταστεί από τους καθ' ύλην αρμόδιους. Εκείνοι έχουν το μαχαίρι εκείνοι και το καρπούζι, όμως, εδώ υπάρχει κάτι τόσο δυνατό που δεν γίνεται να το παραβλέψεις.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού κάνει τεράστια υπομονή εδώ και χρόνια. Κάνει υπομονή, βλέποντας τον σύλλογο να προσπαθεί να αναγεννηθεί οικονομικά και ποδοσφαιρικά μέσα σε ένα σάπιο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. 9.000 από αυτούς συνεισφέρουν κάθε χρόνο οικονομικά εδώ και μια τριετία, δείχνοντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο την αγάπη τους για την ομάδα. Η Λεωφόρος σχεδόν σε κάθε παιχνίδι είναι γεμάτη και οι οπαδοί στήριξαν αυτή την νέα προσπάθεια από την πρώτη μέρα.

Το ξέρουμε. Δεν είναι ποδοσφαιρικό, δεν έχει ποδοσφαιρική λογική το επιχείρημα που ακολουθεί, αλλά είπαμε και παραπάνω. Το άθλημα αυτό είναι και συναίσθημα, οπότε σε αυτή την ειδική περίπτωση αξίζει να γίνει το χατίρι των οπαδών. Πάντα, βέβαια, προς όφελος του συλλόγου, χωρίς οικονομικές «τρέλες» και με μια συμφωνία που θα διασφάλιζε τους «πράσινους» για κάθε ενδεχόμενο.

Καθαρά ποδοσφαιρικά,πάντως, αν το δεις, για εναλλακτική λύση και με ένα συμβόλαιο βασισμένο στις συμμετοχές, ο Γάλλος θα ήταν πολυτέλεια αν είναι υγιής, μεγάλη πολυτέλεια. Αρκεί να μην βιαστεί και «κλείσει» στην Ινδία, όπου υπάρχει ενδιαφέρον...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα