Ο 12ος Φορτούνης και η επόμενη μέρα του τελικού

Ο 12ος Φορτούνης και η επόμενη μέρα του τελικού

Gazzetta team
Ο 12ος Φορτούνης και η επόμενη μέρα του τελικού

bet365

Ο Διονύσης Δελλής κάνει τον απολογισμό της σεζόν του επιτυχημένου... 12ου παίκτη του Ολυμπιακού, Κώστα Φορτούνη.

Απέναντι στον Πλατανιά έφτασε τις 25 φετινές συμμετοχές στην Σούπερ Λιγκ. Και συνολικά τις 35 σε όλες τις διοργανώσεις σε αυτή την πρώτη του χρονιά, στον Ολυμπιακό. Σε μια σεζόν που δημιούργησε προσδοκία αναφορικά με το μέλλον του Κώστα Φορτούνη. Και τον ρόλο του στους πρωταθλητές Ελλάδας. Σαν ο χαρακτηριστικότερος εκπρόσωπος της εγχώριας νουβελ βαγκ στο μεγάλο λιμάνι.

Πως ήταν απέναντι στους Κρητικούς; Σχεδόν... αόρατος όσο αγωνίστηκε, όπως οι περισσότεροι συμπαίκτες του. Αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Όπως δεν λέει κάτι το γεγονός ότι ο νεαρός μέσο-επιθετικός ήταν βασικός στα τέσσερα εκτός έδρας ματς με Παναθηναϊκό, ΠΑΣ, Πανιώνιο και χθες στα Χανιά όπου συνολικά οι Πειραιώτες μάζεψαν μόλις δύο ισοπαλίες. Έτυχε. Αυτό που δεν έτυχε, είναι ότι ο Κώστας Φορτούνης για κάποιον ανεξήγητο λόγο έγινε φέτος το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένου 12ου παίκτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έκανε ελάχιστες καλές παρουσίες όταν ξεκινούσε στην 11άδα. Η χθεσινή του εικόνα ήταν σαφώς πιο συνηθισμένη όταν πήρε το χρίσμα. Αντίθετα όποτε ήρθε από τον πάγκο, έδωσε ενέργεια, πέτυχε γκολ, άλλαξε την ταχύτητα ολόκληρης της ομάδας του. Λες και βλέποντας το ματς από έξω μπορούσε να μπει στην εξίσωση άμεσα και να αλλάξει το ίδιο το παιχνίδι. Απολύτως χαρακτηριστικοί οι προσωπικοί αριθμοί του. Επτά γκολ στην Σούπερ Λιγκ. Μόνο το ένα σαν βασικός (στο 2-2 με τον ΠΑΣ στο Φάληρο). Τα άλλα έξι; Όλα από τον πάγκο με ΟΦΗ (εκτός), Εργοτέλη (2), Αστέρα, Λεβαδειακό, Καλλονή εντός έδρας. Από τον πάγκο και η μια από τις τρεις συνολικά ασίστ που έδωσε στην Σούπερ Λιγκ (στο εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο). Έξι γκολ και μια ασίστ λοιπόν, το 70% των προσωπικών του «δράσεων» στο πρωτάθλημα. Σε ματς που όλα έδωσαν τρίποντα.

Σε αυτές τις 25 συμμετοχές του ο Φορτούνης στο πρωτάθλημα ήρθε 15 φορές από τον πάγκο σαν αλλαγή. Και στις δέκα που ξεκίνησε; Τις οκτώ αντικαταστάθηκε. Συνολικά αγωνίστηκε 1115΄ στην φετινή Σούπερ Λιγκ. Άρα είχε ως μέσο όρο παρουσίας τα 44,5΄ανά ματς που χρησιμοποιήθηκε είτε από τον Μίτσελ, είτε από τον Περέιρα που δεδομένα του έδωσε περισσότερες ευκαιρίες. Προσπάθησε να τον χωρέσει στο αρχικό σχήμα. Να τον χρησιμοποιήσει και μαζί με τον Τσόρι. Δεν του βγήκε, αλλά δεν μπορεί να μην του χρεωθεί η απόπειρα του Πορτογάλου τεχνικού.

Πραγματικά αυτό που έχει συμβεί πάντως με τον Φορτούνη φέτος δεν θυμόμαστε να έχει προηγούμενο στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Και δεν ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει για τον 23άχρονο μέσο και το μέλλον του στους Ερυθρόλευκους. Πάντως με τον Τσόρι παρόντα και του χρόνου και με δεδομένο ότι ούτε εξτρέμ είναι (όπως χρησιμοποιήθηκε εσχάτως), ούτε την θέση δίπλα στον κόφτη μπορεί να διεκδικήσει εύκολα, η πιθανότητα να μονιμοποιηθεί σαν 12ός και για την επόμενη σεζόν δεν φαίνεται εκτός πραγματικότητας.

ΥΓ. Και ο Φορτούνης και ο Τσόρι θα είναι στη θέση τους, τη νέα χρονιά. Στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Δύο από τους επτά-οκτώ ακλόνητους. Για όλους τους άλλους όμως; Πραγματικά έτσι όπως ολοκληρώνεται η σεζόν θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η επομένη του τελικού του κυπέλλου για τον Ολυμπιακό. Η μέρα (24/5) που οι Ερυθρόλευκοι θα αρχίσουν να ανοίγουν πια τα χαρτιά τους με θέα στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Έχοντας στα χέρια τους, το ταμείο της φετινής προσπάθειας. Και όλους τους ελέγχους μαζί...

Να δούμε πόσο βαθιά έχει αποφασίσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης να «σκάψει» σε αυτό το μεγάλο ξεκαθάρισμα που ετοιμάζει στο μεγάλο λιμάνι και σε όλα τα επίπεδα. Διότι αυτή η πρόθεση είναι δεδομένη. Και καταγεγραμμένη. Έχει σκοπό ο πρόεδρος να δώσει το σύνθημα «επανεκκίνησης». Με αλλαγές. Πολλές αλλαγές. Να δούμε λοιπόν που θα φτάσει ο τελικός αριθμός. Και η αρχή βέβαια από τον Ρέντη. Από το αγωνιστικό τμήμα. Εξαιρώντας επτά-οκτώ ποδοσφαιριστές δεν νομίζουμε ότι πρέπει να αισθάνονται άνετα όλοι οι υπόλοιποι. Και οι παίκτες και οι προπονητές. Και όλοι μαζί...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα