Σεβίλλη – Φιορεντίνα 3-0

Σεβίλλη – Φιορεντίνα 3-0

bet365

Η κάτοχος του τροπαίου καθάρισε 3-0 τη Φιορεντίνα και αγγίζει και πάλι το τρόπαιο, καθώς βρίσκεται μισή ανάσα από τον τέταρτο τελικό της στον θεσμό.

Υποτίθεται ότι αυτό θα ήταν το αμφίρροπο ζευγάρωμα των ημιτελικών του Europa League. Υποτίθεται όμως, γιατί η Σεβίλλη καθάρισε ευκολότερα του αναμενόμενου τη Φιορεντίνα και με το υπέρ της 3-0, μπορεί να σκέφτεται ήδη τον τελικό της Βαρσοβίας. Οι Ανδαλουσιανοί ήταν καλύτεροι, αλλά όποτε χρειάστηκε, είχαν και την τύχη με το μέρος τους. Καθώς λοιπόν οι φιλοξενούμενοι πετούσαν στα σκουπίδια τις δικές τους σούπερ ευκαιρίες, οι γηπεδούχοι μετρούσαν γκολ.

Η πρώτη πράξη των ημιτελικών είχε όμως και μεγάλους πρωταγωνιστές από πλευράς νικητών. Αυτοί ήταν ίσως οι πιο άσημοι του γηπέδου. Ο 21χρονος τερματοφύλακας Ρίκο που προήχθη από τη Β' ομάδα επειδή η Σεβίλλη ξέμεινε από Νο1 και ο 25χρονος δεξιός full-back Αλέιξ Βιδάλ που μία φορά κι έναν καιρό είχε περάσει δανεικός από τον Πανθρακικό (8 ματς). Ο πρώτος λοιπόν έσωνε και ο δεύτερος αλώνιζε και σκόραρε.

Το παιχνίδι λοιπόν στο Α' μέρος ήταν φανταστικό από ρυθμό και φάσεις. Στο 5' ο άφαντος Μάριο Γκόμες απείλησε μα μακρινό σουτ και στο 17' έγινε το 1-0. Ο Αλέιξ Βιδάλ πήρε την ασίστ του Μπάκα και με συρτό διαγώνιο σουτ λίγο μέσα από την περιοχή νίκησε τον κακό Νέτο. Ηταν το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη. Στα επόμενα οκτώ λεπτά οι Βιόλα θα έχαναν τα άχαστα. Στο 19' ο Ματίας Φερνάντες από ένα μέτρο ολομόναχος σημάδεψε ψηλά άουτ και στο 23' και το 25' ο Ρίκο σταμάτησε σε εξ επαφής τετ α τετ τους Φερνάντες, Σαλάχ.

Στην επανάληψη οι Ιταλοί μπήκαν δυνατά και πίεσαν, μα ξανά αυτοί δέχτηκαν το γκολ. Ο Αλέιξ Βιδάλ πάτησε και πάλι περιοχή, ο Νέτο έκανε βιαστική λάθος κίνηση και έπεσε από την άλλη πλευρά, με τον Ισπανό να δίνει σοβαρό προβάδισμα στην ομάδα του. Μόνο που αυτό θα διευρυνόταν ακόμα περισσότερο. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (75') ο Γκαμεϊρό ως τελευταίος αποδέκτης γρήγορης αντεπίθεσης, σκόραρε για 9η φορά φέτος ερχόμενος από τον πάγκο.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και έτσι η Σεβίλλη οδεύει ολοταχώς προς την υπεράσπιση του δικού του τροπαίου. Αυτό δηλαδή που πήρε πέρσι και που έχει κατακτήσει συνολικά όλες τις φορές που πήγε σε τελικό (3). Η Φιορεντίνα πάλι που τον τελευταίο μήνα είναι στα πολύ κάτω της, θα χρειαστεί ένα θαύμα. Βέβαια ιταλική ομάδα μόνο δύο φορές έχει κάνει τέτοια ανατροπή από εις βάρος της 3-0 στην Ευρώπη (Μπολόνια 1990, Πάρμα 1995). Εκτός αυτού όμως είναι και το ότι από τις 31 φορές που ισπανικές ομάδες έχουν νικήσει 3-0 στο πρώτο ματς, έχουν προκριθεί τις 30 εξ αυτών!

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Ρίκο, Καρίτσο, Κολοτζέτζακ, Τρεμουλινάς, Αλέιξ Βιδάλ, Κριτσόβιακ, Μ'Μπία (72' Ιμπόρα), Μπανέγα, Βιτόλο, Ρέγιες (58' Κόκε), Μπάκα (68' Γκαμεϊρό)

Φιορεντίνα (Βιτσέντσο Μοντέλα): Νέτο, Γκονσάλο, Σάβιτς, Αλόνσο, Τόμοβιτς (46' Ρίτσαρντς), Μπάντελι (68' Πισάρο), Φερνάντες, Μπόρχα Βαλέρο, Χοακίν, Σαλάχ, Μάριο Γκόμες (80' Ιλιτσιτς).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα