Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Gazzetta team
Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-0

bet365

Ο Κλέιτον έχασε πέναλτι, η Ξάνθη δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης έμεινε στο 0-0, με τους «Ακρίτες» να χάνουν οριστικά τα πλέι οφ.

Παρά την έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου, το ματς της Ξάνθης με τον Αστέρα είχαν θέληση για τη νίκη και πάθος, αλλά τελικά έμειναν στο 0-0. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, όμως το χαμένο πέναλτι του Κλέιτον και η ανεκμετάλλευτη αριθμητική υπεροχή, δεν ήταν αρκετά…

Έτσι έπαιξαν
Ο Ράζβαν Λουτσέσκου εμπιστεύτηκε το 4-2-3-1 με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Γούτα, Παπάζογλου στο κέντρο της άμυνας και τους Μπέρτο, Γουάλας από δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Ομπόντο και Παπαστεριανός ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, που είχαν μπροστά τους τον Κλέιτον, ενώ οι Μπέλιτς και Τριάδης έδιναν βοήθειες στον Ράνο που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε και αυτός έναν ανάλογο σχηματισμό, με τον Θεοδωρόπουλο στο τέρμα, με τους Λούι, Αλόκο, Γκοϊάν και Τσοκάνη να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Μουνάφο και Ιγκλέσια αποτελούσαν τον συνδετικό κρίκο άμυνας και κέντρου, με τους Λομπάτο, Ρόλε και Μάσα να είναι πίσω από τον Φακούντο Πάρα.

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος

Στο ξεκίνημα του αγώνα, η Ξάνθη ήταν εκείνη που έδειξε να έχει την υπεροχή, κυκλοφορώντας σωστά την μπάλα και κλείνοντας ουσιαστικά τους Αρκάδες στο μισό γήπεδο. Ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Θεοδωρόπουλο, με εξαίρεση το 10λεπτο μεταξύ 25’ και 35’. Σε αυτή τη περίοδο ο Τριάδης είχε δύο ευκαιρίες, ο Παπάζογλου μία κεφαλιά που κατέληξε άουτ, ενώ ο Κλέιτον δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πέναλτι που κέρδισε ο Μπέλιτς, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Κάπου εκεί, οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη έδειξαν να… ξυπνάνε και κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο. Κάτι που τους επέτρεψε να έχουν δύο μεγάλες ευκαιρίες. Μία στο 37 με το πλασέ του Ρόλε που πέρασε πάνω από το δοκάρι του Κυριακίδη και άλλη μία στις καθυστερήσεις με τον Πάρα, το… τσίμπημα του οποίου πέρασε και αυτό άουτ. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.


Με πάθος, αλλά χωρίς φάσεις

Στο δεύτερο μέρος, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες φάνηκε να θέλουν τη νίκη, έλειψαν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστία, καθώς τόσο ο Κυριακίδης, όσο και ο Θεοδωρόπουλος δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Μάλιστα, αυτό δεν άλλαξε ούτε μετά τις αλλαγές που έγιναν από τους δύο προπονητές, ούτε μετά την αποβολή του Γκοϊάν που έδωσε το αριθμητικό πλεονέκτημα στην Ξάνθη.

MVP: Γενικά στο ματς δεν υπήρξε κάποιος παίκτης που να μπορούμε να πούμε ότι έκανε τρελή διαφορά. Αυτός πάντως που έδειξε να είναι πιο δραστήριος ήταν ο Τριάδης που ήταν μέσα στις περισσότερες ευκαιρίες που έκανε η Ξάνθη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μπέλιτς, όσο αγωνίστηκε βοήθησε αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας των γηπεδούχων και γενικότερα στο να έχουν τον πρώτο λόγο στον χώρο του κέντρου.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γκοϊάν κατάφερε να δεχθεί δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 5 λεπτά, με αποτέλεσμα ο Αστέρας Τρίπολης να παίξει στα τελευταία 20 λεπτά της αναμέτρησης με παίκτη λιγότερο.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, αλλά από έναν παίκτη της κλάσης του Κλέιτον περιμένεις να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, από την βούλα του πέναλτι και όχι άουτ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παππάς είχε κάποιες δύσκολες φάσεις να αντιμετωπίσει, όπως αυτή την οριακή του 9ου λεπτού με το γκολ του Ράνου που ακυρώθηκε. Το πέναλτι του Αλόκο στον Μπέλιτς σωστά δόθηκε, όμως στο 67 χάρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Αστέρα. Κάτι που σωστά δεν έκανε στον Γκοϊάν, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Για ένα αδιάφορο παιχνίδι όπου οι δύο ομάδες είχαν αλλού το μυαλό τους, το ματς στην Ξάνθη ήταν καλό. Μπορεί οι γηπεδούχοι να σκέφτονταν τον τελικό του Κυπέλλου και οι φιλοξενούμενοι τα play off, όμως η αναμέτρηση είχε πολύ πάθος και θέληση για νίκη.

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτο, Τριάδη, Γουάλας, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (76’ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Γούτας, Μπέλιτς (68’ Καπετάνος), Ράνος (66’ Βάλτερ)

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Μουνάφο, Αλόκο, Μάσα, Ρόλε, Τσοκάνης, Λομπάτο (60’ Γιαννιώτας), Φακούντο Πάρα (75’ Ζησόπουλος), Λούι, Γκοιάν, Ιγκλέσιας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα