Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Μπρομ 0-1

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Μπρομ 0-1

bet365

Η Γιουνάιτεντ είχε κατοχή, ευκαιρίες, χαμένο πέναλτι, όμως η Γουέστ Μπρομ πήρε τη νίκη στο Old Trafford (0-1) και έβαλε το Champions League σε συζήτηση.

Πολύ κακό είναι το φινάλε της Premier League για την ομάδα του Λουίς Φαν Γκααλ, η οποία υπέστη τρίτη σερί ήττα (δεύτερη στην έδρα της) και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν η 4η θέση δεν μπορεί να θεωρείται πλέον σίγουρη. Οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι πλέον στο +4 από την Λίβερπουλ, όμως βάσει της εικόνας τους τα πάντα είναι υπό αμφισβήτηση αφού συμπλήρωσαν τρία ματς χωρίς γκολ. Η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ της Γιουνάιτεντ, η οποία είχε φάσεις όμως όλα δούλεψαν για να δεχθεί γκολ στο 63' και δεν κατάφερε να ισοφαρίσει ούτε με το πέναλτι του Φαν Πέρσι. Στο δεύτερο μέρος, ο Ολλανδός μαζί με τον Ρούνεϊ ήταν στο κέντρο και ο Φελαϊνί στην επίθεση. Η Γουέστ Μπρομ αμύνθηκε σεμιναριακά και κράτησε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς που ουσιαστικά τη σώζουν, με τον τερματοφύλακα, Μάιχιλ, να είναι μακράν ο καλύτερος του γηπέδου...

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε όντας υποτονικό, όμως μετά το δεκάλεπτο άνοιξε με την Γιουνάιτεντ να προσπαθεί κυρίως από αριστερά με τον Γιανγκ να κάνει τη ζημιά στην πάντα εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 16' το σουτ του Φαν Πέρσι απέκρουσε ο Μάιχιλ και στη συνέχεια ο Γιανγκ κοντραρίστηκε και τρία λεπτά αργότερα μετά το γύρισμα του Γιανγκ από αριστερά, ο Ολλανδός με σουτ με-τη-μία έστειλε τη μπάλα λίγο έξω. Η ομάδα του Φαν Χααλ -είχε από την αρχή τον Ρούνεϊ χαφ- είχε σταθερά την κατοχή και πίεσε την Μπρόμιτς μέχρι έξω από την περιοχή της, όμως δεν έφτιαξε άλλη φάση της προκοπής και το πρώτο μέρος έφυγε χαλαρά με 0-0.

Από νωρίς στην επανάληψη ο Φελαϊνί τοποθετήθηκε σε θέση επιθετικού με τον Ρούνεϊ να έχει πολύ συχνά δίπλα του τον Φαν Πέρσι, σε ένα περίεργο σκηνικό. Στο 58 ο Βέλγος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα μετά το ωραίο γύρισμα του Μπλιντ και στο 63' το Old Trafford πάγωσε. Ο ΜακΝάιρ έκανε φάουλ στον Φλέτσερ, ο Μπραντ το εκτέλεσε, η μπάλα κόντραρε στον Ολσον και πήγε στα δίχτυα του Ντε Χέα (0-1). Ο Φαν Γκααλ έβαλε αμέσως τον Ντι Μαρία στη θέση του Μπλιντ, όμως ο Αργεντινός δεν είχε καλή παρουσία. Στο 67' η μπάλα βρήκε το χέρι του Λέσκοτ από το γύρισμα του Μάτα χωρίς να δοθεί κάτι, όμως σε αυτό του Μπεραΐνο μετά τη σέντρα του Βαλένσια η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα. Ο Μάιχιλ όμως έδειξε ότι είναι η μέρα του μαντεύοντας σωστά και αποκρούοντας την εκτέλεση του Φαν Πέρσι.

Η Γιουνάιτεντ μετέφερε το ματς στην περιοχή της Γουέστ Μπρομ, η οποία όμως με άριστη τακτική προσύλωση δεν ρίσκαρε ούτε μία μπάλα, έδιωχνε σε κάθε ευκαιρία και δεν λάθεψε. Από το 84' στο ματς ήταν και ο Φαλκάο, ο οποίος ήταν απαρατήρητος, αντίθετα με τον Μάιχιλ, ο οποίος στο 91' και το 92' έκανε πραγματικά τρομερές επεμβάσεις στις φωτοβολίδες που έφυγαν από τα πόδια των Φαν Πέρυσι και Ντι Μαρία αντίστοιχα κρατώντας το 0-1 μέχρι το τέλος.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Γκααλ): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, ΜακΝάιρ (84' Φαλκάο), Βαλένσια, Μπλιντ (63' Ντι Μαρία), Ερέρα, Φελαϊνί, Ρούνεϊ, Γιανγκ, Μάτα, Φαν Πέρσι.

Γουέστ Μπρομ (Τόνι Πιούλις): Μάιχιλ, Ολσον, Λέσκοτ, ΜακΟλεϊ, Ντόσον, Γκάρντνερ (89' Γουίσντομ), Φλέτσερ, Μουλουμπού (76' Μπάιρντ), Γιάκομπ, Μπραντ, Μπεραΐνο (80' Ιντέγιε).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα