Εργοτέλης: Η πτώση και η επόμενη μέρα!

Δημήτρης Τομαράς
Εργοτέλης: Η πτώση και η επόμενη μέρα!

bet365

Ο Εργοτέλης είναι στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι του, με τον κίνδυνο της Γ' Εθνικής να είναι ορατός. Τι λέει ο μεγαλομέτοχός του στο Gazzetta.gr, πόσα είναι τα χρέη του και πότε αναμένονται εξελίξεις.

Από τον Φεράντο στον Ταουσιάνη και υποβιβασμός...

O Εργοτέλης ξεκίνησε την σεζόν με τον Χουάν Φεράντο. Εκείνος έκανε την προετοιμασία αλλά αρχές Σεπτεμβρίου αποχώρησε από την ομάδα για να έρθει στον σύλλογο ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο Καβαλιώτης τεχνικός που είχε δουλέψει ξανά στον σύλλογο... χαιρέτησε μέσα στον Δεκέμβριο. Ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του, Γιάννης Ταουσιάνης, ήταν αυτός που τον διαδέχθηκε. Ακολούθησε ο Γιάννης Μαντζουράκης που δεν έμεινε στον σύλλογο για πάνω από δύο εβδομάδες για να γυρίσει ξανά ο Ταουσιάνης, με τον οποίο και έπεσε ο Εργοτέλης.

Σύνολο οι Κρητικοί είχαν πέντε αλλαγές προπονητών μέσα σε μία χρονιά με τον Φεράντο να αφήνει... μπηχτές για το οικονομικό σκέλος και την οργάνωση, τον Μαντζουράκη να μην αντέχει στην ομάδα και τον Δερμιτζάκη ουσιαστικά να... τερματίζεται μετά από απόφαση της διοίκησης. Σε επίπεδο ρόστερ φέτος έγιναν έναν σωρό... αλχημείες και αλλαγές. Από την αρχή της χρονιάς και μετά τον Γενάρη. Κάτι που επίσης έπαιξε δραστικό ρόλο καθώς επέφερε σαφείς δυσκολίες στο να βρει την απαιτούμενη χημεία ο σύλλογος.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις πρώτες έξι αγωνιστικές έχει μόλις 1 νίκη και 5 ήττες. Επίσης εντός έδρας παρουσίασε φανερή αδυναμία. Το αχανές και σχεδόν άδειο Παγκρήτιο δεν βοήθησε τον Εργοτέλη καθώς είχε ίδιο αριθμό νικών με τα εκτός έδρας ματς (4) και απλώς υποχρεώθηκε σε μία ήττα λιγότερη (εντός έχασε 8 φορές και εκτός 9). Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα αποτελέσματα από την πρεμιέρα μέχρι τώρα:

1η αγωνιστική: Πανιώνιος - Εργοτέλης 2-1
2η αγωνιστική: ΑΕΛ Καλλονής - Εργοτέλης 2-0
3η αγωνιστική: Εργοτέλης - Πλατανιάς 0-3
4η αγωνιστική: Νίκη Βόλου - Εργοτέλης 1-4
5η αγωνιστική: Εργοτέλης - Παναιτωλικός 1-1
6η αγωνιστική: ΟΦΗ - Εργοτέλης 1-0
7η αγωνιστική: Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3
8η αγωνιστική: Ατρόμητος - Εργοτέλης 1-1
9η αγωνιστική: Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 0-2
10η αγωνιστική: Εργοτέλης - Βέροια 2-2
11η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Εργοτέλης 5-0
12η αγωνιστική: Εργοτέλης - Αστέρας 1-4
13η αγωνιστική: Πανθρακικός - Εργοτέλης 0-0
14η αγωνιστική: Εργοτέλης - Ξάνθη 0-2
15η αγωνιστική: Κέρκυρα - Εργοτέλης 3-1
16η αγωνιστική: Εργοτέλης - ΠΑΣ 1-0
17η αγωνιστική: Λεβαδειακός - Εργοτέλης 1-1
18η αγωνιστική: Εργοτέλης - Πανιώνιος 2-2
19η αγωνιστική: Εργοτέλης - ΑΕΛ Καλλονής 3-3
20ή αγωνιστική: Πλατανιάς - Εργοτέλης 1-2
21η αγωνιστική: Εργοτέλης - Νίκη Βόλου 3-0 (α.α.)
22η αγωνιστική: Παναιτωλικός - Εργοτέλης 4-0
23η αγωνιστική: Εργοτέλης - ΟΦΗ 3-2
24η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0
25η αγωνιστική: Εργοτέλης - Ατρόμητος 1-2
26η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 1-0
27η αγωνιστική: Βέροια - Εργοτέλης 0-1
28η αγωνιστική: Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0-2
29η αγωνιστική: Αστέρας - Εργοτέλης 2-1
30ή αγωνιστική: Εργοτέλης - Πανθρακικός 2-1
31η αγωνιστική: Ξάνθη - Εργοτέλης 0-1
32η αγωνιστική: Εργοτέλης - Κέρκυρα 1-2

* Σύνολο: 31 βαθμοί σε 32 ματς. Έχει κάνει 8 νίκες, έχει υποστεί 17 ήττες και έχει και 7 ισοπαλίες. Εντός έδρας είχε 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες. Εκτός είχε 4 νικηφόρα αποτελέσματα, 3 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Ώρα... μηδέν!

Η επόμενη μέρα εκτός από μεγάλη θλίψη, απογοήτευση και κλάματα πολλών παικτών περιλαμβάνει πολλές και φανερές δυσκολίες. Ο Εργοτέλης με μία διοίκηση Πρωτοδικείου και με χρέη της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ (σ.σ. τα περισσότερα εκ των οποίων είναι στο δημόσιο και σε οφειλές... τύπου ΙΚΑ κ.ά.) δεν έχει και πολλά περιθώρια. «Φυσικά και δεν είμαστε καθόλου καλά μετά από μία τέτοια ημέρα. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Ακόμα και η Γ' Εθνική», τόνισε στο Gazzetta.gr κορυφαίο διοικητικό στέλεχος της ομάδας. Ο πρόεδρός του, Γιάννης Δασκαλάκης δεν θέλησε να τοποθετηθεί μεταφέροντας τις εξελίξεις για το προσεχές διάστημα και για την ακρίβεια στις επόμενες 10 - 15 ημέρες.

To... μπαλάκι πηγαίνει στην οικογένεια Παπουτσάκη που έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον σύλλογο. Από εκεί θα κριθεί το εάν οι Ηρακλειώτες θα πάνε στην Β' ή την Γ' κατηγορία. O Δημήτρης Παπουτσάκης μίλησε στο Gazzetta.gr κάνοντας λόγο για τις δύσκολες ώρες που περνάει η ομάδα και ενώ για την επόμενη μέρα τόνισε πως «γίνονται διάφορες διεργασίες για την ομάδα. Κάνουμε ήδη συζητήσεις και τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να πούμε πιο σίγουρα πράγματα. Τώρα είναι πρόωρο να πούμε κάτι αλλά και δύσκολο». Πέραν των δεσμεύσεων της διοίκησης του Εργοτέλη για το καλύτερο δυνατό πάντως είναι ένα σοβαρό θέμα το τι θα γίνει με το ρόστερ του συλλόγου, από το οποίο δεδομένα θα υπάρξουν αρκετές αποχωρήσεις...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα