Η στροφή του Κοντονή και το... λάθος των ΑΝΕΛ!

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Η στροφή του Κοντονή και το... λάθος των ΑΝΕΛ!

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την αναδίπλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού, το “έγκλημα” των ΑΝΕΛ που τον άφησαν ξεκρέμαστο και την υπόθεση Μαρινάκης και "εγκληματική οργάνωση".

Την άποψη μου την έχω καταθέσει πάρα πολλές φορές και παραμένει η ίδια. Το grexit δεν είναι η λύση στα πολλά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ίσα ίσα που θα δημιουργήσει περισσότερα. Από την άλλη και τον να μην αλλάξουν πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μη αποδεκτό, είναι εκτός πραγματικότητας, διότι πλέον δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο, αλλά μόνο για διαφθορά.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού όπως επίσης έχω γράψει πολλές φορές έχει καλές προθέσεις, αλλά δεν ξέρει καλά το θέμα και κυρίως έχει συμβούλους που τον οδηγούν σε λάθος μονοπάτια. Οποιος αποκτά την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου με τον τρόπο που πιστεύει ο Κοντονής, στο τέλος σπάει τα μούτρα του. Αυτό θα συμβεί και με τον Σταύρο Κοντονή. Στο τέλος της ημέρας είτε το νομοσχέδιο δεν θα ψηφιστεί, είτε ο ίδιος θα χάσει την θέση του, είτε το νομοσχέδιο θα αλλάξει, όπως άλλωστε πλέον λέει και ο ίδιος...

Η στροφή του είναι δεδομένη τις τελευταίες ώρες. Πρώτον το νομοσχέδιο προχωρά με την διαδικασία του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος, άρα θα ψηφιστεί 4-5 Μαϊου όταν και θα έχουν γίνει όλες οι συζητήσεις – ζυμώσεις, δεύτερον ο ίδιος γνωστοποιεί την πρόθεσή του να αλλάξει πράγματα στο νομοσχέδιο μετά τις συζητήσεις που θα έχει με τους φορείς και δεσμεύτηκε στο Κοινοβούλιο ότι “δεν θα επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο”.

Για τον κύριο Κοντονή τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν όλα αυτά τα είχε αποφασίσει την ημέρα που ο Τζιάνι Ινφαντίνο με την συνέντευξή του στο gazzetta του έκανε άνοιγμα και εκείνος έκανε περίπου πως δεν άκουσε και στάθηκε κυρίως στην επιστολή που έστειλε η FIFA και η UEFA στην ΕΠΟ. Αν ο κύριος Κοντονής είχε καταλάβει από εκείνο το απόγευμα ότι νίκησε, τώρα η μπάλα θα ήταν στα πόδια του.

Τώρα θα αναγκαστεί να δείξει ότι μαζεύεται και μάλιστα πολύ. Αιτία η λάθος στάση των ΑΝΕΛ οι οποίοι επί της ουσίας ανακοίνωσαν ότι δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που βγάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη. Το πρόβλημα είναι ότι οι ΑΝΕΛ ανακοίνωσαν και δημοσιοποίησαν αυτή την επιλογή τους, αφαιρώντας όλα τα διαπραγματευτικά ατού του κυρίου Κοντονή.

Τώρα ο Ινφαντίνο ξέρει ότι το νομοσχέδιο δεν περνάει, τώρα (πολύ χειρότερα) το ξέρει και η ΕΠΟ ότι το νομοσχέδιο δεν περνάει, άρα όταν θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Κοντονής με τον Ινφαντίνο ή με την ΕΠΟ δεν θα έχει κανένα επιχείρημα για να ασκήσει πίεση... Κάθε φορά που θα δοκιμάζει να πει ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο η απάντηση που θα παίρνει και με αρκετή δόση ειρωνείας θα είναι “από ποιούς και πόσους βουλευτές”.

Ο ίδιος βρέθηκε σε μειονεκτική θέση, ενώ είχε την ευκαιρία να είναι σε πλεονεκτική. Θα έπρεπε να το φανταστεί ότι τα τηλέφωνα θα πάρουν φωτιά και θα έφταναν μέχρι τον Καμένο και το κόμμα του, το οποίο θα χρησιμοποιούνταν ως μοχλός πίεσης. Αλλωστε αντιδράσεις υπήρχαν και μέσα στον ίδιο τον Σύριζα για την τακτική της γροθιάς στο μαχαίρι του Κοντονή.

Βεβαίως η στάση των ΑΝΕΛ είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ακόμη και με την λογική να αποφάσισαν να κρατήσουν αυτή τη στάση και όχι επειδή έπεσαν τα τηλέφωνα, την θέση τους δεν έπρεπε να την κάνουν γνωστή μέσω μιας δημόσιας τοποθέτησης. Οφειλαν αν είχαν αυτή τη θέση, να ενημερώσουν τον Υφυπουργό και την Κυβέρνηση για την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο αλλά κατ' ιδίαν.

Τώρα ο Κοντονής μοιάζει άδειος από χαρτιά και επιχειρήματα. Είναι αναγκασμένος να συρθεί σε έναν διάλογο με τον Ινφαντίνο και την ΕΠΟ χωρίς να έχει στα χέρια του απολύτως τίποτα. Και δεν μπορεί ούτε καν να μπλοφάρει, του στέρησαν αυτό το δικαίωμα οι ΑΝΕΛ.

Αυτή η εξέλιξη ακόμη και αυτούς που είναι κατά του grexit δεν πρέπει να τους χαροποιήσει, αλλά να τους προβληματίσει. Διότι το θέμα δεν είναι ασφαλώς να μην υπάρξει grexit, αλλά να μην υπάρξει και καμία αλλαγή. Το θέμα ήταν να γίνονταν όσο περισσότερες αλλαγές μπορούσαν να περάσουν με την απειλή του grexit, το οποίο όμως στο τέλος θα αποφεύγονταν...

Υ.Γ. Οπως είχα γράψει από την περασμένη Παρασκευή η υπόθεση “εγκληματική οργάνωση” από σήμερα αλλάζει επίπεδο. Η εμπλοκή του Μαρινάκη σε αυτήν αλλάζει τα δεδομένα και της δίνει πολύ μεγαλύτερη διάσταση από αυτήν που είχαν όλες οι προηγούμενες αντίστοιχες υποθέσεις. Βεβαίως πρέπει να περιμένουμε περίπου ενάμιση μήνα για να δούμε πρώτον τι ακριβώς κατηγορίες θα διατυπωθούν, αν και ποια περιοριστικά μέτρα θα επιβληθούν και φυσικά πώς θα λειτουργήσει η αθλητική δικαιοσύνη με όλους εκείνους που έχουν ήδη απολογηθεί μέχρι σήμερα; Διότι ο Μαρινάκης θα απολογηθεί στις αρχές Ιουνίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κατηγορίες οι οποίες τον βαραίνουν σήμερα δεν είναι καθόλου απλές και αφορούν κακουργήματα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.