Θέλτα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-4

Γιώργος Καραμάνος
Θέλτα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-4

bet365

Μετά το γκολ με την Ατλέτικο, ο Μεξικανός φορ έβαλε δύο στο «Μπαλαΐδος», οδηγώντας τη Ρεάλ σε απόδραση (4-2) από το άντρο της Θέλτα και στο -2 από την κορυφή.

Ολη η συζήτηση τις τελευταίες ημέρες στη Μαδρίτη έχει να κάνει με δύο ζητήματα. Το ένα είναι οι απουσίες της Ρεάλ και το άλλο αυτός που αναπληρώνει το κενό του Μπενζεμά. Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος, το ερώτημα είναι εάν θα πρέπει η ομάδα να αγοράσει τον Χαβιέρ Ερνάντες. Ο Μεξικανός επιθετικός λοιπόν φροντίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να απαντάει με γκολ στο δίλημμα. Το έκανε στη ρεβάνς με την Ατλέτικο και το επανέλαβε εις διπλούν στο «Μπαλαΐδος», όπου οδήγησε τους Μερένγκες σε μεγάλη νίκη 4-2 επί της Θέλτα.

Η αλήθεια είναι ότι το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Ηταν ένα πολύ επιθετικό ματς και ειδικά από πλευράς γηπεδούχων, που έπαιξαν με παντελή άγνοια κινδύνου και φουλ ρίσκο. Με αυτή την τακτική κέρδισαν τις εντυπώσεις, αλλά έχασαν τους βαθμούς. Οι Γκαγιέγος μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με γκολάρα του Νολίτο (10'), ο οποίος πέρασε δύο αντιπάλους και πλάσαρε στην κλειστή γωνία, φτάνοντας τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα (έχει και 11 ασίστ). Ωστόσο, η Ρεάλ έκανε την ανατροπή άμεσα.

Στο 16' από παράλληλη του Ρονάλντο και διώξιμο της άμυνας, ερχόμενος ως τρέιλερ ο Κρόος ισοφάρισε με δυνατό σουτ. Το καλύτερο όμως ήταν το δεύτερο γκολ. Ο Τσιτσαρίτο ξεκίνησε τη φάση, έπαιξε το 1-2 δύο φορές με τον Χάμες Ροδρίγκες και υποδεχόμενος τη μπάλα, πλάσαρε από πλάγια δεξιά. Και πάλι όμως υπήρξε άμεση απάντηση από την άλλη πλευρά. Ο Μίνα πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας της Ρεάλ, που σε όλο το ματς έμπαζε από κάθε πλευρά της και αφού πρώτα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι, ισοφάρισε στην επαναφορά.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει αυτό το απίθανο τέμπο και στο 41' ο Κριστιάνο σε τετ α τετ βρήκε στο αριστερό δοκάρι χαμηλά. Τρία λεπτά αργότερα πάντως ο CR7 έδωσε την ασίστ στον Χάμες που πλάσαρε έξω από την περιοχή, η μπάλα άλλαξε πορεία σε πόδι αντιπάλου και μπέρδεψε τον τερματοφύλακα για το 2-3. Η φάση είχε ξεκινήσει από εκπληκτικό τακουνάκι του εξαιρετικού Ισκο και με αυτό το γκολ ο Χάμες έφτασε τα 11 στην Primera (έχει και 11 ασίστ). Ηταν η πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 1986 που η Βασίλισσα έβαλε τρία γκολ εκτός έδρας στο Α' μέρος.

Στην επανάληψη η Θέλτα μπήκε ακόμα πιο πιεστικά και δεν άφησε καθόλου μπάλα στη Ρεάλ, που όμως κάποια στιγμή ήταν αναμενόμενο ότι θα έτρεχε στην κόντρα. Το έπραξε λοιπόν στο 69' με την μακρινή ασίστ του Σέρχιο Ράμος και τον Τσιτσαρίτο να κάνει τέλειο κατέβασμα και πλασέ στην κίνηση για το τελικό αποτέλεσμα. Νωρίτερα (57') οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι (νομίζω ήταν) σε μαρκάρισμα του Κρόος στον Ορεγιάνα. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι κατάφεραν να ξεπεράσουν ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο και να παραμείνουν στο -2 από την κορυφή.

* Σέρχιο Ράμος και Καρβαχάλ συμπλήρωσαν κάρτες και χάνουν το ματς με την Αλμερία!

Θέλτα (Εδουάρδο Μπερίτσο): Αλβαρεθ, Φοντάς, Καμπράλ, Μάγιο, Τζόνι, Φερνάντεθ, Ορεγιάνα (70' Μπονγκοντά), Κρον-Ντέλι, Μίνα (74' Πάμπλο Ερνάντες), Νολίτο, Λαριβέι (72' Τσάρλες)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Ιγιαραμέντι, Κρόος, Ισκο (82' Χεσέ), Χάμες Ροδρίγκες, (85' Αρμπελόα), Κριστιάνο Ρονάλντο, Τσιτσαρίτο (72' Πέπε).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα