Είχε ανάγκη τον Φάμπρεγας ή όχι; (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Είχε ανάγκη τον Φάμπρεγας ή όχι; (pics+vids)

bet365

Το gazzetta.gr προετοιμάζεται για την πρώτη επιστροφή του Σεσκ Φάμπρεγας στο «Έμιρεϊτς» με τη φανέλα της Τσέλσι και αναρωτιέται αν τελικά τον είχε ανάγκη η Άρσεναλ...

Ο Αρσέν Βενγκέρ ρωτήθηκε από τη διοίκηση των «κανονιέρηδων» όταν είχε πάρει την απόφασή του ο Ισπανός για την αποχώρηση από τη Μπαρτσελόνα έπειτα από τρία χρόνια κατά τα οποία κινήθηκε στη μετριότητα στην ομάδα της γενέτειράς του και ο Αλσατός κόουτς, απάντησε: «Δεν νομίζω ότι θα τον χρειαστούμε...».

Ο Φάμπρεγας ετοιμάζεται την Κυριακή να επιστρέψει στο... παλιό του «σπίτι», όπου φυσικά πλέον είναι ανεπιθύμητος, έχει όμως την ευκαιρία σε περίπτωση που βοηθήσει την Τσέλσι να πάρει ακόμα μια νίκη, να απομένουν πλέον 90 λεπτά κι ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη διαφαινόμενη κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Με τους «κανονιέρηδες» στο -10 από την κορυφή, αλλά με εκπληκτικό δεύτερο γύρο στο φετινό πρωτάθλημα κι ένα σερί 8 νικών με το οποίο θα υποδεχθούν τους «μπλε», πόσο θα χρειαζόταν τελικά τον Σεσκ πίσω ο Βενγκέρ;

Η άμεση προσαρμογή και η γκρίνια των οπαδών

Δύο ασίστ στο πρώτο του παιχνίδι, «έδεσε» αμέσως με τον Ντιέγκο Κόστα, ενώ και στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με την Άρσεναλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έκανε την εκπληκτική μακρινή μπαλιά για τον Ντιέγκο Κόστα που «κρέμασε» τον Σέζνι για το τελικό 2-0. Ο τρόπος με τον οποίο έκανε το «come-back» του ο Φάμπρεγας στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από τρία χρόνια απουσίας, έκανε τους οπαδούς της Άρσεναλ να γκρινιάξουν για την επιλογή του Βενγκέρ να μην ασχοληθεί με την περίπτωσή του το καλοκαίρι και να υποστηρίξει πως η Άρσεναλ δεν τον είχε ανάγκη. Όσο κι αν προσπάθησε ο κόουτς των «κανονιέρηδων» να το «πουλήσει» σωστά επικοινωνιακά και να δείξει ότι το κεφάλαιο είχε κλείσει, η άμεση προσαρμογή του Φάμπρεγας σε συνδυασμό με το κακό πρώτο μισό της Άρσεναλ τη φετινή σεζόν, έκαναν τον Αλσατό να έχει που και που δεύτερες σκέψεις.

Πιο δημιουργική απ' όλους η Τσέλσι

Πέρυσι, σε μια σεζόν που ο Μουρίνιο... χτυπούσε το κεφάλι του από την ανικανότητα των Τόρες, Μπα και Ετό στην επίθεση, η Τσέλσι είχε καταγεγραμένες μόλις 50 μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε του πρωταθλήματος, Αυτός ο αριθμός, ήταν απλά στο +2 από τις φάσεις που έκανε η Φούλαμ μπροστά από τις αντίπαλες εστίες, με τους «cottagers» να υποβιβάζονται στην Τσάμπιονσιπ στο φινάλε της σεζόν και φέτος να έχουν δώσει μάχη για να κρατηθούν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Φέτος, με τον Σεσκ Φάμπρεγας, έπειτα από τα 32 ματς που έχει παίξει μέχρι αυτή τη στιγμή η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, πέρα από τα γκολ, οι μεγάλες ευκαιρίες της ομάδας είναι στις 62, περισσότερες δηλαδή από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ! Από αυτές, ο Ισπανός έχει δημιουργήσει τις 15, ενώ κάνει 2,9 καθοριστικές πάσες ανά παιχνίδι. Συγκρίνοντας τα στατιστικά του με την περσινή σεζόν του Εντέν Αζάρ, ο οποίος είχε χρεωθεί τη δημιουργία του παιχνιδιού της Τσέλσι, ο Βέλγος είχε 7 έναντι των 16 ασίστ του Φάμπρεγας, είχε δημιουργήσει 10 ευκαιρίες έναντι των 15 του Σεσκ, ενώ παρόμοια ήταν η κατάσταση στις μεταβιβάσεις και το ποσοστό από επιτυχημένες πάσες.

Είναι ένας και η Άρσεναλ έχει 4+2

Η τρομερή αλλαγή στη φόρμα της Άρσεναλ στο δεύτερο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου δικαιώνει αυτή τη στιγμή τον Βενγκέρ για την απόφαση που πήρε το καλοκαίρι. Ακόμα κι αν ο Μεσούτ Εζίλ εμφανίζεται απόλυτα ασυνεπής, όμως μπορεί στην κακή του βραδιά να σου κάνει την πάσα που θα οδηγήσει σε γκολ, ακόμα κι αν ο Τζακ Γουίλσιρ τραυματίστηκε κι έχει μείνει εκτός δράσης για μήνες, ακόμα κι αν ο Τόμας Ροσίτσκι δεν παίζει αλλά όποτε το κάνει θα το βγάλει σωστά το μεροκάματο, με τον Άαρον Ράμσεϊ που από πέρυσι έχει πάρει ρόλο ηγέτη και τους εξαιρετικούς Καθόρλα και Αλέξις, η φαρέτρα της Άρσεναλ είναι γεμάτη για τη θέση του Φάμπρεγας.

Ο Καθόρλα παίζει περισσότερο σαν «δεκάρι» και έχει την ελευθερία να κάνει ό,τι κατεβάσει το μυαλό του, ο Αλέξις Σάντσες είναι πολυδιάστατος και από τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να σου κάνουν φάση από το πουθενά, αφήνοντας πίσω τη Μπαρτσελόνα όπου δεν κατάφερε να πείσει και δεν τον εμπιστεύθηκαν, ενώ θα υπάρχει πάντα η πίστη πως ο Εζίλ θα «διαβάσει» καλύτερα απ' όλους μια κατάσταση. Βγάζοντας σαν... άσο απ' το μανίκι και τον Φρανσίς Κοκλέν για φέτος, ο χώρος ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση γεμίζει τόσο που ο ένας ανάμεσα σε όλους αυτούς, ίσως να μην έκανε τη διαφορά όπως την κάνει στην Τσέλσι παρέα με τον Εζάρ.

Όλα αυτά, βέβαια, ίσως να μη λένε και τίποτα στον Σεσκ Φάμπρεγας. Ετοιμάζεται να στεφθεί Πρωταθλητής και το μοναδικό ζήτημα είναι η... αναμονή μέχρι τη φιέστα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα