Βάλνερ στο gazzetta.gr: «Η ΑΕΚ έπρεπε να πάρει το πρωτάθλημα»

Βάλνερ στο gazzetta.gr: «Η ΑΕΚ έπρεπε να πάρει το πρωτάθλημα»

bet365

«Πέρασαν εφτά χρόνια και ακόμη αναρωτιέμαι τι συνέβη», τονίζει στο gazzetta.gr, ο Ρόμαν Βάλνερ. O Αυστριακός υποστηρίζει πως ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε να κατακτήσει τον τίτλο της σεζόν 2007/08, ενώ αναφέρεται στην ελληνική περιπέτεια του.

Ο Ρόμαν Βάλνερ, ένας προικισμένος σκόρερ με σπουδαία καριέρα σε Ραπίντ Βιέννης και Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ τον Ιανουάριο του 2008 αποδέχθηκε την πρόταση του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Στο ξεκίνημα εκείνης της σεζόν αγωνίστηκε στη Σκωτία με τιην Φόλκερκ, ενώ στη συνέχεια παραχωρήθηκε στη Χάμιλτον με την μορφή δανεισμού.

Με τον Βάλνερ στην ενδεκάδα η Καλαμαριά επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού (3/2/2008). Σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Μπάρκογλου, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Αυστριακού.

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε ένσταση για παράνομη συμμετοχή του Βάλνερ και δικαιώθηκε κατακτώντας εν τέλει το πρωτάθλημα εις βάρος της ΑΕΚ.

Η Καλαμαριά προσέφυγε στο CAS δίχως ωστόσο να ανατραπεί το στάτους κβο. Ο Ρόμαν Βάλνερ ακόμη και σήμερα αδυνατεί να δώσει εξήγηση για το τι πραγματικά συνέβη, επισημαίνοντας στο gazzetta.gr, πως η ΕΠΟ είχε ανάψει το πράσινο φως για την συμμετοχή του.

Σε διαφορετική περίπτωση θα επέστρεφε στη Σκωτία. Μολονότι σκόραρε αφειδώς στην πατρίδα του, στην Ελλάδα έγινε γνωστός για την «υπόθεση Βάλνερ» που έκρινε ένα πρωτάθλημα.

«Ακόμη και σήμερα μετά από εφτά χρόνια δεν έχω καταλάβει τι συνέβη. Η ΕΠΟ ενέκρινε την συμμετοχή για αυτό και δέχθηκα να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Εάν δεν είχε συμβεί αυτό θα επέστρεφα στη Σκωτία όπου αγωνιζόμουν. Δεν ξέρω τι συνέβη στην πορεία.

Ήταν μία περίεργη απόφαση που είχε ως συνέπεια να μείνω ανενεργός για αρκετούς μήνες».

Σύμφωνα με τον διεθνή στράικερ το πρωτάθλημα έπρεπε να καταλήξει στην ΑΕΚ και όχι στον Ολυμπιακό.

«Πιστεύω πως το πρωτάθλημα έπρεπε να το πάρει η ΑΕΚ και να μην κριθεί στα χαρτιά λόγω της συμμετοχής μου.

Εκτός των άλλων θυμάμαι η ΑΕΚ είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό εκείνη την σεζόν με 4-0. Είμαι της άποψης πως τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο και όχι στα δικαστήρια».

Ο πρώην παίκτης της Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ παρά το πισωγύρισμα της καριέρας του στην Ελλάδα μιλάει με κολακευτικά σχόλια για την χώρα μας.

«Από ποδοσφαιρικής άποψης ήταν δύσκολα στην Ελλάδα. Κατά τα άλλα ήταν ωραία. Όλοι με σεβάστηκαν και ο προπονητής Κατσαβάκης ήταν πολύ καλός απέναντι μου.

Επίσης γνώρισα κάποιους εξαιρετικούς ανθρώπους στην Ελλάδα. Ωραίος κόσμος με άψογη συμπεριφορά. Μου άρεσε ο τρόπος ζωής στη χώρα σας, αλλά είχα έρθει για να παίξω».

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του στο ματς με τον Ολυμπιακό, ο Βάλνερ έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν με αποτέλεσμα οι ελπίδες του να αγωνιστεί στο Euro 2008 να εξανεμιστούν.

«Είχα πράγματι μία καλή ευκαιρία να αγωνιστώ με την Εθνική Αυστρίας στο Euro 2008. Άλλωστε γνώριζα τον ομοσπονδιακό προπονητή από την Ραπίντ Βιέννης όπου ήμουν παίκτης και είχαμε πολύ καλή σχέση.

Είχα πολλές πιθανότητες να βρεθώ στο τελικό ρόστερ της Εθνικής αλλά στάθηκα άτυχος. Δεν το σκέφτομαι να σου πω την αλήθεια. Τέτοιες καταστάσεις με κάνουν πιο δυνατό».

Ο Βάλνερ στα 33 του συνεχίζει την καριέρα του στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην Γκρέντινγκ.

«Στην παρούσα φάση τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά. Προπονούμαι με την Β΄ ομάδα έπειτα από απόφαση του προπονητή.

Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Δεν βρίσκομαι στις επιλογές του και δεν με υπολογίζει στην ομάδα.

Κάνω υπομονή μέχρι το καλοκαίρι για να δούμε τι θα γίνει. Έχω υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2016 και δεν βιάζομαι να αποφασίσω».

Ο έμπειρος άσος παρά το ατυχές του πέρασμα από την Ελλάδα δεν μετανιώνει για τίποτα. Άλλωστε έχει ζήσει αρκετές σπουδαίες στιγμές στην καριέρα του.

«Υπάρχουν πάρα πολλά χάιλαϊτς στην καριέρα μου. Έχω ζήσει πολλές υπέροχες στιγμές. Τα πρωταθλήματα που κατέκτησα με Αούστρια Βιέννης Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ αλλά και η συμμετοχή μου με την Εθνική Αυστρίας είναι κάποιες από αυτές».

Ο Βάλνερ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα εάν του παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία.

«Το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι καλό και αποκόμισα καλές εντυπώσεις. Εάν είμαι ελεύθερος και δεχθώ πρόταση από την Ελλάδα θα με απασχολούσε το ενδεχόμενο να αγωνιστώ εκεί, αφού όπως είπα οι άνθρωποι μου φέρθηκαν πολύ καλά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα