Ρέντινγκ – Αρσεναλ 1-2

Γιώργος Καραμάνος
Ρέντινγκ – Αρσεναλ 1-2

bet365

Η κάτοχος του FA Cup, Αρσεναλ, χρειάστηκε την παράταση και τον Αλέξις Σάντσες για να νικήσει 2-1 τη Ρέντινγκ και να βρεθεί στον 19ο τελικό της ιστορίας της στον θεσμό.

Επιασε ένα, δύο, εννέα, 10. Ο Φεντερίτσι έμοιαζε σε αυτόν τον μονό ημιτελικό του «Γουέμπλεϊ» λες και ήταν ο Μπουφόν. Ο τερματοφύλακας της Ρέντινγκ αποτέλεσε την κύρια αιτία που η Αρσεναλ δεν έκανε περίπατο και που η ομάδα της Championship το πάλεψε και έφτασε να ηττηθεί 2-1 στην παράταση. Η τραγική ειρωνεία ήταν όμως ότι η ήττα ήρθε από τραγικό λάθος του ενός ήρωα της βραδιάς: του όχι και τόσο διάσημου. Ο άλλος ήταν ο συνήθης ύποπτος Αλέξις Σάντσες που έβαλε και τα δύο τέρματα που έστειλαν τους Κανονιέρηδες στον τελικό του FA Cup.

Ο Φεντερίτσι είπε όχι με εντυπωσιακό τρόπο σε πολλές περιπτώσεις. Σημαντικότερες ήταν οι αποκρούσεις του σε Γουέλμπεκ (5'), Μέρτεσακερ (7'), Αλέξις (26'). Ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 39', όταν ο Χιλιανός υποδέχτηκε την ασίστ του Οζίλ, άδειασε τον Χέκτορ και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του πορτιέρο. Μετά από αυτό άπαντες περίμεναν ότι οι Λονδρέζοι θα καθάριζαν χαλαρά. Δεν συνέβη όμως αυτό.

Στο 54' ο ΜακΚλίαρλι ισοφάρισε με κάτι σαν τάκλιν-προβολή, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Σέζνι, ο οποίος πέφτοντας προς τα πίσω μάλλον το... έπνιξε. Επειτα ανέλαβε δράση και πάλι ο Φεντερίτσι που έβαλε STOP στον Γκάμπριελ και στο 84' αφού έκανε το ίδιο σε τετ α τετ με τον Ράμσεϊ, είδε τον Ουαλό να σημαδεύει το δεξί δοκάρι. Κάπως έτσι με αυτό το 1-1 η πρόκριση οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο, όπου ο Φντερίτσι χάρισε στην Αρσεναλ το 2-1.

Στο 106' ο Αλέξις σούταρε από πλάγια και ενώ φαινόταν ότι το ελέγχει χαλαρά ο πορτιέρο, το έφαγε μέσα από τα χέρια του. Εκεί ουσιαστικά η σεμνή τελετή έλαβε τέλος και οι Κανονιέρηδες θα έχουν την ευκαιρία να παλέψουν για να υπερασπιστούν τον περσινό τίτλο τους. Αλλωστε αυτός είναι ο αγαπημένος τους θεσμός, καθώς θα εμφανιστούν στον 19ο τελικό τους, νούμερο ρεκόρ (σ.σ.: η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 18). Στις 18 προηγούμενες φορές, το σήκωσαν τις 11.

* Ο άλλος ημιτελικός είναι το Αστον Βίλα-Λίβερπουλ την Κυριακή το απόγευμα!

Ρέντινγκ (Στιβ Κλαρκ): Φεντερίτσι, Γκάντερ, Χέκτορ, Πιρς, Ομπίτα, ΜακΚλίαρλι, Γουίλιαμς, Τσαλόμπα (105' Κοξ), Ρόμπσον-Κανού (90' Κάρατσαν), Μακί, Πογκρέμπνιακ

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Μέρτσεακερ (63' Γκάμπριελ), Κοσιελνί, Ντεμπισί, Γκιμπς, Κοκλάν (101' Γουόλκοτ), Ράμσεϊ, Καθόρλα, Οζίλ, Αλέξις Σάντσες, Γουέλμπεκ (72' Ζιρού).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα